Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Ki számotokra az 5 legkedvelte...

Ki számotokra az 5 legkedveltebb és az 5 legjobban utált szereplő az új Star Wars filmekből és sorozatokból?

Figyelt kérdés

Az érdekelne, hogy azok közül a szereplők közül akiket az ún. Disney-éra idején mutattak be, számotokra ki az 5 legkedveltebb, legszimpatikusabb, legjobb karakter, illetve a másik oldalon ki az 5 legutáltabb, legrosszabb, legkevésbé szimpatikus. Még egyszer kiemelem hogy most csak az új, "frissen" bemutatott szereplők érdekelnek, tehát nem:

-az eredeti trilógia karakterei

-az előzménytrilógia karakterei

-a Klónok háborúja karakterei

-illetve a Legendák karakterei.

Hanem:

-a három új film, a két spin-off film, a Mandalorian, a Fallen Order illetve a Lázadók szereplői.

Ha meg is indokoljátok azt külön köszönöm, de egy lista is elég! :)

2020. ápr. 6. 13:56
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
64%
Amúgy 7, vicces hogy mostmár kihagynád Rose-t a filmekből, a TLJ megjelenése után meg miután ugyanezt írtuk ketten is, elkezdted védeni a karaktert, hogy abszolút megvan a szerepe és nem felesleges/kihagyható karakter :P
2020. ápr. 10. 21:52
 12/19 anonim ***** válasza:
0%

10 és 11:

Azt el kell ismerni, hogy nem egy jól megírt karakter Rose, szerintem ezt sosem vitattam :) Amúgy te ki vagy? 69%-os? Csak mert most már 70 vagy, de a stílusodból talán ő vagy :) veled jókat lehetett beszélgetni.

Visszatérve Rose-ra, a kihagyása alatt azt értem, hogy a Finn & Rose kalandot nyugodtan meg lehetett volna oldani más, vagy máshogyan megírt szereplővel is. A Finn & Rose küldetést továbbra is fontosnak tartom a filmben. Ha nem mennek el, akkor ugyanis az Első Rend soha nem jön rá Holdo tervére (amit ugye DJ hallgatott ki és árult el nekik), vagyis az Ellenállás titokban simán el tudott volna a Crait-en rejtőzni. Azonban Finnék kudarca ezt meghiúsította.

Reyt meg örömmel összehasonlítom Luke-kal:

Luke:

- az Erő segítségével felrobbantja a halálcsillagot, pedig jószerivel még azt se tudja mi az az Erő :D de nézzük el neki, mert Skywalker :)

- tökéletesen repül X-szárnyúval, holott korábban csak buckapatkányokra vadászott a siklóján :D (tudom, van egy törölt jelenet, ahol szó van arról, hogy pilótáskodott, de attól még a törölt jelenet törölt jelenet. Ahogy TROS-ban hiba volt kivágni egy csomó Palpatine-os jelenetet, úgy itt is hiba ez)

Rey:

- alapszintű Erőhasználat, egyetlen kivétel az elmetrükk, de nézzük el neki, mert Palpatine :)

- legyőz nagy nehezen egy közel se toppon lévő erőhasználót

Szerintem nincs nagy különbség a kettő közt :)

2020. ápr. 10. 22:14
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Luke-ba belekötnek a kocsmában, Kenobi védi meg. Luke-nak szüksége van Han Solora, hogy eltudja hagyni a Tatuint.

Rey megvédi magát, elvezeti egyedül a Sólymot.

Szerintem az, hogy valaki letudott adni egy pontos lövést, sokkal kisebb mutatvány, mint az elmetrükk és a fénykarddal való vívás.

(nyolcas voltam)

2020. ápr. 10. 22:26
 14/19 anonim ***** válasza:
0%
A filmben elhangzik, hogy Rey már repült korábban. Luke pedig nem adott le pontos lövést, hanem az Erővel módosította a torpedók röppályáit. Eléggé furcsán kanyarodnak be abba a kicsi lyukba :D Pontatlan lövést adott le, amit az Erővel korrigált ki
2020. ápr. 10. 23:44
 15/19 anonim ***** válasza:
64%

10/11 vagyok (amúgy igen, velem vitáztál elég sokszor, pl a mennyire-van-megírva-előre-a-történet dologról, vagy snokeról)

Luke és Rey között van egy alapvető különbség: Oké hogy mindketten a semmi közepén éltek sokáig, de Lukenak folyamatosan ott volt Lars, akik folyamatosan védték őt, Lukeot élete első 20 évében gyakorlatilag nem is ért konfrontáció, vagy csak minimális (aztán a Disney ki tudja hogy fog ezen alakítani a későbbiekben)

Ellentétben Reyjel, akinek (ha jól tudom...) senkije nem volt gyerekkorától kezdve, magára volt utalva, a botját is elég szépen megtanulta használni

Ezért van az, hogy Luke folyamatosan Obi-Wan segítségére szorul, Rey meg "talpraesettebb".

