Főállású youtuberek. Ingyenélők, vagy új médiarabszolgák?
Rajtuk múlik, hogy igent mondanak-e szponzorációkra és hogy hagyják-e, hogy a nézők diktáljanak. Remélem eljutok odáig, hogy én is dönthessek ezekben a kérdésekben.
Belőlem sem hülyét, sem bábut nem csinálna senki!
Jaj de örülök, hogy rajtam kívül valaki másnak is ez a véleménye.
Őszintén, én a youtuberkedést egyáltalán nem tartom munkának. Természetesen nem vagyok olyan, aki szerint csak az a munka, amit a két kezeddel csinálsz, magam is szellemi munkát végzek 8 órás munkabeosztással. Persze, nem látok mögé, hogy egy videó mögött mennyi munka lehet, de tény, hogy kényelmesebb, mint bemenni valahova napi 4-6-8 órában és a főnököd alá dolgozni.
Igazából én csak nem értem, hogy mi az egésznek a mechanizmusa... Mikor jutottunk odáig, hogy híres lehetsz azzal, hogy fél órán keresztül fingasz? Vagy megcsinálod az ötvenedik ugyanolyan sminkvideót. Vagy csinálsz még száz olyan dolgot, amit egyébként minden ember, miután végzett a tényleges munkájával. Lehet, hogy a követők pont ezt szeretik bennük, hogy átlagosak, és könnyebben tudnak azonosulni vele, de valahol mégis csak bosszantó, hogy ha levideózod, hogy milyen ruhákat vettél a H&M-ben, annak több százezres nézettsége lesz, míg egy verset már lassan senki nem fog tudni végigolvasni, pláne nem megérteni.
Engem bosszant, hogy valaki konkrétan azért kap annyi pénzt, ami nekem a 2 havi fizetésem, mert jól áll neki egy ruha és csinál róla egy képet. Ehhez nem kell még 8 általános sem.
De tényleg, mikor lettek ezek példaképek? Ha legalább valami értéket képviselnének... De sajnos a magyar yt nagytöbbsége csak egy átlagon öjelölt sztár, aki már mindent reklámoz, hogy megéljen.
Nekem Szirmai az egyetlen kivétel, rá felnézek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!