Miért jó a Gyűrűk ura trilógia? (kifejtve lent)
Nem szeretnék viszályt szítani ezzel a kérdéssel, de nekem nem jött be annyira. Nem tudnám azt mondani, hogy rossz, de nem kötött le igazán, viszont pontosan tudom, hogy mennyire szereti az emberek java része és a sok oscar díj, az imdb értékelés, kultusz státusz stb.
De mégsem jött át nekem ez az egész. Számomra vontatott, túl hosszú és a karakterek sem fogtak meg igazán. A gyűrű pedig végképp. Nem lett szerintem eléggé kidolgozva, szinte azt sem tudjuk mire jó.
Ahány ember, annyi féle, nem szidni akartak, ezért is írtam le az érem mindkét oldalát, de kíváncsi lennék pár egyéni véleményre azoktól, akik szeretik.
Egydimenziós a történet, de mocsok jó vizuális megoldások voltak benne.
Én bármikor el tudok rajta aludni, annyira unalmas. Feleségem egy huzamban képes végignézni a bővített rendezői változatot 2 pisi szünettel.
Nem vagyunk egyformák :)
Akkor végeztem helyetted kutatómunkát:
(főleg könyvek)
"A legjobban az tetszik benne, hogy megteremtett egy egész világot, annak minden apró részletére kiterjedően"
"új világot teremtett, ami azt sugallta, hogy a legapróbbakra is szükség van. Hősiesség, barátság, hűség, stb."
"tetszett Frodó és Sam barátsága, kapcsolata, a kalandjuk"
"színes és érdekes leírások"
"remek, érdekes kalandok"
"jól kidolgozott párbeszédek"
"mert kombinálja az epikust a hétköznapival"
"szimbolizmus"
"testvéri szeretet a karakterek között"
"1. karakterek
2. táj(leírás)
3. írói stílus"
"a történik mítikus elemei (jó, rossz, hősiesség)"
Ez kb. két oldalról (gyakori és goodreads) összeszedve. Biztos találnék több indokot is, amit írtak de nincs kedvem.
A rajongás a világnak szól, meg a történtnek. Tolkien nélkül hol lenne az orc, az elf, a törpe félszerzet, a vándor, a mágus?
A könyv szépen leírja ezeket. Nem a történet szála érdekes, hanem a világ, amiben játszódik.
Értem. Tehát a sztori másodlagos. Mondjuk én is mindig szerettem a jól kidolgozott világokat, pl: Trónok harca vagy a Lostban a Sziget.
De a Gyűrűk uránál nekem ez nem jött át.
Az első rész fogott meg a legjobban, mert ott ismertem meg ugye a karaktereket és az annyival több volt a többinél.
Köszi a válaszokat.
Plusz még annyit leírnék, hogy a filmről érdeklődtem, nem a könyvről, de azért azt is köszönöm! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!