Tudna esetleg valaki segíteni fordítás terén?
Ez lenne a lefordítandó szöveg;
Ez a rendezvény minden évben december 15-én zajlik le Hamburgban, és több napig (általában 5 napig) tart.
Ekkor le szokták zárni a központban az utakat.
Évente több ezren szoktak megjelenni, és résztvenni különböző programokon. A legnépszerűbb a hóember verseny. Maximum négy ember lehet egy csapatban, és minél kreatívabb, szebb hóembert kell építeni. Szavazatok alapján választják ki a győztest. A győztes különböző karácsonyi témájú ajándékokat kap a rendezvény szervezőitől.
Emellett kisebb versenyek is szoktak lenni; korcsolya, hógolyózás, hóangyal készítés stb...
A versenyek mellett vásár is van, ahol bármit meg lehet találni; ruhák, étel, díszek, szobrok, festmények, bútorok.
Az utolsó este pedig egy órán át tüzijátékoznak.
Én még nem voltam ezen az eseményen, de nagyon el szeretnék menni egyszer.
#2-esnek a fáradozása valóban értékelendő és viszonylag jó is, de azért a 100%-tól messze van. Nyelvtani hiba ugyan alig van benne, de annál több szóhasználati "mellétrafálás" (geschlossen<>abgesperrt, Gewinner<>Sieger, ausgewählt<>ermittelt, Messe<>Markt, bei<>neben, Turnier<>Wettbewerb, stb.) Itt egy gyors korrektúra:
............... ab den 15. Dezember ........... (in der Regel 5 Tage). Für diese Zeit werden gewöhnlich die Straßen im Stadtzentrum/in der Stadtmitte abgesperrt. .......... Programmen ..., von denen das beliebteste der Schneemann-Wettbewerb ist. ............... und einen Schneemann bauen, für den es gilt: je kreativer, desto schöner. Der Sieger wird durch das Votum des Publikums ermittelt. ............. Darüber hinaus gibt es kleinere Wettbewerbe: Schlittschuhlaufen*,..................... Neben den Wettbewerben gibt es auch einen Markt, wo alles mögliche zu finden ist: ................ Am letzten Abend gibt es ein einstündiges Feuerwerk. .................. , aber ich möchte sehr gerne einmal hingehen.
(* "Skaten" az gördeszkázás és nem korcsolyázás!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!