Az emberek miért akarják olyan hisztérikusan bemagyarázni, hogy a Jégvarázs Elza leszbikus karakter?
Először is, mikor bejelentették, hogy lesz Jégvarázs 2, akkor a Twitteren egyesek elkezdték követelni, hogy legyen már barátnője Elzának a folytatásban, aztán már úgy írtak, hogy "tervben van" a leszbikus szál a 2.részben, pedig a Disney az első híresztelések után határozottan megcáfolta, és kijelenttette, hogy nem lesz leszbikus Elza. Ennek ellenére gyakorlatilag el lett könyvelve, hogy várjuk az első leszbikus Disney mesét. Mikor pedig megjelent az előzetes rengeteg cikk és komment leszbikusságra való "utalásokat" vélt felfedezni benne. Pedig a Disney már akkor megmondta, hogy nem lesz ilyesmi mikor bejelentették a folytatást, csak sokan nem értettek belőle. Aztán egyrészt nincsenek, mivel az első érv az erdő lakó lány volt, de ugye sejteni lehet, hogy attól, hogy megjelenik egy női karakter még nem lesz automatikusan a főszereplő leszbikus szeretője, másrészt pedig amikor a troll Elza varázserejéről beszél, utalásnak gondolták. Pedig tényleg a varázserőről beszélt, milyen párhuzamban állna a varázserő a szexualitással?
De ami leginkább felbszta az agyam, hogy láttuk a rajzfilmet és ahogy a készítők már évekkel ezelőtt megmondták, szó sincs benne leszbikisságról. Viszont már olvastam olyanról, hogyElza a Jégvarázs 3-ban lesz leszbikus...De még be sem jelentették, hogy lesz 3.rész, de ha lesz is,tuti nem lesz leszbikus szál benne, mert a Disney már egyszer kijelentette, hogy nem fogja ilyesmivel széttrollkodni az egyik legnépszerűbb gyerekeknek szóló rajzfilmjét.
Szerintetek miért ilyen erőszakosak és nehéz felfogású ezzel kapcsolatban sok ember? Mire jó ez?
:D :D :D
Nekem is valami hasonlóak a tapasztalataim a témával kapcsolatban:D Én is olvastam, hogy Elza leszbikus "ikon" lesz, kapkodtam a fejem, hogy mi van, miről maradtam le?? Én semmi erre utalót nem találtam az első részben. Aztán persze én találkoztam az információval, hogy Disney tagadta, hogy a folytatásban női szerelme lenne Elzának, úgyhogy nem is számítottam rá a második részben,hiába az internet népe körében népszerű elmélet volt 2013 óta. Mert hamar rájöttem, hogy ez a teória ugyanazoktól származik, akik szerint Michael Jackson él, hogy Katy Perry valójában a felnőtt a JonBenet Ramsay,akinek csak megjátszották a halálát, Avril Levigne halott és egy hasonmás helyettesíti, hogy Tupac Kubában él jelenleg,hogy Lady Gaga valójában férfi vagy hogy Nicolas Cage egy többszáz éves halhatatlan...^^ Nem kell komolyan venni. Ahellyett hogy fel * sípszó* az agyad inkább nevess rajtuk, bár egyszerűbb ha elfogadod és természetesnek veszed, hogy vannak ilyen beállítottságú emberek, ezért nem zavartatod magad miattuk.
Ez eredetileg nincs benne a rajzfilmben, ezt olyan betegek szerkesztették mint te.
Amúgy magatok alatt vágjátok a fát , nagyon szép lenne, hogy valaki a saját húgával fajtalankodik (ha tényleg "párhuzamban"van a varázserő, akkor már a 3-4 éves húgát abúzálta), ti meg arra vagytok büszkék, hogy ő közületek való...
Azér kell elfogadni benneteket,mert gyerekeket és a saját családtagjaitokat molesztáljátok?
"Azér kell elfogadni benneteket,mert gyerekeket és a saját családtagjaitokat molesztáljátok?"
Miért? Titeket meg azért kell elfogadni, mert veritek egymást, féltékenységből egymást irtjátok, de közben csaljátok is egymást? Nyugodtan szállj le a magas lóról te nagy hetero, mert pont ugyanannyira gusztustalanul viselkedhettek. Persze a kettős mércéd miatt olyankor nem veszel egy kalap alá minden heterot.
Pontozgasd le a válaszokat, hogy legalább egy örömöd legyen az életben te homofób nyomorék.
#3as válaszoló vagyok.
Kérdező, szerintem is durva, amit itt lemuvelsz, pedig látod, én alapjaraton egyet értettem veled.
Továbbra is tartom, hogy nem szeretném Elzat leszbikuskent látni, de ez nem azt jelenti, hogy senki mást sem. Itt az adott karakterrol volt szó, de te nem is erre voltál kíváncsi, hanem azt akartad, hogy ossznepileg szidjuk a melegeket. Pedig szerintem a Jégvarázsban amúgy van meleg szereplő, és az egyik legjobb. Oaken családjánal simán belefer, hogy a szöszi a palija [link] a második rész végén is valami pasast olelget... És? Hatalmas forma. De persze az is lehet, hogy nincs így, én nem állítom, hogy ez teny. Inkább csak azt mondom, hogy amennyiben róla derulne ki, hogy tényleg meleg, azzal semmi problémám nem lenne, mert mindkét filmben voltak rá utalasok.
Ami szerintem elég szomorú, hogy ez alatt a kérdés alatt kialakulhatott volna egy érdekes vita is, amiben mindkét fél elmondta az érveit logikusan, sertegetes nélkül, de ehelyett valami bena veszekedés lett a vége, és memeken sertodtok meg, meg olyat kívántok a másiknak, hogy dögöljön meg. Elza akár leszbi, akár nem, úgy látom mindkét fél sokat tanult a mesebol... Ja nem.
Igazából nem is azzal van baj hogy van meleg karakter egy filmben, hanem azzal hogy a készítőket egy csapat értelmiség arra akarja kényszeríteni hogy változtassák meg a saját karakterüket. Ennek mi értelme van? Miért kell nekünk ez?
Nem hiszem hogy így kellene reagálnunk ezekre a dolgokra, és minden heterót akivel nem értünk egyet homofóbnak nevezni. És ezt biszexként írom, nem heteróként. Kérdezik is miért tartózkodom az lmbtq zombiktól, hát pont ezért... Nincs kedvem a gyűlölködésüket hallgatni. Tény hogy vannak homofób emberek akikkel nem lehet mit kezdeni mert szegénykék túl sokszor estek ki a babakocsiból és utálnak mindent és mindenkit aki nem olyan mint ők, de kérdem én, mivel vagyunk különbek ha mi is csak gyűlölködünk, és olyanokat írni nekik hogy legyen rossz az új év és forduljanak fel? Ezen kellene elgondolkodni, nem csak lepontozni és leköpni mindenkit akinek más a véleménye.
21L
"Látom rajtad is ott a szemellenző, ami a hetero zombilényeket nem veszi észre, csak az lmbtq zombilényeket. Jó neked.
Hasonlókat, mint a kérdezőnek!"
Látom nem sikerült megérteni amit írtam. Leírtam hogy igenis léteznek homofób egyének, akkor miért írod azt hogy őket nem veszem észre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!