Ennek ellenére Rey tudása akkor is túlzás az Ébredő Erőben. Ennek a fénypontja volt az "elmetrükk" használata..

Ha Lukenál probléma az, hogy ,,azt se tudja mi az az erő", úgy, hogy előtte Obi-Wantól már hallott róla, sőt, minimálisan tanulta is, akkor Reynél UGYANEZ miért nem baj? "Alapszintű erőhasználat", akkor ez most legyen elfogadott mindkettejüknél, vagy akkor egyikőjüknél se. A helyes válasz amúgy talán az, hogy inkább egyikőjüknél se, a prequel trilógia miatt.

Ne felejtsd el, hogy Luke mielőtt felrobbantja a Halálcsillagot, már tanult valamit az Erőről, már tanult valamit a fénykardhasználatról is, Reyjel ellentétben.. Hasonlítsd össze a két erőképességet is, amelyeket használtak: Luke egy sima, talán a legeslegalapvetőbb erőképességet használta amit minimális szinten már az 5-6 éves padawanok is alkalmazni tudnak, a telekinézist, ráadásul nem is egy olyan hú de komoly erejű dolognál mint pl Galen Marek, aki ugye egy csillagrombolót szedett le az égről (szánalmas volt az amúgy), hanem konkrétan 2 db lézernyalábot mozdított el a helyéről minimálisan.

Rey ezzel ellentétben egy olyan Erőképességet alkalmazott teljesen magától, aminek korábban a létezéséről sem TUDOTT. Ráadásul ez egy sokkal nehezebb erőképesség, mint egy sima telekinézis, mivel utóbbit már a padawanok is tudják gyengébb szinten, míg utóbbi esetében, ha egy erősebb akaratú egyénnel szemben alkalmazod, még egy mesternek sem mindig sikerül azt használnia: Lásd Qui-Gon és Watto esete.

Nincs kontrasztban a kettő, és ami még rosszabbá teszi a dolgot az az, hogy tény, hogy Luke edzése az eredeti trilógia egyik legnagyobb univerzumbeli hibája, (ezt már többször is leírtam), amit utána a prequel trilógia, majd a több évtizednyi irodalom formált át teljesen egészében, és a "misztikus, mágikus jedi" romantikájából kicsit elvéve az egésznek értelmet, "realitást", és következetességet adott. Ez az, amit az Új trilógia teljesen figyelmen kívül hagyott.

Most csak az Ébredő erőről beszélek

Ha engem kérdezel amúgy, Rey "Mary Suesága" abból ered, hogy mellette nem volt egy Obi-Wan, aki harcol Kyloval, az aktuális "Vaderrel" (tudom, nem összehasonlítható a kettő), stb. Ha van mellette egy ilyen karakter, aki "vezeti őt", akkor Rey lehetett volna egy talpraesett, egy nagy reményű, de még közel sem hibátlan karakter. De sajnos nem volt senki, így neki kellett Kyloval harcolnia, így neki kellett elmetrükköt alkalmaznia, stb..

Én úgy látom amúgy, hogy ezen megpróbáltak korrigálni már a TLJ-nél is, meg a 9. részben is, de eddigre már a karakter lényegévé vált a Mary Sueság, amin semmi nem tudott segíteni. Ja, és újra elkövették azt a hibát, amit 40 évvel ezelőtt Luke képzésénél.

2020. ápr. 11. 14:12
 16/19 anonim ***** válasza:
81%

"A filmben elhangzik, hogy Rey már repült korábban."

A felszínen csak, és gondolom nem TIE vadászokkal gyakorlatozott, mégis profin ment neki élesben.

Persze van egy-két dologra magyarázat vele kapcsolatban, nem az a bajom, hogy eltudja vezetni a Sólymot, nem is az, hogy legyőzi a droid tolvajokat, vagy hogy érti Chewbacca és BB-8 nyelvét. Hanem ez így együtt.

"Luke pedig nem adott le pontos lövést,

hanem az Erővel módosította a torpedók röppályáit.

