A Witcher című sorozatot miért úgy fordították hogy "Vaják"?
Figyelt kérdés
Először is mik azok a vaják? Másodszor miért nem "Boszorkányvadász" vagy valami hasonló lett a címe, ha azt jelenti?2020. jan. 27. 15:30
1/5 anonim válasza:
Mert ez a hivatalos magyar megfelelője. A Wiedźmin egy nem létező szó, az író képezte wiedzma szóból, véletlenül sem boszorkányvadászt jelent. Mivel a magyar boszorkány szóból nem tudtak hasonlót képezni, így a vajákost választották helyette, amiből a vaják (többesszáma: vajákok) lett a mesterség neve.
2/5 anonim válasza:
Az én elképzelésem szerint azért lett a witcher-ből vaják, mert a vajákokat különböző főzetekből és mágiából álló eljárással hozták létre, és miután mutálodtak a beavatkozások miatt, ahoz hogy kimaxolják a képességeiket vajákfözetet isznak.
Na és régen voltak a vajákosok akik gyógynővényekkel és főzetekkel foglalkoztak, egyes területen varázserőt is tulajdonitottak nekik. És szerintem igy lett a witcherből vaják, ami a vajákosból jött létre.
De ez csak az én elméletem😅
Remélem érthető volt
3/5 anonim válasza:
Mikor tűnnek már el az anti-vajákok a pöcegödörben? Igény lenne már rá.
4/5 anonim válasza:
Mert nem boszorkányokra vadászik, hanem szörnyekre, azért.
De hívhatták volna Rémböllérnek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!