Rey viszonozta Kylo Ren érzéseit a 9. részben vagy sem?
Egyébként az, hogy kinek melyik verzió tetszik jobban abszolút szubjektív, nekem egyik se túlságosan, de ez meg megint csak egy vélemény
Szerintem szánalmas, hogy Sidious a legendákban konkrétan erő-viharokat tudott létrehozni, amelyek flottákat tudtak elpusztítani, meg Luke is egy gondolatával egész seregeket (!) tudott megsemmisíteni, ezek rohadtul túltolták már a karakterek erősségét, főleg annak fényében, hogy amúgy a filmekben semmit nem láttunk tőlük, amely arra utalna, hogy ilyen hatalmas erőhasználók (persze Sidious a klónteste után még erősebb lett, meg volt neki valamilyen sith botja (?, őszintén nem olvastam ezeket a történeteket mert bugyutának tartottam őket, viszont úgy tudom van benne ilyesmi), ami hatalmas erőt adott neki, de Luke? Nagyon túl lettek tolva, ezért szeretem jobban az Old Republicot, mert, habár lehet azon vitatkozni, hogy nincsenek-e túl erősre csinálva egyes karakterek (pl Valkorion, vagy Nihilus), ők konstansan, folyamatosan úgy vannak ábrázolva, ahogy, nincsenek ellentmondások a karakterükben.
Mondjuk ezzel már megint elkanyarodtunk a témától (az eredeti kérdéstől meg pláne xDD)
Egyébként klónoztak erőhasználókat, egy bizonyos Sa Cuist pl, aki egy sötét jedi volt, és Palpatine küldte őt Vader ellen, afféle "próbaként", de meghalt Vader által. Az ő klónjai később fellázadtak Palpatine ellen, de megölték mindet
Szóval, míg a legendák Palpatineja túltolt, túlerősített volt, de a visszajövetelének a felépítése jól meg lett oldva, és mint történet is sokkal színvonalasabb, sokkal jobban működik, mint a 9. részben, ahol Palpatine visszahozása eeeeeelképesztően randomnak, elképesztően értelmetlennek, céltalannak, és üresnek hatott. Lehet jönni azzal, hogy hány kánon műben szerepel Palpatine, ahogy "kutat", vagy "megemlíti" a klónozást meg a halhatatlanság titkát, de csak a filmeket nézve rohadtul megbukik a koncepció
Amúgy szegény kérdező, látja az újabb-újabb kommenteket reménykedve abban, hogy valaki hozzászól az aktuális kérdéshez, erre 10 komment óta megy a vita Palpatine szerepéről meg a legends-kánon összehasonlításáról :'D
Azt tudni érdemes, hogy az egész kilencedig epizódnak semmi köze az előző évek során felépített történethez...egy gúny volt Az Utolsó Jedik rész ellen. Sok minden volt a hàttérben...Retcon-nak nevezik angol szóval. Újra írták az egészet...ez egy màsik változata a 8.résznek, ami az úgynevezett fanboy "radikális" csoport ízlésének kedvez.
Röviden szòlva Ben Solonak nem kellett volna meghalnia. ADAM DRIVER nem véletlenül utasította vissza ennek a gyenge f@snak a promotálását.
Mèg kész forgatóköny sem volt..a helyszìnen találták ki, mi legyen.
Én évek óta követtem külföldi oldalon, Matt Martin-nal is beszéltem nem egysser twitteren, olvastam a canon könyveket, interjúkat..mindent. És van szemem.
Ezt a szerelmi szálat tervezték elsőnek el Ben Solo karaktere mellett.
Ben Solo története az én-keresésről és a metaforikus felnőtté válástól szólt Rey-jel együtt. Nem a családi háttét határoz meg, hanem te magad...
Egy kis keleti filozófia, Radha-Krishna, Parbati-Shiva kép.
Már gyakorlatilag egy pár voltak Rian Johnson filmjében...kézérintés a szexualitás szimbóluma volt..a rendező és Mark Hamill is megerősîtette...