Eléggé furcsán kanyarodnak be abba a kicsi lyukba :D Pontatlan lövést adott le, amit az Erővel korrigált ki"

20 éve vagyok SW fan, de megmondom őszintén erre így még nem gondoltam, és még csak nem is hallottam korábban mástól ezt a felvetést. Pedig lehetséges, hogy így történt, majd a következő megtekintésnél oda figyelek. De ahogy föntebb is írja a másik 70%-os, ez még mindig kisebb mutatvány, mint Rey trükkjei, pláne hogy Obi-Wan némileg még is csak rávezette Luke-ot korábban az Erő ösvényére. És abban az adott pillanatban is szól hozzá. Arra viszont emlékszem, hogy ezt a lövést le sem tudta volna adni(ha pontos, ha pontatlan), ha nincs Han Solo, aki kilövi Vader-t.

Egyik fórumon írta valaki(nem szó szerint): "Ahhoz hogy Luke letudja győzni a Birodalmat szüksége volt a barátaira, Rey-nek viszont senkire sincs szüksége, a barátai csak ráakaszkodtak."

Szerintem ez a mondat tökéletesen összefoglalja, hogy mi a baj Rey karakterével, meg úgy az egész folytatás trilógiával.

"Én úgy látom amúgy, hogy ezen megpróbáltak korrigálni már a TLJ-nél is, meg a 9. részben is,

de eddigre már a karakter lényegévé vált a Mary Sueság, amin semmi nem tudott segíteni."

Szerintem a TLJ nem igazán próbált javítani ezen semmit. Hisz Luke-tól nem tanul semmit, max filozófiai kérdésekben merülnek el. Aztán legyőzi Snoke testőreit, majd megint fölül marad a Kylo-val vívott kis csatájukban, hiszen ő tért magához előbb, és még volt olyan rendes is, hogy nem ölte meg az ájult Ren-t, így már másodjára hagyva életben azt.

Talán érdemes lett volna ebben a részben némi kiképzést kapnia Rey-nek, talán valamivel szimpatikusabbá vált ettől volna. De valószínűleg igazad van, már ekkor is késő lett volna.

A 9. részben meg egyenesen szánalmas, ahogy a film elején mutatják az edzését, mintha ez akkor már számítani bármit is. Meg hogy a kedvéért Leia-ból is Jedi mestert csináltak, jézusom...

Rey, mint karakter halva született a TFA-ben, a TLJ meg sem próbálkozott az újraélesztéssel, a TROS pedig hullagyalázás.

"Ja, és újra elkövették azt a hibát, amit 40 évvel ezelőtt Luke képzésénél."

40 évvel ezelőtt semmilyen hibát nem követtek el(csak az Ewokokat), ha valamit hibáztatni akarsz, akkor az a 20 évvel ezelőtti előzmények legyenek.

2020. ápr. 14. 08:31
 17/19 anonim ***** válasza:
0%

"Rey ezzel ellentétben egy olyan Erőképességet alkalmazott teljesen magától, aminek korábban a létezéséről sem TUDOTT"

Amikor Kylo-val összekapcsolódtak, a lány belelátott az elméjébe, és hogy miket lehet csinálni az Erővel. Gondolt egyet és megpróbálta ezeket, bejött neki.

"Nincs kontrasztban a kettő, és ami még rosszabbá teszi a dolgot az az, hogy tény, hogy Luke edzése az eredeti trilógia egyik legnagyobb univerzumbeli hibája, (ezt már többször is leírtam), amit utána a prequel trilógia, majd a több évtizednyi irodalom formált át teljesen egészében, és a "misztikus, mágikus jedi" romantikájából kicsit elvéve az egésznek értelmet, "realitást", és következetességet adott."

A prequelben látottakból nem feltétlen következik az, hogy itt évtizedes képzésekre lenne szüksége mindenkinek. A fiatalokat azért kellett korán elszakítani a családjuktól, hogy ne alakuljon ki közöttük kötelék. A többi évtizedes irodalmat pedig Lucas sosem tekintette kánonnak, vagy a sajátjának. Azért adatta ki őket, mert abból is kapta a zsét, de többször elmondta, hogy az ő Star Wars-a a 6 film. Később aztán a TCW is párosult emellé, de azon ő is dolgozott rengeteget.

"A felszínen csak, és gondolom nem TIE vadászokkal gyakorlatozott, mégis profin ment neki élesben."

