Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Szerintetek meg lehet állapíta...

Szerintetek meg lehet állapítani, hogy valaki mennyire ért a filmekhez abból, hogy milyen alkotásokat fogyaszt?

Figyelt kérdés
Tehát, feltételezhető-e, hogy a filmek világában otthonosan mozgó személyek mást vagy mást is néznek, és alapvetően nyitottabbak, mint az egyszerű befogadók?

2020. márc. 3. 09:57
 1/7 anonim ***** válasza:
62%
Abszolút.
2020. márc. 3. 12:20
 2/7 anonim ***** válasza:
27%
Igen.Aki Bergman,Zefirelli,Menzel,Fellini filmeket néz az valószínűleg jobban ért a filmekhez mint aki Steven Segal filmeket néz.
2020. márc. 3. 13:04
 3/7 Simon Petrikov ***** válasza:
72%
Nagyjából igen. Mondjuk vannak olyan emberek is, akik csak sznobságból nem néznek olyan filmeket amik csak szórakozásra/kikapcsolódásra készültek.
2020. márc. 3. 13:05
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem viszont nem feltétlenül. Ehhez mindenképp kell egy beszélgetés a silmekről. Például ha valaki nem tucat trash filmeket néz, még lehet simán kultúrsznob is, aki csak azért néz bizonyos filmeket, mert azt hallotta, filmekhez értő, intelligens emberek azt nézik. És pontosan ennyit is tud róla. Esetleg elolvasott pár kritikát, de abban az esetben is hamar kiderül, ha nem a saját véleményét adja elő.
2020. márc. 3. 13:37
 5/7 anonim ***** válasza:
70%
#4 De ha már elkezd valaki ilyeneket nézni egyidő után csak óhatatlanul bekövetkezik,hogy filmekhez értő emberré válik.
2020. márc. 3. 14:00
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem, mivel eleve a megjátszás vezérli, nem pedig az értékkeresés.

2020. márc. 3. 15:38
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
A kérdésre és #5 válaszára is válaszolva, szerintem sem lesz hozzáértő az, aki kritikusok által is elismert filmeket néz többségében. Ugyanis egy elismert film is lehet szórakoztató, ahogy egy látványfilm is, csak más kategóriát képviselnek, de ettől még egy átlag néző nem azt látja meg benne, amit az, aki tanulta. Fogalmam sincs, hogy milyen egy jó operatőri munka például, mert nem tanultam sosem és nem is néztem utána. Persze nekem is feltűnik, ha rossz, de az nem, ha jó, mert akkor csak élvezem. Szokták is mondani, hogy akkor jó, ha nem veszed észre, hogy milyen, ugyanis akkor beleépült a filmbe és nem vonta el a figyelmed. Nekem pl a John Wickkel pont ez a bajom. Nem tudom milyen a jó vágás, de agyon van vágva és nem tudom élvezni, ahol pedig nincs agyon vágva, ott látszik, hogy "gagyi" a verekedés. Magyarán nem tud verekedni a színész. Minimálisan érthet az ember hozzá, de hozzáértő nem lesz.
2020. márc. 3. 22:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!