Miből tartották fent magukat a Jedik? Miből volt bevételük?
Ezen sokat gondolkoztam, de nem említik a filmek. Tervezem majd elolvasni a kiegészítő könyveket, de az egy másik kérdés lesz :D
Talán a Szenátus finanszírozta a működésüket (magyarul a Köztársaság), vagy kereskedtek valamivel?
Nem vagyok "troll" csak én ebből a szemszögből is megvizsgáltam a dolgot és láttam benne rációt.
Nekem pl. Windu mester arrogáns viselkedése se tetszett, drukkoltam Palpatinenak, mikor csatáztak.
"ilyenkor mondják a cél szentesíti az eszközt."
Hogy mi? Egyrészt eleve nem igaz, semmi sem szentesíti ártatlan tömegek halálát okozó konfliktusok kirobbantását. Másrészt eleve a célja is önző és gonosz volt, vagyis még csak nem is volt mit szentesíteni.
Na nézzük sorba:
-Nagyjából ezer évig béke volt a galaxisban, és ebben oroszlánrészük volt a jediknek
-Palpatine elkezdte keverni a szálakat, megalapította a Független Rendszerek Konföderációját, ahol a manipulált mindenkit, ennek hatására gyengülni kezdett a civilizáció (azaz a Köztársaság)
-Rávette a Kereskedelmi Szövetséget a Naboo megszállására, ahol sokan ártatlanul meghaltak
-Még tovább keverte a szálakat, aminek hatáára egyre többen léptek ki a Köztársaságból (tehát generált egy kamu problémát, ami végül igazi problémává vált)
-Kirobbantott egy nagy háborút, amiben megint csak sok millió ártatlan ember meghalt
-Megölette a jediket (gyerekeket is)
-Mindezt csak azért tette, hogy hatalma legyen
-a megalapított Galatikus Birodalomra magasról sz@rt, neki csak annyi volt a lényeg, hogy a halhatatlanság érzése meglegyen (tehát megint csak sok millió ember ki volt téve a helyi káderek zsarnokságainak miatta)
-miatta felrobbant egy bolygó (Alderaan), aminek még hadserege is volt, megint csak több millió ártatlan halottal
Lehet még folytatni a sort, de fölösleges :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!