Rey viszonozta Kylo Ren érzéseit a 9. részben vagy sem?
Csak azért nem jelentem a hozzászólásaid, mert nem akarom, hogy úgy tűnjön, magamban társalgok, miután kitörölték őket :D Ennyi hülyeséget hogy bírsz összehordani? Konkrétan, amiket leírtál, azok MEG SEM TÖRTÉNTEK! Vagy ha igen, akkor bizonyítsd. Várom a forrásokat, cikkekkel, Matt Martin üzeneteivel. Ez így egy értelmetlen maszlag. Ha igaz lenne, tele lett volna ezzel a sajtó. A magyar is, a szánalmas ign csakúgy ontotta volna magából ezeket.
Bőven vannak amúgy közös képeik 2016 után is. Ezer sebből vérzel, haver xD
Na erigyj innen. Ha mégegyszer beírod ide a hülyeséged, akkor jelenteni fogom, mert álhíreket terjesztesz, ami ráadásul becsületsértő is a megemlített személyekkel szemben.
2. 9.epizod drama
Azt tudni illik, hogy a 8.resz forgatokonyve a 7.resz forgatasa alatt irodott meg 2014-15 korul. A 7.reszhez JJ-nek egyeblent semmi koze, Larry Kashdan-t illeti minden meg a Story Group-ot.
2015-os interjuban emlitette, hogy Riam Johnson meg kert is egy par jelenetet a 7. reszben, mert kellett neki a 8.resz felepitesehez...itt nagy valoszinuseggel a force bond es a kylo-rey romanc jelenetekrol volt szo. Ben Solo es a "reyo" dolog voltak az elsok, amiket elterveztek biztosra.
Georg Lucas-nak nagyon tetszett is Rian Johnson munkaja, az utolso jedik.
Miutan kirugtak Colin T.-t, Rian Johnson rendezte volna a 9.reszt is, de mivel egy tehetseges, igenyes rendezo, ezert idot szeretett volna es a film 2021-ben lett volna bemutatva. Meg lehetett ott mas is...Bob Iger lehet, hogy masba akart befektetni..belso konfliktus. Aztan jott JJ Abrams szoba.
JJ Abrams nem dolgozott egyutt a Story Group csapataval.
Matt Martin valaszolt meg egy kerdesemre akkor es mondta, hogy ok sem tudtak rola, hogy Ben Solo-t megolte a rendezo. Az osszes kanon, Adam Driver maga, a film, a konyvek, a kepregeny amiben kiderult hogy tok artatlan a jedi templomot illetoen is es senkit nem olt meg, a jedik bantani akartak es hajtovadaszatot inditottak ellene, palpatin szallta meg Luke-ot, mikor bantani akarta Ben-t..egy bantalmazott fiatal ember aki csak haza akart menni snoke egy pedofil tulajdonkeppen...a szerelme Reyel..minden arra utalt, hogy megtori a tragikus Skywalker atkot es boldogan fog elni
Adam Drivernek azt mondtak, hogy Anakin tragediajanak ez ellenkezoje fog tortenni Kyloval es hogy ez az en-keresesrol fog szolni.
Antony Daniels mondta, hogy nem volt forgatokonyv a 9.reszhez..mindet percenkent valtoztattak es irtak meg a helyszinen..nagyon sokat kellett improvizalni. Ben Solo-t vegig Adam Driver improvizalta..semmi nem volt ra vonatkozolag a forgatokonyvben.
Na most Adam Driver-t atvertek, megszegyenitettek, annak ellenere, hogy a foszereplot, a Skywalker-t alakitotta, alig volt 1-2 perc ideje a kepernyon es teljesen atirtak a karakteret, Darth Vader 2-t akartak belole csinalni es megoltek, mikor elnie kellett volna.
Daisy Ridley karakteret apaca Luke Skywalker 2-nek szanta JJ Abrams..es a szexualitast rossz dolognak allitotta be a sotet Rey jelenettel, ami szoges ellentete a The Last Jedi-ben an Ach-to szigeten zajlottaknak...
A csok is teljesen ki volt takarva. Nem veletlen.
Rey-t self-insert nek csinaltak sajat maguknak...nem onallo karakter 9 reszben, hanem egy pszichopata gyilkos.
A szulo kerdes is megvalaszolt volt a 8 reszben de azt is semmibe vette JJ Abrams.
Jo szovevenyes az egesz
Nekem a személyes véleményem az, hogy ez a románc két mentálisan instabil, sérült ember között nem az egészséges kapcsolatok romantikáján alapul. Rent az életének utolsó saccper tíz évében nem nagyon érték pozitív hatások. Snoke "szeretete" feltételes volt, ha Ren bukott, akkor még Snoke-tól is kapott valószínűleg. Rey ebben az állapotban találja, és annak ellenére is elmegy "megmenteni", hogy Ren, nos, sajátosan kedvesen bánt vele a hetedik részben. Én a filmben azt láttam, hogy Rennél itt kattant be valami, amit inkább neveznék mániának vagy fixációnak, mintsem szerelemnek.
Ha Rey oldaláról nézed, ő szegény borzasztóan magányosan éli az életét addig, amíg Finn konkrétan bele nem csapódik a bolygójába, majd együtt meg nem lépnek onnan. Finn ezek után folyamatosan osztja neki az észt (minek akar visszamenni a Jakkura?) majd kiderül, hogy hazudott neki, nem is Ellenálló. Rey ugyanakkor borzasztóan vágyik valakire, aki szereti és megérti, de ez a környezetében maximum Leia. És Ren. Plusz összesodorja őket Snoke meg az Erő is, az, hogy ők egy diád, már alapból feltételez egy szorosabb köteléket.
