Az új Star Wars trailerében ki volt az? (lent)
Istenem, megint ez a hülyeség... "a magasságos Snoke-ot csakúgy megölte öncélúan a gonosz Ruin Johnson és tönkretette a gyerekkorom"
Tudtad, hogy sokáig Abramsék se a kinézetét, se a nemét nem döntötték el? (igen, volt olyan forgatókönyv változat, ahol gyíkember volt, meg olyan is, ahol nő). Ez arra utal, hogy már koncepcionálisan olyan szerepet szántak neki, hogy bármikor feláldozható. Nem főgonosz volt ő, hanem egy elterelés a háttérben álló bábmesterről: Sidiousról.
Akinek a visszatérését felépítették a Az ébredő Erővel PÁRHUZAMOSAN készült és kiadott könyvek... De ja, biztos minden alap és koncepció nélkül, a kalapból előhúzták Palpatine-t, mint egy nyuszit... Már megint a kellő információk hiányában kritizálunk mindent, látom.
Thrawn.
Bár őt visszahozták, nem feltámasztották, hiszen ugye az eredeti idővonalban később jelenik meg, de na.
,,De ja, biztos minden alap és koncepció nélkül, a kalapból előhúzták Palpatine-t, mint egy nyuszit... Már megint a kellő információk hiányában kritizálunk mindent, látom."
Azok a példák, amiket te felhoztál egy másik kérdésben közel sem feleltek meg annak, amit próbálsz bizonygatni. Az, hogy konkrétan van néhány könyvben egy-egy utalás erre, nem jelenti azt, hogy felvezették a visszatérését.
Az meg másik téma, hogy a könyveket a legnagyobb SW fanokon kívül a kutya se fogja elolvasni, így hát (ha "tényleg tervben volt") rohadt nagy nemtörődömségről, és/vagy dilettantizmusról tesz tanúbizonyságot, ha így "vezették fel" Palpatine visszatérését.
Ezt bizonyítja az is, ami itt a fórumon megy; az emberek legeslegnagyobb részénél ez a Palpatineos dolog nagyon randomnak hat, pedig ők is vannak akkora fanok, hogy gyk-n válaszolgatnak SW-os kérdésekre. Akkor mi van a többi mozinézővel, akik SW fanok de nem olvasnak könyveket, vagy mi van azokkal, akik talán nem is fanok, de érdekli őket, hogy hova fut ki ez az egész? Ők mind full értetlenül fognak ott ülni, pedig ők teszik ki a nézőközönségnek a 95 százalékát.
Tehát most ott tartunk, hogy a nézők 5 százaléka fogja érteni, hogy mi történik, merthogy elvileg felépítették Sheev visszatérését (bár picit nevetséges felépítésnek hívni azt, hogy egy-egy könyvben elvétve utalnak arra, hogy Palpatine kereste a halhatatlanság titkát)
,,Tudtad, hogy sokáig Abramsék se a kinézetét, se a nemét nem döntötték el? (igen, volt olyan forgatókönyv változat, ahol gyíkember volt, meg olyan is, ahol nő). Ez arra utal, hogy már koncepcionálisan olyan szerepet szántak neki, hogy bármikor feláldozható. Nem főgonosz volt ő, hanem egy elterelés a háttérben álló bábmesterről: Sidiousról."
Persze, mostmár nagyon összeáll a kép, mostmár minden tiszta mint az ég, csak erről a KUTYA nem beszélt addig a bizonyos trailerig, te sem (legalábbis sehol nem láttalak téged erről írni), most meg konkrétan úgy teszel, mintha már 3 éve evidens lenne :DDD
Éppen ez támasztja alá a felvezetés teljes hiányát btw.
"Azok a példák, amiket te felhoztál egy másik kérdésben közel sem feleltek meg annak, amit próbálsz bizonygatni. Az, hogy konkrétan van néhány könyvben egy-egy utalás erre, nem jelenti azt, hogy felvezették a visszatérését.
Az meg másik téma, hogy a könyveket a legnagyobb SW fanokon kívül a kutya se fogja elolvasni, így hát (ha "tényleg tervben volt") rohadt nagy nemtörődömségről, és/vagy dilettantizmusról tesz tanúbizonyságot, ha így "vezették fel" Palpatine visszatérését."
Miért, csináljanak minden szirszarból filmet, mint a Marvel? Ami amúgy egy full repetitív franchise, minden filmje kb. ugyanarra van felhúzva... Erre semmi szükség nincs.
"Ezt bizonyítja az is, ami itt a fórumon megy; az emberek legeslegnagyobb részénél ez a Palpatineos dolog nagyon randomnak hat, pedig ők is vannak akkora fanok, hogy gyk-n válaszolgatnak SW-os kérdésekre. Akkor mi van a többi mozinézővel, akik SW fanok de nem olvasnak könyveket, vagy mi van azokkal, akik talán nem is fanok, de érdekli őket, hogy hova fut ki ez az egész? Ők mind full értetlenül fognak ott ülni, pedig ők teszik ki a nézőközönségnek a 95 százalékát."
Majd megmagyarázza a film. Ami lehet, hogy új értelmet fog adni néhány dolognak az előző két részből is. Decemberben visszatérünk erre. A 3. filmmel lesz teljes az összkép, addig felesleges ilyen feltételezéseket tenni, hogy senki sem fogja érteni. Ha az összkép szerint semmi olyan dolog nincs az Ep7-8-ban, ami egy kicsit is utalna Palpira, akkor igazat adok neked.
