Csak nekem volt csalódás az Az 2?
Nagyon eltolódott a hangsúly a horrorról a humorra és a karakterek drámájára. A horror itt igazából tényleg csak a folyamatos jumpscareezésben merült ki. És azok se voltak a legerősebbek, mert kiszámíthatóak voltak, és mindig valami CGI lénnyel akartak ijesztgetni, amik viszont egytől-egyig ordenáré módon néztek ki. De sajnos nem abban az értelemben, ahogy a film akarta volna.
Ennek ellenére én nem tudok rá igazán haragudni. Mégpedig azért nem, mert a könyv számomra ugyanúgy megbukik komoly horroként, mint ez a film, vagy akár az első rész is. A lényeg ott is inkább a karaktereken, az egymáshoz fűződő kapcsolatukon, a felnövésükön és a barátság fogalmán van, ezt a vonulatot pedig szerintem nagyon jól elkapta mind a két új filmfeldolgozás is.
A könyvnek az érzelmi vonulatát, mondanivalóját tehát sikerült átültetni a filmverziókba.
Attól pedig, hogy ugyanazokon a pontokon bukdácsol mint a könyv, és ugyanazokban a dolgokban nyújt gyengébb teljesítményt, számomra pont ettől válik hű adaptációvá.
Tudom, furcsa ez a helyzet, de én tényleg így érzem. Nem tökéletes egyik film se, de nagyon elvakítja a nosztalgia azokat, akik azt hiszik, hogy a könyv viszont az.
Én nem láttám, de már az első résszel is úgy voltam, hogy aki olvasta a könyvet, annak biztosan nem tetszhetett...
Szóval szerintem már az 1. is rossz volt.
A régi film is rossz volt, de akkor már egy nagyon picivel jobb.
Nekem se tetszik. Az első része még filmnek jó volt, a második annak se. Olyan emberrel néztem mind a kettőt, aki nem ismeri a könyvet, neki mindkét film tetszett.
A könyv az egyik kedvencem, de szerintem műfajilag dráma és nem horror.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!