Azért annyira profi nem volt, pár dolognak neki is ment :D de persze az valahogy nem gond, hogy Luke sem gyakorlatozott TIE Fighterekkel korábban és X-szárnyút sem vezetett, de mégis legalább annyira profi volt a yavini csatában, mint Rey a Jakku-n :D pedig saját bevallása szerint csak buckapatkányokra vadászott az X-34-es földi siklójával :D

"20 éve vagyok SW fan, de megmondom őszintén erre így még nem gondoltam, és még csak nem is hallottam korábban mástól ezt a felvetést"

Mi a swsaga.hu-n nagyjából egyöntetűen így látjuk. Az egész jelenet erre van amúgy felhúzva, hogy hiába csúcsmodern célzószámítógép, csak egy Erőhasználó képes beletalálni a nyílásba. Luke még ki is kapcsolja a számítógépet, akkor szerinted hogyan célzott? Nagyjából sehogyan. Megnyomta a gombot, aztán az Erőre hagyatkozott.

"pláne hogy Obi-Wan némileg még is csak rávezette Luke-ot korábban az Erő ösvényére."

Fentebb írtam, hogy a lány látott dolgokat Kylo fejében.

"Ahhoz hogy Luke letudja győzni a Birodalmat szüksége volt a barátaira, Rey-nek viszont senkire sincs szüksége, a barátai csak ráakaszkodtak"

Hm lássuk csak:

- A Csillagpusztítót Poe lövi ki

- Az exegoli csatában Rey kvázi semmilyen szerepet nem vállalt (mármint a levegőben)

- Luke útbaigazítására szüksége volt

- Kylo nélkül csúnyán elvérzett volna Snoke őrei ellen

Most hirtelen ennyi jut eszembe, de biztos van még, felvetem majd ezt a swsagán, hogy ki hogyan gondolkodik erről.

"Aztán legyőzi Snoke testőreit" - Segítséggel ;)

"majd megint fölül marad a Kylo-val vívott kis csatájukban, hiszen ő tért magához előbb"

Azért ez eléggé szőrszálhasogatás :D attól még, hogy ő ébredt fel hamarabb, még nem jelenti azt hogy felülkerekedett. Lehetett szerencséje is, hogy ő jobban esett a földre és nem ütötte meg annyira magát.

"és még volt olyan rendes is, hogy nem ölte meg az ájult Ren"

Mert rendelkezik a normális Jedi erkölcsi normákkal, miszerint védtelen embert nem pusztítanak el.

"Meg hogy a kedvéért Leia-ból is Jedi mestert csináltak"

Nem a kedvéért csinálták. Korábbi kánon könyvekből tudjuk, hogy Luke képezte Leiát, csak a részleteket nem tudtuk, hogy miért hagyta abba. Valamint szerintem inkább a TLJ szuper Leia jelenetét akarták megmagyarázni.

"40 évvel ezelőtt semmilyen hibát nem követtek el"

Jópár logikai hiba van azokban is (ezek közül persze mára be lett foltozva egy s más, de még mindig vannak)

"ha valamit hibáztatni akarsz, akkor az a 20 évvel ezelőtti előzmények legyenek."

Semmi gond nincs az előzményekkel néhány "érdekes" párbeszéden kívül :D persze a logikai hibák itt is megvannak, de az nem újdonság ebben az univerzumban :)

2020. ápr. 14. 12:23
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

" a lány látott dolgokat Kylo fejében."

Ezt egyébként a film megerősíti, vagy csak nézői teória? A jedik is taníthattak volna így, mennyi időt megspóroltak volna.

"A Csillagpusztítót Poe lövi ki"

A csillagpusztító kilövése nem olyan nagy tett, mint egy Halálcsillagé. A film is már-már paródiaként kezeli azt a jelenetet. Miután a pajzsot lekapcsolták, és Hanék lyukat robbantottak bele, akárki kitudta volna lőni, még talán Finn is. Ezt bizonyítja, hogy Poe nem kapott medált.

"Az exegoli csatában Rey kvázi semmilyen szerepet nem vállalt (mármint a levegőben)"

A levegőben zajló események most sem olyan fontosak, Palpatine a nagyágyú, akit Rey egyedül győz le, Ben szart sem csinál. Luke-nak kellett egy Anakin itt is.

"Luke útbaigazítására szüksége volt"

Luke nem a barátja, hanem a mestere.

Amúgy milyen rendes ez a Luke, egyből megjelent segíteni Rey-nek a száműzetése első percében. Bezzeg a Yoda 6 évet várt. Ebből látszik ki a legnagyobb Jedi Mester, a saga igazi hőse. Csak az a béna TLJ fikázós, fénykardos poénja ne lett volna, na meg az a paróka...

"Kylo nélkül csúnyán elvérzett volna Snoke őrei ellen"

Kylo is csúnyán elvérzett volna, ha nincs Rey. De ő itt még nem a pajtija, azt majd csak a következő rész vége. Finn, Poe mit tett le az asztalra? Nem csoda, hogy nem kaptak kitüntetést.

