Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » InuYasha végénél hogy is van...

InuYasha végénél hogy is van ez a pár részlet?

Figyelt kérdés

Annak idején, gyerekkoromban mikor tv-ben adták az Inuyashát, soha nem érdekelt. Mikor a zenéjét meghallottam, azonnal elzártam a tv-t. De ha néztem volna se adták le végig ugyebár...

Később egyetem alatt kezdtem el nézni. Pár évfolyamtársammal vizsgaidőszak alatt minden nap bent tanultunk az egyetemen. Egyikünk nagy Japán mániás volt és felvetette, hogy néha mikor szünetet tartunk vagy nap végén nézzünk meg laptopon egy-egy részt. Ekkor már tetszett a történet. De valahogy ez is abbamaradt.

Aztán most, így a 30-as éveimben járva, idén Január 1-én eszembe jutott, hogy mi lenne, h végignézném az összes részt. El is kezdtem nézni, ahogy időm engedte, napi 1-2 részt megnéztem. Pont ma jutottam el a végére. Ezzel kapcsolatban viszont maradt bennem néhány kérdés, amit nem zártak le számomra egyértelműen. Egyébként már az első részek után gondolkoztam, hogy vajon mi lesz a vége és valami ilyesmire számítottam. A történet kerek egész. Az elején sok volt az újdonság. Később az is tetszett ahogy gyűjtögették a szilánkokat és mindig egy-egy ellenféléllel meg kellett küzdeni. A történet közepe egy kicsit ellaposodott. Bevallom kicsit untam mikor a hét harcosról és a Hakurei hegyről egy egész éved szólt. De aztán megint pörgős lett. A legjobb, legizgalmasabb évad talán pont a Final Act volt. Az utolsó rész végigbőgtem. Nem vagyok egy nagy film és sorozat néző, de nehezen tudom elképzelni, hogy ezt bármi is tudja überelni! Na, de nem szaporítom tovább a szót, rátérek a kérdésekre:

- Amikor Kagome a kívánságával megsemmisítette a Szent Ékkövet és ő és InuYasha is visszatértek a saját-saját világukba, akkor a kút elvileg bezárult. De 3 évvel később, miután Kagome leérettségizett, valahogy mégis megnyílt a kút és Kagome visszatérhetett Inuyasháékhoz a középkorba. Ez csak egyszeri, egy irányú út volt? Vissza a családjához már soha többet nem térhett?

Ez egy kicsit szomorú. Bár ha meg ott ragadt volna a saját világába és Inuyashát nem láthatta volna többé az még szomorúbb lett volna. A teljes happyendhez azt hiányoltam, hogy mondjuk a Szerzetes vagy Kaede anyó valami varázslattal megoldja, hogy együtt, egy hónapban egyszer, pl mikor Inuyasha amúgy is emberré változik át tudjanak járni látogatóba. Akkor Inuyasha sem okozott volna zűrzavart a 21. században, hiszen ember formát ölt.

- Inuyasha és Sesshomaru végül kibékültek? Ezt nem mutatták. De végülis az is eredmény, hogy nem akarta már mindenképp kivégezni Sesshomaru az öccsét.

- Rin és Sesshomaru kapcsolata. Ez sosem derült ki egyértelműen, csak utalások voltak rá. Sesshomaru beleszeretett Rinbe? Ez nem pedofil dolog kicsit? Hiszen Rin csak egy 7-10 éves kislány.

- Ha Inuyashának és Kagománek gyereke születik, azok negyedszellemek lesznek?

- Ha Kagome végleg a középkorban marad, azzal nem sérti meg az időkontimuumot? Úgy értem az egy logikai paradoxon, hogy ezzel egy személyben önmagának az őse és egyben leszármazottja is.

Kb ezek a kérdéseim. Köszönöm előre is a válaszokat, hozzászólásokat.

2020. ápr. 13. 22:05
 1/4 anonim válasza:
100%

Az első kérdésedre válaszolva szerintem Kagome nem tudott már visszamenni a saját idejébe és Inuyashával maradt.

A második kérdésre Sesshoumaru lányaként szerette Rint, nem is értem akik mindig össze akarják őket hozni, szerintem előbb jöhetett volna össze Rin Kohakuval mint Sesshoumaruval.

2020. ápr. 18. 18:05
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

~ A kút elvileg Kagome későbbi "belső kívánsága" vagy vágya által nyílt ki. Nagyon vad módon akár azt is bele lehetne képzelni ebben, hogy mégis tovább él benne az ékkő vagy újra feléledt Kagoméban egyfajta energia. Minden más ránk van bízva, a látszat szerint nem térhet vissza. Én őszintén szólva nem fogadom el ezt és nem fogadtam volna el a múltbéli visszatérését sem. Képtelenségnek tartom, hogy ott-hagyjam a családomat. Én úgy képzelem el, hogy márpedig az a kapu valamiképpen nyitva marad számára.

~ Shesshoumaru megbékélt InuYashá-val és apjuk döntésével, de büszke módon nem fog ölelkezni vagy pacsizni Inuval. :D Egyszerűen békében tovább állt, időnként Rin miatt elmegy látogatóba.

~ Rinre már válaszolt valaki, ráadásul Sessi biztosan nem esne szerelembe egy ember iránt. :D

~ A negyedvér egy érdekes dolog. Filmtől elvonatkoztatva olvastam vagy hallottam olyat, hogy valójában egy félvér apa ugyanúgy félvérként adja át a géneket. Vagyis az első ág valamiképpen még így öröklődik. Nálam is ez a helyzet, nagyapám által apukám félvér és egészségügyi ismerőseim engem is félvérnek mondanak. (Anyum pedig nem félvér.) De állítólag utánam pedig már hirtelenül kiveszne a nagyapám vonala. (Csak sajnos nekem ilyen-olyan okokból nem lesz saját gyerekem...) Ez olyan téma, ami igazából már elkanyarodik InuYashá-tól. :D

~ Időparadoxon: ez nagyon messzire szaladó gondolat, ilyen tutira nem létezne. :D Egyszerűen egy múltbéli család részévé válna, de nem lehet önmaga a saját őse. Tehát biztosan nem a saját családját alkotja meg.

2020. máj. 5. 10:11
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi.
2020. máj. 5. 12:52
 4/4 A kérdező kommentje:

"A második kérdésre Sesshoumaru lányaként szerette Rint, nem is értem akik mindig össze akarják őket hozni, szerintem előbb jöhetett volna össze Rin Kohakuval mint Sesshoumaruval."

"Rinre már válaszolt valaki, ráadásul Sessi biztosan nem esne szerelembe egy ember iránt. :D"

Hát ezek nem igazán jöttek be. A folytatásban ugyanis Sesshomaru és Rinn lányai szerepelnek. :)

Egyébként én nemrég tudtam meg, hogy lett folytatása a történetnek. Pedig pont abban az évben, 3 éve jött ki, mikor a kérdést eredetileg feltettem.

Most kezdtem el nézni a Yashahime: Princess Half-Demon-t.

2023. febr. 19. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!