Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Egy Cinema City milyen nagyság...

Egy Cinema City milyen nagyságrendű összeget fizet egy A kategórás film vetítéséért?

Figyelt kérdés

Kisebb vitába kommentvitába keveredtem a minap, aminek a témája az volt, hogy miért nem nyit a Cinema City mozit az amúgy papíron 33 ezres lélekszámú kisvárosunkban. És megmagyarázták nekem, hogy amúgy annál többen vagyunk, meg vendégmunkás, meg illegális lakos, blabla tök hüyle vagyok, mert simán vagyunk 65 ezren. És Szombathelyen 73 ezres lakossággal bezzeg van Cinema City, úgyhogy én vagyok a hülye :D

Én szerintem mondjuk egy CC-t pont nem érdekli, hogy "eskü tesó vagyunk 65 ezren". Hivatalos lakossági adatunk 2019-ben az 33 ezer. Aztán mondhat bárki bármennyit.. CC helyénben én sem fekteték be egy ekkora városba... Nem lesz kifizetődő... Amikor látom, hogy néha még a 130 ezres városok mozijaiban is pangás van.

Aztán jött a további okosság, hogy amúgy ne legyek már hülye, de hát nem kell ide Cinema City. Elég egy 3 termes mozi.

És akkor a kérdés: Egy 3 termes mozi (ami nem CC), ki tudná fizetni a legújabb filmek vetítési jogait? Mert én kötve hiszem. Arra lenne keret, hogy pár éves filmeket nyomjanak. De legújabbakat nem hinném. Ilyen kaliberű mozi pedig van a városban.. És szintén ők is X éves filmeket vetítenek.

2019. nov. 4. 18:52
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A mozik nem fizetnek jogdíjat a vetítésért. A mozik úgy fizetnek, hogy a jegybevétel egy bizonyos százaléka marad náluk. Ez változó mennyi, megegyezés kérdése a forgalmazóval, de premier filmeknél általában kb. 50%-50%. Később felmehet akár 70%-ra is. Tehát minél később nézel meg egy filmet, annál nagyobb százalék marad a mozinál a jegyárból.

Egy mozi kialakítása és fenntartása nagyon drága. És ha nincs meg a kellő igény rá, akkor nem éri meg a befektetést. A Cinema City nyilván tisztában van a piaci helyzettel. Egy 33 ezres városban nem csoda, hogy nem nyitnak.

2019. nov. 4. 19:18
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
A mi városunknak 2019-es adatok szerint 23 ezer lakosa van és van a városnak egy egytermes mozija (Nem CC) amiben RealD 3D technológia és 4K kivetítő is van és premierbe adják az összes nagyobb nevű filmet. Az új Star Wars is egyszerre jön a Cinema City-s vetítésekkel. Azaz válaszolva a kérdésedre, igen, egy kisebb mozi is kitudja fizetni a premier filmek vetítési jogait. Gondolom a városotokban található mozi is megtudná oldani, csak lehet az direkt "retro" moziként működik.
2019. nov. 4. 19:18
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Jó tudni, hogy vannak ilyen mozik is :)

2019. nov. 4. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!