Elkezdtem írni egy forgatókönyvet, még nagyon az elején járok, ha esetleg valaha készen lesz, mit kéne tennem? Részletezem:
Nem vagyok filmes, gondolom ez egyértelmű. Csak szimplán sok filmet láttam, szeretem a filmeket/sorozatokat és gondoltam megpróbálok valamit összehozni. Író képességem nulla, inkább csak kreatív vagyok, jó ötletekkel (persze ez szubjektív) és arra gondoltam, hogy kidolgoznék egy filmet vagy minisorozatot, ha kell évekig írnám/javítgatnám, én csak arra lennék kíváncsi, hogyha esetleg kész lennék vele, akkor ezt hova tudnám beküldeni? Komolyan vennének egyáltalán?
Vagy álomvilágban élek azzal kapcsolatban, hogy egy jó sztorit akár megvehetnek stúdiók, hiába vagyok egy teljesen átlag polgár?!
Nem is teljesen forgatókönyv lenne, mert nem értek a párbeszédekhez, meg úgy igazán semmihez, hogy leírjam mi, hogyan néz ki. Inkább csak a sztori megírása megy, pár részlettel kibővítve. Képeket csatolnék hozzá legfeljebb, hogy hogy képzelem el. Ilyesmik. Érdemes vele vesződnöm?
Abból kiindulva, hogy jó lesz. Zárjuk ki, hogy vállalhatatlan. :)
Heló!
Amit leírtál - főleg az utolsó részben -, az alapján semmi esély rá, hogy bármit is kezd vele a saját szórakoztatásán kívül.
Kezdjük azzal, hogy a forgatókönyvnek meghatározott stílusa van. Ezt követni KELL.
Pont ez a lényeg, hogy az ötletből el kell jutni egy 90-105 oldalas forgatókönyvig, jelenlegi viszonyok szerint.
Továbbá, mivel valószínűleg magyarul írnád, magyarul akarnád eladni, ezért a magyar piac jöhet csak szóba, az meg rendkívül hmmm szar. Nem véletlen, hogy rengeteg magyar filmes - sikeresek - ellenérzésüket fejezik ki, hogy milyen is a helyzet a magyar filmvilágban. Ha nincsenek kapcsolataid, akkor elkeserítően szar.
Arról nem is beszélve, hogy ha meg is vennék egy hatalmas mázli folytán, kb. 100000-500000ft körüli összegre Ha számíthatsz az eladáskor. Megéri évek munkáját ennyiért kiárusítani?
Nem.
De! Úgy belevághatsz, ha próbálod megörökíteni az elképzelésed, és esetleg leforgatod magad és vagy keresel egy mecénás/csoportot stb., aki segíthet. Ezek a legjobb esélyeid.
Köszönöm a választ. Az a cél, hogy minél részletesebb legyen az írásom. Nem elképzelhetetlen, hogy 100 oldalas lesz. Csak nem értek hozzá.
Tehát bele kéne majd javítania olyannak/olyanoknak, akik értenek hozzá.
Egyébként nekem is az a problémám, hogy angolul nem tudok, itthon pedig nem készítenek olyan tartalmat, amit a elképzelek. Pedig csomó részlete megvan már a fejemben, csak hozzá kéne írnom.
Amúgy pedig olyan opcióval is el lehetne adni, legalábbis arra gondoltam, hogyha nem ajánlanának érte túl sokat, akkor inkább a bevételből kérnék százalékot. Persze ez a jövő zenéje, egyelőre csak arra voltam/vagyok kíváncsi, hogy mik a kilátások azzal kapcsolatban, ha befejezem.
Talán érdemes lenne egy jó angolossal lefordíttatnom a végén.
Az is eszembe jutott, hogy Amerikában sokszor dolgoznak fel Skandináv filmeket, mert nagyon sok jó ötlet születik ott. Akár ilyen úton is kikerülhetne.
Sajnos egy forgatókönyvnél nem az a lényeg, hogy részletes legyen. Többé már nem. Nem divat az irodalmi forgatókönyv.
Így képzelj el egy jelenetet:
Reggel, tipikus külvárosi éttermi parkoló, kevés autóval.
James idegesen megy a bejárathoz. Ott találkozik Stellával.
James: Szia (biccent)
Stella: Na végre (mosolyog)
Persze másképp néz ki egy szerkesztés, de ennyi. Így kell megírni. Amire neked szükséged lenne, az egy mondjuk Lovecraft-féle leíró/sejtető novella.
Szerintem így próbáld meg, és ha kisül valami jó, lefordíttathatod és házalhatsz vele, kiadhatod a neten...
Aztán majd meglátod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!