Nagyon csúnya belső dráma ment végbe a stàbon belül...John Boyega iszonyat irígy volt Adam Driver sikerére, mint azt a közösségi portálon kiírt szemêtségei is bizonyították...Daisy Ridley-nek nagyon valószínűséggel volt egy kis viszonya Adam Driverrel, ami nem sült ki jól és 2017 óta nyíltan ellenezte ezt a szerelmi történetet a szìnésznő...egy darab kép sincs a két színészről egtütt, a premiereken is kerülik egymást, a többit nem is említem...
Daisy Ridleynek elég közeli barátja JJ Abrams, aki a 9.részt, ezt a sz@rt rendezte...annyira, hogy a csaj sìrva fakadt az örömtől, mikor megtudta, hogy Ő rendezi a filmet Rian Johnson helyett, miután kirùgták a másikat.
Valószínüleg volt benne része a hölgynek, hogy ne legyen happy end...nem véletlenül takarta ki a csókot az ujjával.
Na de nézzük sorban:
"Azt tudni érdemes, hogy az egész kilencedig epizódnak semmi köze az előző évek során felépített történethez...egy gúny volt Az Utolsó Jedik rész ellen"
Ehhez képest több ponton egy az egyben átveszi a TLJ ötleteit és szálait, egyedül Rey egy senki és a főgonosz kérdés lett átírva, bár Rey karakterének lényege nem változott: "nem az a lényeg, hogy honnan származol", ez ugyanúgy megmaradt.
"ADAM DRIVER nem véletlenül utasította vissza ennek a gyenge f@snak a promotálását."
Nem utasította vissza. Szó sincs ilyenről. Valóban kevésszer volt ott a promórendezvényeken (de volt amin ott volt), de ennek oka az volt, hogy felkapott színész, és nem feltétlen van mindig ilyesmire ideje. Tavaly egy csomót forgatott, nemcsak a SW9-en dolgozott.
"Mèg kész forgatóköny sem volt..a helyszìnen találták ki, mi legyen."
Ez így ebben a formában nem igaz. Az, hogy nem volt előre egy sztoriváz, az valószínűleg igaz, ettől függetlenül a forgatást forgatókönyvvel kezdték.
"Én évek óta követtem külföldi oldalon, Matt Martin-nal is beszéltem nem egysser twitteren, olvastam a canon könyveket, interjúkat..mindent. És van szemem."
Ja persze. Na mutasd akkor a twitter bejegyzéseit, vagy az üzeneteiteket, privát üzenetek voltak. Bizonyítékokat akarok.
"Ezt a szerelmi szálat tervezték elsőnek el Ben Solo karaktere mellett."
Adam Driver is elmondta párszor, hogy nem változott az ő karakterének története az évek során.
"egy darab kép sincs a két színészről egtütt, a premiereken is kerülik egymást, a többit nem is említem..."
Jópár kép van róluk.
"a csaj sìrva fakadt az örömtől, mikor megtudta, hogy Ő rendezi a filmet Rian Johnson helyett, miután kirùgták a másikat."
Na kb itt fogyott el a hitelességed. Rian Johnson soha nem volt képben a 9. epizód rendezői széke kapcsán. Colin Trevorrow volt a másik, akit kirúgtak. Rian 1 filmre szerződött (aztán később 3 újabbra, amelyeknek nincs köze a sequel trilógiához)
Az egesz film egy hatalmas retcon. Erosen gunyolja a The Last Jedi ikonikus jeleneteit. Nem kanon epizod.
Adam Driver-t a bemutato elotti heten kerte fel JJ Abrams, hogy rogzitsen egy parbeszedet a sajat otthonaban, mert kellett a filmhez.
Egy kis karier push Game of Thrones-szal keverve JJ Abrams kedvencei szamara, mert mind a harom egy nagy 0: Daisy Ridley es John Boyega..az utobbi egy patkany...nagyon lejaratta magat.
