Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Valakit érdekelne egy 50-es...

Valakit érdekelne egy 50-es évekbeli "live role play" (szerepjáték)?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy szoktak lenni ilyen beöltözős események, amikor a középkor elevenedik meg. És akkor olyan berendezett díszlet, ruhák, zene stb. van. (Magyarországon kevés ilyen van. ) És hogy ezt egy 50-es évekbeli Amerika stílusban is lehetne. Nekem nagyon tetszene, hiszen imádom azt a korszakot. Lehetne olyat, hogy egy hétvégére berendezett színfalak között mindenki olyan ruhákat hord, olyan bárokba/éttermekbe ül be, amilyen arra a korszakra jellemző. Sőt, lehetne kiosztott szerep pl. rendőr,pincér, postás, eladó stb. Persze mindenki tudná, hogy senkinek nem ez az állása, viszont egy hétvégére mindenki elfelejthetné, hogy ki is valójában, és egy új személyiséget kreálhatna magának. (kicsit utópisztikus)

Nyilván nem nagyon kivitelezhető, mert borzasztó drága lenne,de jó eljátszani a gondolattal. Esetleg várom az ötleteiteket, háta másnak is eszébe jutott már ilyen. :)

2018. jún. 10. 21:11
 1/4 anonim ***** válasza:

A Call of Cthulhu szerepjáték a '20/'30-as években játszódik (főként amerikai színtéren), és idehaza is van közönsége. Nem csak hagyományos RPG szessziók, hanem LARP formájában is! Ha jól emlékszem, idén tavasszal is volt valami nagyobb kosztümös találkozójuk.

Léteznek olyan modulok is, amik később játszódnak, bár azt nem tudom, hogy az '50-es évek mennyire népszerű szcéna...

2018. jún. 11. 06:12
 2/4 A kérdező kommentje:
Uhaa. Nem is tudtam, hogy van itthon is. Köszi!
2018. jún. 11. 14:38
 3/4 anonim ***** válasza:
Sőt, a Facebookon van magyar CoC RPG csoport is (bár azt nem tudom, hogy ők mennyire foglalkoznak LARP-pal...). De ha kicsit perverzebb vagy, találsz magyar Vampire közösséget is! Hogy az anime cosplayereket ne is említsem...
2018. jún. 11. 15:03
 4/4 anonim ***** válasza:

A Vampire-ösök nyilván gyakrabban LARP-oznak, mint a CoC-sek. Bár valahogy kétlem, hogy az '50-es évek népszerű kor lenne a Vampire settingekben...

Ha viszont LARP helyett inkább csak cosplayezni szeretnél, arra csakugyan ideálisabb közeg lehet az anime szcéna. Bizonyára akad jó néhány anime, ami a kérdéses korban játszódik. Kosztümök terén valószínűleg japánosabb, bár szeritem az '50-es évek Japánja még mindig közelebb állt az '50-es évek Amerikájához, mint az '50-es évek Magyarországa...

2018. jún. 11. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!