Szerintetek milyen lesz a Star Wars azon trilógiája, amit a Trónok harca rendezői készítenek? Ti mire számítotok?
Sosem értem ezeket a kérdéseket, szerintem lehetetlen megmondani valamiről amiről kb semmit nem tudunk hogy jó lesz-e vagy sem. De komolyan, egy darab fotót nem láttunk még, semmit nem tudunk semmiről, ez alapján mit mondhatnánk?
Két vélemény létezik ilyenkor:
Biztos sz..r, mert Disney.
Nem tudom, de reménykedem.
Ami jó, hogy az egész trilógiát 2 ember fogja rendezni, tehát nem olyan lesz mint a 7-8. rész, hogy úgy érzi az ember hogy a két film teljesen más univerzumban játszódik.
"Ami jó, hogy az egész trilógiát 2 ember fogja rendezni, tehát nem olyan lesz mint a 7-8. rész, hogy úgy érzi az ember hogy a két film teljesen más univerzumban játszódik."
Hát a két rendező stílusa az tényleg eltér, és ez meglátszik a filmeken, de a történetük nem ellentmondásos. Sőt, JJ és Rian rengeteget egyeztettek: [link]
Egyetértek #6-ossal! Egyrészt bármelyik rendező megérdemelhet még egy esélyt. És bármikor elkaphatja őket az ihlet. Másrészt meg nekem is baromira más filmeknek tűntek a 7,8. A történet szinte semmilyen ponton nem folytatódott, inkább érthetetlen módon irányt váltott ahol csak tudott... Szóval nemigen jött össze a kooperáció, akármennyire is erőlködtek. De hát ez gyakran megesik két művész esetében...
Az igazi SW életérzés már rég "halott". Az előzménytrilógiában is már csak nyomokban volt jelen a Lucas féle (eredeti trilógia) minőség. De azok még jók voltak, főleg a Baljós árnyak, amit még a mester rendezett. De ott már inkább üzletember volt.... Ez persze rá is nyomta a bélyegét. És persze szinte totálisan gyerekeknek készült. Tehát helyén kell kezelni a dolgot... A klónok támadása se lett volna rossz, ha nem írnak hozzá ilyen gyatra szöveget meg a színészválasztás is Anakint tekintve mondhatni katasztrofális... A Sithek bosszúja pedig egy korrekt film. Csak hát az eredeti trilógia az isten! Azt nem lehet megfejelni, mert egy jelenség volt annak idején. Valódi mestermű, ami méltán lett bombasiker és érthető okokból robbantotta fel a gyermekek és a felnőttek képzeletét egyaránt.. Senki sem várhatja el ezt a szintet semmilyen filmtől sem...
A Disney tök jogosan húzza le a bőrt ahogy csak tudja az SW-ről. Hiszen ennek betonbiztos rajongói tábora van. Konkrétan a világ legnagyobb rajongótábora, amit az eredeti trilógia duzzasztott fel és azóta is az táplálja.
A trónok harca nekem mindig is egy gagyi gyűrűk ura volt, ezért az első évadból néztem csak pár részt és azt is eléggé gyatrának éreztem. A pozitívum a kiszámíthatatlanság volt. De ezzel engem nem lehet lenyűgözni. Én sajnos elvárom egy filmtől, hogy ne legyen kiszámítható. Tehát a Trónok harca nem tudott meghatni. Főleg a baromira fantáziátlan szettingje, ami egy gyűrű kúra után olyan halovány, mit egy 5000 fényévre levő csillag... Az utolsó évadot meg pláne, hogy nem néztem... De mindenhol azt hallom, hogy nem felel meg az elvárásoknak. Sőt olyan közutálat kezdi körül lengeni, mint az Utolsó Jediket...
Szinte konteó szagú ahogy a Disney próbálja a legsikertelenebb rendezőket fekérni egy tök új trilógia elkészítésére. A TLJ minden idők legmegosztóbb és legnagyobb közutálatnak örvendő SW része. Nem csoda, hogy kussolnak azóta is arról, hogy Rian Johnosnra akarták bízni az új trilógiát, aki ugye rendezte... :D
Most meg a másik két mumusra, akik szintén tönkre vágtak egy jól menő dolgot. Ez valami vicc? Vagy-mi? Csak még több médiafigyelmet akarnak ezzel elérni? Tényleg konteó szagú a dolog. Egy SW-t minimum egy Christopher Nolan-ek kéne rendeznie, vagy egy Denis Villeneuve-nek, akik megbízhatóak. Rian johnson-nak egy Sonic 2-őt sem adnék a stúdiók helyében... (na jó tényleg megérdemel mindenki egy második esélyt...)
Kíváncsi leszek kit választanak végül, de eléggé szkeptikus vagyok ezekkel kapcsolatban. A trónok harca "bukása" (nem pénzbeni, hanem kritikai) szerintem ugyan azt fogja kiváltani, mint a TLJ rajongói bukása: Szépen elsunnyogja a Disney, hogy őket akarták felkérni... :D ÉS megbíznak egy normális rendezőt, aki még nem járatta le magát...
"Konkrétan a világ legnagyobb rajongótábora, amit az eredeti trilógia duzzasztott fel és azóta is az táplálja."
Ezzel a kijelentéssel megint távol sikerült lőnöd a valóságtól. Az előzmény trilógia arányaiban véve elég komolyan megnövelte a rajongótábor méretét, akármennyire is próbálsz az eredeti trilógián kívül semmibe venni mindent.
"De azok még jók voltak, főleg a Baljós árnyak, amit még a mester rendezett"
A klónok támadását és a Sithek bosszúját és ő rendezte.
"És persze szinte totálisan gyerekeknek készült"
Akkor tudnám, hogy miért azt hozzák fel mindig, hogy túl sok a politika benne? :)
Az egyetlen gyermeteg elem az előzménytrilógiában Jar-Jar. De azon kívül kb. minden elemében komolyabb témákat boncolgat a 3 film, mint az eredeti trilógia és az új trilógia együttvéve.
"Valódi mestermű, ami méltán lett bombasiker és érthető okokból robbantotta fel a gyermekek és a felnőttek képzeletét egyaránt.."
Csak azért, mert újszerű volt. Ha az előzménytrilógia jelenik meg abban az időben, akkor most az lenne a jelenség, az lenne "az isten".
"Másrészt meg nekem is baromira más filmeknek tűntek a 7,8. A történet szinte semmilyen ponton nem folytatódott, inkább érthetetlen módon irányt váltott ahol csak tudott... Szóval nemigen jött össze a kooperáció, akármennyire is erőlködtek."
Ezt meg azóta se sikerült felfedni, hogy pontosan hol is mond egymásnak ellent a két film.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!