Szóval, röviden, annak ellenére, hogy én az első film óta Reylo shipper vagyok, ez szerintem nem a klasszikus értelemben vett szerelem mintapéldája.
Röviden: Kylo Rent utálta, Ben Solo-t szerette. Az egész erről szól, az Utolsó Jedik óta, meg már teljesen egyértelmű. Mikor kijött a 9. rész, én már akkor tudtam, hogy ez lesz, bár sokan nem hittek nekem. Én már a 9. részen láttam, hogy erre a Szépség és a Szöryeteg+Rómeó és Júlia történetre fognak kilyukadni. Már évekkel ezelőtt leírtam, ahogy azt is, hogy vagy mindketten meghalnak, vagy a srác felfogja magát áldozni a csajért. (Kicsit kiszámítható volt. Nekem a vallatós jelenet a 9. részben már mindent elárult. Elég filmet láttam már ahhoz, hogy tudjam, hova fognak a készítők kilyukadni.)
Ha végig gondolod a történetet és figyelsz, akkor teljesen egyértelmű, hogy miről van szó. Nagy vonalakban: A srác már az elejétől kezdve vonzódott a csajhoz, de az érthető okokból utálta őt, mivel egy kegyetlen szörnyetegnek látta, aki a végén még a saját apját is megölte. (Megjegyzem, ezt nem rejtik véka alá. Ez a szörnyeteg motívum mind a 3 filmen átvonul. Az arcunkba tolják.) A második részben elkezdte jobban megismerni és megérteni őt, rájött, hogy sok mindenben hasonlítanak, hasonlóan éreznek az ellentétes hátterük ellenére és igazából megszerette, de mivel ő a "Kylo Ren" akart lenni és úgy kérte, hogy legyen vele, ebbe a csaj nem tudott belemenni, mivel Kylo Ren viszont a gyűlölt ellensége. Itt hasonlik meg a dolog. Innen jönnek a csaj ellentétes érzései. Ő "Ben Solo"-t kedvelte meg, az igazi énjét, nem azt a kegyetlen hadurat, aki akart lenni. Így a második rész végén, szó szerint rácsapta az ajtót és mindketten megtört szívvel és sértődötten folytatták útjukat, mivel a másik nem volt hajlandó feladni az életét, azért, hogy együtt lehessenek. Így maradtak ellenségek. A harmadik rész ezzel kezdődik. Kylo a visszautasítás ellenére, továbbra is elő akarja keríteni a lányt, átállítani és valamilyen módon magához láncolni, (esze ágában sincs megölni, ezt ki is mondja) a csaj meg megveti és dühös, amiért ezt az utat járja és mondjuk úgy magára hagyta. Az egész huzavonában végül ugye akkor jön a változás, amikor végül majdnem megöli Kylo/Ben-t. Azzon túl, hogy megilyed a saját sötét oldalától, a csaj attól is bepánikol, hogy idáig fajultak a dolgok. Ez amolyan: Mit csinálok? Te jó ég, majdnem megöltem Bent! Ekkor azt is elmondja, hogy tulajdonképpen mi baja. Szereti, de Ben Solot, nem Kylo Rent. Akkor képtelen vele együtt lenni, ha Kylo Renként világuralomra tör. (Mint mikor Anakin mondta Padménak, hogy majd együtt fogják uralni a galaxist, Padme meg erre kiakadt, mondván, hogy én ezen az úton nem tudlak követni.) Itt van egy nagyon szájbarágós párhuzam a kígyó szörnyeteg és Kylo meggyógyítása között. (A kígyós jelenetnek ez az egyetlen értelme, hogy benne van a filmben. Máshogy is felvezethették volna, Rey képességét. pl: Fin vagy Poe vállát is meggyógyíthatta volna.) Ben a halálközeli élményen, a mama halálán és Rey vallomásán elgondolkodva, átértékeli az életét és megtér. Feladja a Kylo Renkedést és mint Han Solo és Leia fia, megy segíteni Reynek legyőzni a császárt. Rey ezt nagy örömmel fogadja, mivel végre nincs egyedül és Bennel együtt harcolhat, nem ellene. Azután persze következik ben megváltása és érzései az őszinteségének és tisztaságának a bemutatása, hajlandó meg is halni, hogy megmentse a csajt. A csókjelentből pedig az is egyértelművé válik, hogy a csaj is szerette őt. Ha megfigyeled a csaj csókolja meg Bent nem fordítva. Szóval meg van a boldogság, mert most már biztosan tudja, hogy a csaj tényleg szereti őt, Ben is tudja, így már meghalhat. Egy pillanatra sikerült elérniük egymást és végre találkoztak az érzéseik. (Ez is egy visszatérő motívum.) És ezzel vége a keserédes, tragikus történetüknek. Ha csak nem támasztják fel végül Bent a jövőben. Amire szerintem amúgy van esély.
Mindenesetre röviden, nagy vonalakban igazából erről szól az új trilógia. Ez a központi elem. Hogy hogyan találnak magukra, hogyan lépnek túl a gyerekkori sérelmeiken, és a kapcsolatuk. Felnőtté válás és szeretet, ami az SW két központi mondanivalója Lucas szerint is. Sajnos másról tényleg nem is nagyon szól ez a folytatás és még ez sincs rendesen kifejtve, szóval az egész trilógia elég összecsapottnak hat. Ezt az egészet sokkal jobban is lehetett volna tálalni. Egy tényleg izgalmas, kalandos történetben elmesélve, jó helyre téve a hangsúlyokat, az SW világát jól felhasználva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!