Miért vágják a TV-ben a filmeket?
Az alábbi okok miatt vághatnak általánosságban:
- nem fér bele a tervezett műsorsávba, vagy aránytalanul sok időt foglal el, mert túl hosszú
- nem fér bele a korhatár-besorolásba, ezért a kérdéses jeleneteknek mennie kell, hogy korábban leadható legyen (erre azt írod, hogy itt nem számít)
- nem fér bele az adott ország kulturális, vallási, hagyománykövető és/vagy egyéb értékrendjébe a bemutatott tartalom
- a jogtulaj egyes vagy más országokba eltérő tartalommal kínálja megvételre a sugárzás jogait, így át sem ad bizonyos jeleneteket, az szinkronizálásra sem kerülhet
A(z) Schindler listája
és a Sorstalanság c. filmeket például nem vágják meg a tévében (RTL).
Ezekbe sose tesznek reklámot.
Ja, bocs, én azt hittem azt kérdezed, miért tartanak szünetet a filmben (nem pedig hogy konkrét jelenetet kivágnak), félreértettem...
Az már nekem is feltűnt, hogy sok jó filmből kimaradnak párbeszédek, vagy jelenetek, engem is nagyon zavar :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!