A jégvarázs 2 Ben Elsa miért fagyott meg?
Én sem teljesen, már gondoltam rá, hogy kiirom én is a kérdést.
De talán 2 ok van rá:
1.
"Szomjas lelked választ vár,
ki nem vigyáz az pórul jár."
"Dive down deep into her sound
But not too far or you'll be drowned"
Elza túl messzire ment, túl sokat akart tudni. A dal figyelmeztette, mielőtt leugrott, felcsendult Iduna hangja. Túl messzire ment, túl mélyre, oda ahol"megfullad" - csakhogy Ahtohollan befagyott. Így ő is.
2. Maga a dolog, amit látott, az sokkolta ennyire. Nem bírta elviselni.
Én ezeket olvastam. Nekem ettől még mindig nem teljesen tiszta. Elza azt mondja, a hideg öt nem zavarja. És ez látszik, mezítláb rohangál a jégen. De itt rá is hát a hideg - bár oké, ha ő az ötödik elem, akkor maga a hely felette áll. (?)
Nekem akkor sem teljesen tiszta.
A dal tényleg érdekes ebből a szempontból.
Én még arra is gondoltam, hogy az átok, ami az erdőn volt, azon a helyen is hatott, illetve ott volt a legerősebb. Azért olvadt fel miután Anna lerombolta a gátat és megtörte az átkot.
!Spoiler!
Én még arra is gondoltam, hogy Elza beszélgetett az eggyik csajjal, az erdő beli népből.
A beszélgetésben az hangzott el, hogy az 5. elem kiáltott amikor a csata elkezdődött (vagy valami ilyesmi). Mivel az emlék, amit visszanézett be volt fagyva, de viszont ő is az emlék része volt, hiszen ő volt az 5. elem aki kiáltott.
Remélem, hogy ez így érthető.
De igazából Iduna kiáltott, nem?
Úgy értem, az volt az a hang, amit Elza is hallott, és amire azt hihették, hogy az ötödik elem hangja. (Itt amúgy van egy kis zavar, az eredeti bevezetőben tényleg nem Iduna kiáltott, valószínűleg az a rész is onnan maradt vissza, vagy az adta az ötletet, hogy a northuldrák higgyék, a szellem kiáltott.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!