A bemutato elott az oscarra jelolt Rian Johnson-t kritizalta, azt mondta The Rise of Skywalker a valodi folytatasa a 7.resznek es hogy mennyire utalta a jeleneteit az azsiai lannyal. Aztan azt irta, hogy megkene b***i a foszereplolanyt, Rey-t, annyira betekeredett az az irigysegtol, hogy Adam Driver sikeres..es a Ben Solo rajongokat kezdte nyiltan bantani es zaklatni a twitter oldalan szilveszter utan, en is kaptam fenyegeto uzenetet...a pasas nagy rajongoja a nemieroszakolo, bantalmazo Chris Brown-nak.
Nem volt marketing, sem kesz forgatokonyv.
Emlekszem, Antony Daniels, aki C-PO3-t alakitja
Valami nagyon ocsmany belso drama folyt a szinfalak mogott...
Adam Driver alakitotta a foszereplot Daisy Ridley mellett...enne
Annyi minden van a hatterben, amit a magyarok nem tudnak, akik nem kovettek figyelemmel az angol portalokon, hogy nem csoda, hogy sokan nem ertik...mindjart leirom reszletekben
Sorjaban:
1. A viszonyròl
Adam Driver es Daisy Ridley nagyon kozeli viszonyban alltak egymassal a hetedik epizod forgatasa utan. Az azsiai promo turnen meg flortolt is vele a kamerak elott. Daisy aradozott a ferfi "mereteirol" es a figyelmessegerol az interjukban. Carrie Fisher megjegyezte egy akkori interjuban, hogy ket szinesz nagyon kozel kerult egymashoz a szinen, a korkulonbseg is megvolt ( 8 ev ) es hogy mennyire emlekeztette ot sajat magara es Harrison-ra, meg is mondta Ford-nak, hogy remeli, nekil jobban megy majd. Halaadas napjan Adam es Daisy ketten mentek at Carrie Fisher-hez megnezni eloszor a 7.reszt. Ezt szamos interjuban megemlitettek mindharman.
Aztan a 8.resz forgatasa alatt vegig egyutt voltak. Adam Daisy-t emlitette meg, mikor megkerdeztek tole, kivel van joban a stabon belul. Ez a resz eleg hosszu... ebedelni is elvitte a stab szallasatol egy jo par km-re odebb. Az etteremben dolgozo szakacslany emlitette meg egy twitter bejegyzesben. Daisy is tobb interjuban meselt hanyszor jarkaltak el ketten es mennyit beszelgettek. Vanity Fair 2017 oktobereben megjelent egy cikk, amiben Adam keszitett interjut Ridley-vel..erdemes elolvasni..magaert beszel.
A lanyt nem is kerdezte senki, de szerelembe esesrol beszelt, mikor kerdeztek a 8 epizodrol. Az insta oldala is beszedes volt. 2017 utan voltak a kis privat dedikaciok. Aztan megszuletett Adam kisfia 2017 februarban...
Onnantol kedzve teljesen kikerültek egymast. Adam elutasitotta a kinai turnet a lannyal es Daisy is igy tett a japan press turneval. Daisy arrol kezdett panaszkodni, hogy Boyegatol el volt valsztva es idegenekkel kellett dolgoznia, nyiltan ellenezte a filmbeli romancot, pofakat vagott..stb..olyan undoritoan viselkedett, hogy az valami hihetetlen.
Egy darab kep sincs rolul 2016 utan, premiereken sem, sehol semmi. Szo szerint kikerulik egymast.
Aztan szerzett maganak egy pasast, akinek mar volt jegyese, de ez nem zavarta Daisy Ridley-t. Tom Batemannak volt egy menyasszonya, mikor ramozdult. Adam erdekesen viselkedett Olga Kurylenko-val a Cannes-i fesztivalon...Daisy a Tom Batemant elvitte magaval a 9.resz forgatasara es egy helyi beszamoloja szerint Adam eleg ingerult votl Jordaniaban a szinen.
Reylo dolog iszonyat nepszeru es kozledvelt, de a no egyfolytaban ellene beszelt, a viszony miatt valoszinu. JJ Abrams nagyon kozeli baratja es sokat beszeltek a 9 resz forgatokonyverol ketten..Boyeganak es Daisynek volt beleszolasa..nem is kicsi.
Aztan meg egyszer talalkoztak a BAFTAs galan es a totalisan elmentek egymas mellett...ez mar mindeninek feltunt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!