Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Adolf Hitlert a filmekben...

Adolf Hitlert a filmekben miért nem kék szemű színészek alakítják?

Figyelt kérdés

Hitlernek kék szeme volt: [link]

Mindig mondják hogy a bukás című film mennyire hitelesen visszaadja Hitler karakterét de ha még az olyan alpvető dolgok sem egyeznek mint a szemszín akkor ez hogy lehetne igaz?Én még egyetlen olyan filmet sem láttam amire azt mondanám hogy na ez hitlesen visszaadta Hitler karakterét.Addig nem lehet hiteles filmet csinálni Hitlerről ameddig a propagandának akarnak megfelelni.

2019. júl. 31. 13:01
 1/6 anonim ***** válasza:
54%
Hitlert nem a szeme színével azonosítják, nem ez az elsődleges ismertetőjegye. Ha van egy színész akinek az arcformája egészen hasonló, biztos hogy nem fogják csak azért elutasítani mert nem kék a szeme. A propagandának ehhez nincs köze, ne akard már beleerőltetni, hogy azért sötét a szeme, mert hogy attól gonoszabba a karakter, miközben szegény Adolfnak tiszta kék ártatlan szeme kellene, hogy legyen.
2019. júl. 31. 13:21
 2/6 anonim ***** válasza:
71%
Jó, mondjuk az igaz, hogy használhattak volna kontaktlencsét, de szerintem ez egyáltalán nem lényeges dolog
2019. júl. 31. 13:45
 3/6 anonim ***** válasza:
71%
A bajsza fontosabb ismertetőjel, mint a szeme színe! Azt a kutya sem tudja, hogy milyen volt.
2019. júl. 31. 13:47
 4/6 anonim ***** válasza:
70%
Még a haját mondtam volna. De biztos nem a szemét, amikor egy olyan korszakban élt, ahogy a színes fénykép vagy videó még épphogy csak elkezdett terjedni. A felvételek túlnyomó része szürkeárnyalatos.
2019. júl. 31. 13:52
 5/6 A kérdező kommentje:
Teljesen igazad van ugyan kit érdekel a történelmi hűség? Amúgy cseppet se zavarjon hogy az emberek nagyarányú százaléka úgy hiszi hogy Hitlernek barna szeme volt és ha közlöd velük hogy nem mert kék akkor még te vagy hülyének nézve.Mindez a filmeknek hála.Persze nyílvánvalóan abban is igazad van hogy ezek nem propaganda filmek "Hitler a gonosz születése"Mit akar sugallni ez a cím?Hmmm nem tudom.Egyértelmű hogy Hitler már gyermekkorában gonosz volt mivel a sátán nemzete.Nekem ne akarják már meg mondani filmnézés közben hogy kiről mit kellene gondolnom.Ez a 1 iq gondolkodás vótak a tengelyhatalmak ott mindenki gonosz volt és vótak a szövetségesek ott meg mindenki jó volt mese vége.Én objektív filmeket szeretnék látni nem propagandát meg gyerekmeséket.Nem mellesleg ha ránézel Hitler arcára akkor sokkal jobban elvonja a figyelmedet a kék szeme mint a kefe bajsza.Ergo a kék szem fontos részét képezte a személyének legalább annyira mint a haja vagy a bajsza.
2019. júl. 31. 14:24
 6/6 anonim ***** válasza:
75%
Ha egy olyan filmet csinálnak, amiben valós történelmi személy van, ahhoz elsődlegesen olyan színész kell, ami külsőre a legjobban hasonlít, tehát arcvonás, haj, testalkat, ilyesmik számítanak, a szemszín annyira lényegtelen, sok történelmi emberről nem is tudják, hogy milyen volt neki, annyira apró és lényegtelen részlet, felesleges ezen kiakadni!
2019. aug. 1. 00:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!