Szerintetek lehetséges volna, hogy egyes történelmi személyek (mint pl. : Jézus, Nagy Károly vagy Shakespeare) csak fiktív alakok?
Ok, azt még megértem, hogy Jézust néhányan fiktivnek gondolják, én nem de ebbe ne menjünk bele.
De Nagy Károly és Shakeapeare mégus, hogy lehetnének kitalált alakok?
A "kitalált középkor" elmélet szerint Nagy Károly kora csak fikció, Nagy Ottóék toldottak hozzá pár száz évet az akkori dátumhoz. (Bár ez szerintem elég ingatag lábakon áll)
Shakespeare személye meg a világ egyik legnagyobb rejtélye. Ha utána olvasol, akkor kiderül, hogy állítólagos kortársai nem ismerték, szinte sehol sem említik. Életrajza feltűnően csonka. Kézírását csak 3 darab némileg eltérő szignóból "ismerjük". Műveit sem emlegetik kortársai. Temetésére senki sem ment el.
Sok elmélet született, egyesek szerint egy gróf írt a nevében, míg ő csak egy dublőr volt, mások szerint egy, az akkori legjobb írókból álló csoport adta ki a közös néven azokat a műveket, amelyeket ma Shakespeare-nek tulajdonítunk.
3
Ezt azért kötve hiszem, mert pont hogy a Biblián kívül nincs róla értelmes, korabeli(!) forrás.
Nagy Károly (Charlemagne) nem fiktív alak, hanem a karoling dinasztia megalapítója, Kis Pipin fia.
A Franciaországban fellelhető írásos emlékeken és a képmásával ellátott pénzeken kívül a Vatikán is őriz olyan okmányokat, amelyek III. Leó pápa által történt megkoronázásáról szól Rómában, 800. december 25.-én.
Igeeen, de a Biblia eredeti írásaiból fennmaradt részletek viszont eredete, korabeli forrásnak tekintendők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!