Miért olyan elítélt hobbi a gépezés?
Értem a lényeget.
Egy pc n játszó embert lehordanak mindennek...
De ha 24/7-ben fb on csücsül a nép 80-90%-a az np.
Az emberek agyával gond van ilyen téren.
Semmivel nem különbözik eredményben a sima kockulás VS bulizás, ugyanis egyiknek sincs haszna, nem jövedelmező, nincs haszon csak minusz idő.
(persze vannak kivételek pl e-sportban jeleskedik az ember vagy elterjedt név s hoz hasznot. Vagy nagyobb értelmesebb "bulin" befolyásos emberekkel ismerkedsz meg.
- de az átlagot nézve ezek nem jellemzőek rájuk)
Ne vedd magadra s élvezd azt a fajta hobbi/kikapcsolódást, ami a TE személyiségedhez közel áll.
Kemény kocka is vagyok, de az ott megismert emberek által volt/van hasznom. Pl egyiknek van 3D nyomtatója, de se ötlete termékekre, se tudása nincs arról hogyan csináljon hasznot. S itt jöttem képbe.
Rólam annyit, hogy művészetben több ágon is jeleskedem (szobrászat, grafika, szabás-varrás, kisebb barkácsolás/kárpitozás stb) - saját üzlet a cél ezért érdekel a marketinghez fűződő témák.
S ne feledjük hobbi/kikapcsolódás mindig is idő rabló akármi is legyen az!
-> persze jobb olyan hobbit választani, ami hoz hasznot is.
(sok kockulást kicsit bánom, mert tudom semmi értelme, de ha szereti az ember s kikapcsolja miért ne csinálná?)
De egy egy kikapcsolásra jó beülni pl egy kávézóba vagy pizzériába olyan emberekkel, akikkel szívesen beszélgetsz (nem kell feltétlenül barát, elég ha kedves ismerős)
24/N
Ha valakinek felsorolom a hobbijaimat az néz egy nagyot:
"ki nem néztem volna belőled"
Főleg az anime-manga témát xD
Mondjuk a kinézetem is megzavarja a népet. Huszonéves fejjel 17-nek néznek... Pedig elég "felnőttes" a stílusom , ruhákban is.
Lehet rövid hajra kell váltanom a combközépig érő hajról ><, de annyit nem ér meg hogy idősebben nézzek ki.
Jah fodrászkodom is.
Feltéve, hogy számítógépes játékokkal való játszást értettél gépezés alatt, szerintem azért lenézettebb ez mint a bulizás & berúgás mert ezt a legéletképtelenebbek, legtöketlenebbek, leglúzerebbek (a megvetettek) is meg tudják csinálni, míg ahhoz, hogy elhagyd este a meleg otthont és bedobd magad egy olyan közegbe, ahol akármi megtörténhet, beléd köthetnek stb. kell némi kurázsi.
A köztudat pedig hajlamos kegyetlennek lenni azokhoz, akik valamilyen formában a legkönnyebb utat választják.
Találtam egy hozzászólást, szerintem van benne valami:
"Because they're hypocrites. Almost no
one uses their free time for hobbies
that are completely productive, or
hobbies that do a lot to better
themselves as human beings, so it's
hypocritical to judge others for the
same."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!