"Korábbi kánon könyvekből tudjuk, hogy Luke képezte Leiát, csak a részleteket nem tudtuk, hogy miért hagyta abba.

Valamint szerintem inkább a TLJ szuper Leia jelenetét akarták megmagyarázni."

Nem abbahagyta, befejezte a jedi tanulmányait, csak nem szerette volna gyakorolni ezen tudásait. A végső vizsgáján még Luke-ot is legyőzte. (Itt jegyzem meg az a jelenet eléggé fájt nekem, miért kellett már megint belerúgni Luke-ba egyet?) Na most, a 9. rész fényében, most hogy már tudjuk Leia is jedi volt(még ha nem is volt tagja Luke rendjének, még ha nem is hívta magát jedinek), elég nagy baromság, hogy az Ébredő Erőben Luke-ra úgy hivatkoznak, mint az utolsó jedi. És Snoke is csak őt akarja megölni, egész nap csak Skywalker így-úgy, mintha Leia nem is létezne.

Továbbá nem hiszem, hogy ennek a befejező részből kellett volna kiderülnie, ha a 7-8-ban nem csináltak Leia-ból jedit, akkor most már kár is volt.

A repülős jelenet érthető volt enélkül is, egy Erő érzékeny embernek halálközeli élménykor kiélesednek az ösztönei, ezért tudta Leia akkor használni az Erőt.

"Semmi gond nincs az előzményekkel"

Itt most nem fikázni akartam őket, csak Luke kiképzésének ne szóljunk már be, mert a később elkészült előzményekben 25 évig tanulnak jedinek.

2020. ápr. 14. 18:51
 19/19 anonim ***** válasza:
0%

"Ezt egyébként a film megerősíti, vagy csak nézői teória? A jedik is taníthattak volna így, mennyi időt megspóroltak volna."

Kánon dolog, de nem a filmben van, talán a könyvváltozatban. Így a TROS után azt mondom, valószínűleg csak a Diád miatt működött ez így. Ők "kettő, de mégis egy" - vagy hogy is mondta Kylo? :D nemhiszem, hogy csakúgy működne bárkik között.

"A levegőben zajló események most sem olyan fontosak"

Hát az a böhöm nagy flotta elég fontos, és Palpatine nélkül is van aki irányítsa.

"akit Rey egyedül győz le"

Rey a múlt Jedijei segítségével győzi le, nem egyedül.

"Ben szart sem csinál"

Kinyírta a Ren lovagjait. Plusz nem érkezik meg időben, Rey lehet tényleg levágja Palpatine-t dühből, az meg megszállja (amúgy egy ilyen plot twistet adtam volna, teszem hozzá... a végén Bennek meg kellett volna ölnie Rey-t hogy Palpatine elpusztuljon - bár ezt csak azért mondom, mert hatalmas Ben Solo fan vagyok valamiért :D )

"Amúgy milyen rendes ez a Luke, egyből megjelent segíteni Rey-nek a száműzetése első percében. Bezzeg a Yoda 6 évet várt"

Luke elvágta magát az Erőtől, Yoda ha akart volna se tudott volna neki megjelenni. Ez egy kétoldalú kapcsolat.

"Csak az a béna TLJ fikázós, fénykardos poénja ne lett volna, na meg az a paróka..."

Nem gondolom TLJ fikázósnak azt a poént. Luke itt már nem a megtört Jedi, hanem az, akivé a TLJ végén vált. Ez így volt koherens. A paróka szerintem is borzalmas volt :D Amúgy ha jól megnézed, nem minden snittben van rajta paróka :D forgatás korabeli fotókon is látszik, hogy Hamill ismét megnövesztette a haját a szerephez. Valószínűleg a sok utóforgatás miatt volt szükség a parókára, mert vele is vettek fel új jelenetet, csak akkorra már levágatta a haját. Ez csak olyan fun fact-ként írtam. :D

"Kylo is csúnyán elvérzett volna, ha nincs Rey. De ő itt még nem a pajtija"

Szerintem abban a pillanatban Rey azt gondola, hogy Kylo a pajtija. Meg fordítva is :D

"Finn, Poe mit tett le az asztalra?"

Poe-ból jó vezető lett a TROS-ra, Finn... hát ő nekem Poe mellé egy jó poénforrás volt, de ennyi.

"A repülős jelenet érthető volt enélkül is, egy Erő érzékeny embernek halálközeli élménykor kiélesednek az ösztönei, ezért tudta Leia akkor használni az Erőt."

Nekem sem volt gond, de sokan ki voltak miatta akadva, nekik akartak kedvezni.

2020. ápr. 14. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!