Történelmi sorozatok, akár valós akár fiktív?
Pl mint vikingek, Spartacus, templomosok, tudorok, Róma vagy akár a trónok harca.
Lényeg a régi időkben játszódjon.
Vaaagy akár a jövőben mint pl a 100 vagy a 12 majom...
Köszi előre is :)
A Trónok harcának sosem volt semmi köze a történelemhez, fantasy már bocs. Attól mert középkori jelmezekben bohóckodnak attól még nem lesz történelmi.
Amúgy én egyet se láttam de azt tudom hogy voltak/vannak(?) olyanok hogy Borgiák, Szulejmán meg ilyesmi, ezek gondolom történelmi sorozatok a cím alapján, nézz utána ha érdekel.
#2essel egyet értek, ellenben a kérdés feltevés arra vonatkozott, hogy fiktív is lehet a történet és egy régi sorozat legyen.
Tehát lehetne a gyűrűk uran, vagy a starwars is, hiszen az is réges-rég egy messzi-messzi galaxisban játszódik :)
Igazán jók:
Norseman - Ez egy Vikings paródia. Észak(a)i Fekete humorral.
Outlander
Britannia
Carnival row
Aztán a gyengébbek közül:
Merlin kalandjai
Making History (borzalmas, de vicces és sok mindent kifiguráz a jelenlegi társadalmunkban, nekem a zs kategóriás, de tetszik skatulyába került)
Camelot
Az Úr sötét anyagai
Az ókori Róma tündöklése és bukása (The Battle for Rome) (2006)
A katedrális (The Pillars of the Earth) (2010)
Muskétások (The Musketeers) (2014)
A medicik hatalma (Medici: Masters of Florence) (2016)
Robin Hood (2006–2009)
Sinbad (2012–2013)
Az időalagút (The Time Tunnel) (1966)
Cadfael (1994)
A barbárok felemelkedése (Barbarians Rising) (2016)
Klondike (2014)
Jamestown (2017)
Texas felemelkedése (Texas Rising) (2015)
Amerika: Az USA története (America: The Story of Us) (2010)
Köszönöm a válaszokat. Igen lehet kukacoskodni de mint rávilágítottak, írtam hogy fiktív azaz kitalált történet is lehet a lényeg régi korok át idézze...
Utána nézek ezeknek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!