Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Segítene valaki kiszámolni...

Segítene valaki kiszámolni nekem valamit, mikorra esett?

Figyelt kérdés

Szerepelt egy műsorban egy ismerősöm. Az adás régen volt, de újra tudnám nézni, ha tudnám pontosan melyik részt keressem.

Amit lehet tudni:

2001.05.07-én indult a műsor, a keresett rész pedig 2003.11.11-én volt.

Összesen 1918 db adás ment le, 2010.03.31-ig.

2019. ápr. 2. 13:39
 1/6 A kérdező kommentje:
Rosszul tettem fel, nem mikorra esett hanem hanyadik volt!
2019. ápr. 2. 13:46
 2/6 anonim ***** válasza:
Legalább a műsor címét ide írhatnád
2019. ápr. 2. 13:57
 3/6 anonim ***** válasza:
2.-án.
2019. ápr. 2. 14:14
 4/6 anonim ***** válasza:

Inkább mondd, hogy házi feladat, és Aladár szeretné tudni, hogy melyik műsorban szerepel Béla nevű jó barátja. A mai világban egy ilyen kérdésből olyan személyiségjogi viták tudnak lenni, hogy csak na!

A műsor első és utolsó adása közt eltelt idő: [link]

A műsort átlagosan ennyi naponta sugározták: [link]

A keresett részig ennyi idő telt el: [link]

Lineárisan interpolálva az ennyiedik részről van szó: [link]

Ami kerekítve az 542.: [link]

Szóval első körben ekörül keresnék. (Bár mondjuk vakon is az 542.-et tippeltem volna… De az más okból. Esetleg a 42.-et.)

A másik, hogy azért lehet feltételezéseket tenni: az 1,695 az 7/4 és 7/5 között van, tehát feltehetőleg munkanaponként volt egy adás, és a hétköznapokra eső ünnepnapok miatt nem jön ki kereken (persze az is lehet, hogy minden nap adták, de voltak olyan időszakok, hogy az adás szünetelt). Ez persze elbonyolítja, de ha így van, akkor valszeg az a legjobb, ha magad elé veszed a 2001-es, '02-es és '03-as naptárakat, majd leszámolod. (Ugye az ünnepnapok attól is függnek, hogy melyik országban ment a műsor, az adáskimaradásokat máshogy nem is tudnád figyelni…) Ha így végigbogarászod, akkor egy másik becslésed is lesz, de mindenképpen próbálgasd végig a számolás után, hogy nem-e az előző/következő 5 közül volt valamelyik, mint ami kijött. De még így is szerencséd van, ha megtalálod, mert az 1% hiba az nagyon menő lenne.

2019. ápr. 2. 14:18
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi szépen
2019. ápr. 2. 14:32
 6/6 anonim ***** válasza:

> „Ez persze elbonyolítja, de ha így van, akkor valszeg az a legjobb, ha magad elé veszed a 2001-es, '02-es és '03-as naptárakat, majd leszámolod.”

Ezt úgy a legegyszerűbb, hogy

2002-ben 251 munkanap volt: [link]

2001-ben nem tudom mennyi, de amikor rákerestem ezt dobta a Google:

[link]

Ami alapján a műsor ideje alatt 2253 munkanap volt, szóval 340 munkanapi adással gondban vagyunk… (Bizonyos időszakokban szünetelt az adás? Ha 4 munkanaponként lett volna, akkor nagyjából 4/5*2253 = 1800 jön ki, az még nagyobb hiba… Például minden nyáron?)

A kérdéses adásig pedig 635 munkanap telt el.

Ha mondjuk a júliusok és augusztusok 3*44 munkanapját levonjuk, akkor 503 jön ki.

Szóval további információ nélkül ±50-nél pontosabb becslést adni lehetetlen.

Ez még segíthet: [link] a 2001-eset meg majd megkeresed.

2019. ápr. 2. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!