Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Az embereknek miért attól jó...

Az embereknek miért attól jó egy film, hogy látványos?

Figyelt kérdés
Például a Transformers filmekre (1.-őt kivéve mind nagyon rossz) ha valaki azt mondja, hogy rossz akkor csak azzal tudnak jönni akiknek tetszett, hogy hát látványos...és ennyi.

#film #látvány #CGI #filmfogyasztás
2019. szept. 1. 12:43
 1/5 TR75 ***** válasza:
100%

Van, akinek nem is kell más. Nekik nyilván jó.

Nekem mondjuk a Transformers úgy általában nagyon rossz, az első egyszerűen nem tetszett, az utolsó ("reboot") meg szerintem rossz, de kellett a jó kritika, szóval megkapta.

Egyébként is, ízlések és pofonok.

Amúgy nem kell mindig mély mondanivaló egy filmbe, egyszer-egyszer jó megnézni egy-egy olyan filmet is, amin nem kell gondolkodni (mondjuk én olyankor inkább valami akciófilmet nézek, vagy valami olyat, amit már sokszor láttam, esetleg a várólistáról valamit, ami érdekel, de nem kapott túl jó kritikát, tehát "annyira nem számít").

2019. szept. 1. 13:02
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk az sem mindegy, hogy ki mit ért látványos alatt, én a jó vizuális dizájnt is ide veszem, így azt tudom mondani, hogy számomra igen is fontos a látvány, de közel sem mindegy, ugyanakkor a jellegzetes képi világa nélkül, biztosan nem lenne annyira feledhetetlen élmény a Blade Runner vagy a Mad Max.

Mondjuk, amikor látvány alatt kizárólag a robbanásokra és megsemmisülő épületekre, járművekre gondolunk az kevésbé fog meg, mint ahogy a túlhasznált CGI is taszít.

Ugyanakkor el kell fogadni, hogy mindig is lesz egy réteg, akiknek egy film élmény egyet jelent a pörgős és látványos akcióval, illetve a folyamatosan röpködő poénokkal, és ha látott x mennyiségű robbanást és tudott nevetni, akkor már elégedetten jön ki a vetítésről.

Amennyiben téged ez nem elégít ki, azzal nincs gond, csak szimplán ignoráld a hasonló filmeket, minden évben jön néhány olyan alkotás, a független és művészfilmeken felül is, amit élvezhetnek azok is, akiket hidegen, hagy az újabb szuperhősös maszlag.

2019. szept. 1. 13:16
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ez szerintem ízlések és pofonok kérdése. Néha nekem is elég egy agyatlan CGI orgia (Bár ez az új Godzilla film még nálam is betette a kaput), amikor pl fáradt vagyok és a na során már ki lett radírozva az agyam. :). De van amikor igénylem a szofisztikáltabb filmeket. Szerintem maga a jó közönségfilm (ami még a Transformersen szocializálódottaknak is eladható) nem párosítható feltétlenül a látványhoz. Például ott van a nagyon jó példa a Fülke c. film. Az egy telefonfülkében játszódik és kb slussz-passz. De van 3-4 jó színész aki elviszi a filmet egy jól megírt történet alapján. És volt kritikai és anyagi sikere is.

Persze ahogy a világ változik úgy változik ez is. Ma már inkább az egész filmipar eltolódott a sok robbanás meg egyéb látványeffekt irányába kompenzálandó a gyenge színészi teljesítményeket meg történetet. Persze nem azt mondom, hogy nincs olyan hogy jó játék+jó sztori+jó CGI. De valljuk be ez a ritkább manapság.

2019. szept. 1. 14:01
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Plusz még annyit hozzátennék, hogy látvány ide vagy oda engem ez a csapból is folyó szuperhős film dömping kezd idegesíteni. Ahol már a legutolsó takarítónak is gyártanak valami spin-off baromságot, mert tudják hogy ezzel szinte lehetetlen mellélőni. Persze vannak jó filmek ilyen téren is, a Vasember 1,2.-t pl nagyon szeretem, de ami azóta megy, aztán még x-men, fantasztikus 4-es meg a többi szuperhős, én komolyan nem értem, hogy hogy nem folyik ki ez még a nép fülén.
2019. szept. 1. 14:08
 5/5 A kérdező kommentje:
Csak azért írtam ki, mert van egy olyan ismerősöm akinek nem jó az a film amibe nincs min. 5000 CGI effekt vagy robbanás. Mert szerintem látvány és látvány között is van különbség. (pl. a Blade Runner is látványos, de az sok ember szerint nem az, míg a Transformers igen.)
2019. szept. 1. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!