"Tehát most ott tartunk, hogy a nézők 5 százaléka fogja érteni, hogy mi történik, merthogy elvileg felépítették Sheev visszatérését (bár picit nevetséges felépítésnek hívni azt, hogy egy-egy könyvben elvétve utalnak arra, hogy Palpatine kereste a halhatatlanság titkát)"
Én itt most nem a halhatatlanságra gondoltam. A következő hozzászólást nem én írtam, hanem Dzséjt a swsaga.hu-n, de jól összefoglalja a lényeget:
"Ami nekem furcsa ebben a nincs megalapozva meg nem volt előre tervezve teóriában az az, hogy azért mutat pár dolog az ellenkezőjére, főleg a könyvekben és képregényekben. Eleve itt a Contingency tervezet, amit 2015 óta ismerünk, de a végét a mai napig rejtegetik. Ez Palpatine terve, amit az ep7-tel párhuzamban terveztek meg és adtak közre, de a végét nagyon rejtegetik. Nem tudni, miért küldte előre Palpatine az Eclipse-t, mi lett Sloane-nal, hogy került a képbe Snoke. Miért rejtegetnék ezeket éveken át, ha nem lenne semmi olyan benne, ami fontos dolgokat fedhet fel a még el nem készült filmekkel kapcsolatban? Ha nem kötődik Palpatine-hoz, Snoke halála után már simán el lehetett volna mesélni mindezt.
És akkor most a trailer lényegében elkezdett igazolni néhány dolgot, például az Imperial I csillagrombolók jelenléte összeegyeztethető azzal, amit eddig a Contingency-ről is tudunk.
A másik az, hogy a filmeken túl az alkotók nagyon keményen dolgoztak azon, hogy egyértelművé tegyék: a halált még a Sötét Oldal követői is le tudják győzni, még ha az inkább rabság és örök kínt is jelent, semmint olyan szabad és hatalmas létet, mint a Jedik esetében. Ez már Lucas idején elindult Maullal, Vaderrel, Talzinnal, folytatódott a Rebelsben az éjnővér szellemekkel és a Jelenéssel a Sith holokronban, és persze Momin. Nekem ez egy gondos alapozásnak tűnik, ha nem is a TCW óta, de legalábbis azóta, hogy a Disney vezeti a boltot.
Mindezeken túl, ott van az ep8-ban az a mondat, amit már többször is felhoztam, mint gyanúsan egyértelmű utalás a Sith-ek létezésére:
"It's time to let old things die. Snoke, Skywalker, the Sith, the Jedi, the Rebels... Let it all die." - Miért említ meg Kylo jelen időben egy elvileg harminc éve elpusztult rendet, amit már senki sem követ? Mintha azt mondanám ma, hogy hagyni kell elpusztulni a náci pártot.
Mindezeken túl, ahogy fent írtam, pont Palpatine visszatérése valamilyen formában még nem is alaptalan, hiszen az ep3-ban maga Lucas által lett meghatározva az, hogy a halhatatlanság Palpatine célja.
Szóval nem mondom, hogy itt minden részletesen ki volt már előre dolgozva, de azért megvoltak bizonyos ötletek, ami mentén így vagy úgy, de haladtak. És ha így van, az az érzésem, hogy mindenképpen csak a harmadik filmben tűnt volna fel. Eleve nem is lett volna jó ötlet már az elsőben elsütni, hiszen abban a hősökkel kellett megsimerkednünk. Palpatine megjelenése abban a filmben akaratlanul is elterelte volna a figyelmet róluk, elvégre ki nem sz*rja le Finnt, Rey-t, Kylót és Poe-t, ha ott van a semmiből visszatért Palpatine. Snoke viszont alkalmas arra, hogy képes legyen a figyelem fenntartására, foglalkozzanak vele a rajongók, de nem elég érdekes figura ahhoz, hogy elterelje a figyelmet a fontos szereplőkről. Mint korrábban írtam: a csinos asszisztens, aki eltereli a figyelmet a bűvészről."
Például a Contingency-vel kapcsolatban van egy nagyon érdekes mozzanat a könyvekben: Gallius Rax észreveszi, hogy a Birodalmi Flotta fele eltűnt, és amikor ezt szóvá teszi Palpatine-nak, ő sejtelmesen annyit mond, hogy ő már pontosan tudja, mi fog majd azzal a flottával történni.
"Persze, mostmár nagyon összeáll a kép, mostmár minden tiszta mint az ég, csak erről a KUTYA nem beszélt addig a bizonyos trailerig, te sem (legalábbis sehol nem láttalak téged erről írni), most meg konkrétan úgy teszel, mintha már 3 éve evidens lenne"
Bevallom, ezt én totál elfelejtettem, mert jelentéktelen infónak tartottam, nem olyan rég említette valaki ezt nekem, hogy annak idején mennyi kavarás volt Snoke kinézetével meg nemével, és akkor beugrott, hogy ezt már 2015-ben tudtuk róla.
De így visszagondolva, én már biztos vagyok benne, hogy Snoke csak feláldozható bábu volt. A könyvek és a Contingency tervezet meg bizonyítéka annak, hogy Palpatine visszahozása volt a terv kezdetektől. Arról lehet vitatkozni, hogy a filmekből ez mennyire jön le, de mára világos, hogy az egész sequel-érát erre a koncepcióra építették fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!