Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » A vegán művészek csak műanyag...

A vegán művészek csak műanyag ecsettel festenek?

Figyelt kérdés
Szóval tegyük fel, ha vegán szeretnék lenni, akkor ki kéne dobnom az összes mókusszőrecsetem is? Még akkor is ha az igazi szőr ecsetek sokkal jobb minőségűek és sokkal jobb is velük festeni, mint a műanyag szőrű ecsetekkel?

2017. szept. 13. 10:44
 1/9 anonim ***** válasza:
Egy etikai vegán nem használná viszont az aki csak étkezés én vegán használná. Mindenkinek mást jelent a vegánság, ismerek olyanokat akik vegánnak mondják magukat de ennek ellenére vesznek bőrt még én "csak" vegetáriánosként nem veszek. Eset
2017. szept. 13. 11:31
 2/9 anonim ***** válasza:
Esetleg annyit tehetsz hogy nem veszel többet.
2017. szept. 13. 11:31
 3/9 anonim ***** válasza:
44%
Szerintem nem kell ennyire bedurvulni, tényleg sokkal jobb a mokusször ecset, sőt talán a mokust bántani sem kell hozzá.
2017. szept. 13. 12:01
 4/9 Duenna válasza:
0%

1-es!

Már bocsi, de össze-vissza beszélsz a vegánságról és a vegetáriánusról! Nem érted mi a kettő között a különbség!

2017. szept. 13. 14:14
 5/9 anonim ***** válasza:
Olvasd el mégegyszer
2017. szept. 13. 21:29
 6/9 .,,.,,.,, ***** válasza:
Ez szerintem értelmetlen kérdés, mert aki vegán az szerintem azért az mert sajnálja az állatokat, azaz ha te vegán akarsz lenni akkor tudod hogy milyen mértékben, szóval ezt csak te tudod eldönteni hogy hogy csináld, de ez így elégé úgy néz ki hogy te divatból akarsz az lenni.
2017. szept. 13. 21:42
 7/9 anonim válasza:
0%
Porcelánfestő nővérem véleménye: A mókusszőr ecsethez nem kell megölni a mókust, csak levágják a szőrszálakat róla. Ez nem gyilkosság, ezen az alapon a fodrászok is bűnözők lennének. És mókusecsettel jobb festeni, míg a szintetikus, műanyag sose lesz olyan jó. Szóval nem kell a para, lehet tovább fösteni :D
2017. szept. 14. 17:33
 8/9 anonim válasza:
50%
Utolsó és mit gondolsz, a mókus majd önként dalolva mászik be az ember kezébe, hogy aztán nagy kedvesen megengedje nekünk, hogy levágjuk a szőrét? Ne áltasd már magad :D Azok a "mókusok" amikből ezek az ecsetek készülnek, valószínűleg apró ketrecekbe vannak betuszkolva sokasával, egész rövidke kis életükön keresztül, napfényt sosem látva... Kedves kérdező! Annyit tudsz tenni, hogy a már meglévő ecseteidet használod, amíg tudod (ne dobd ki őket! az pazarlás lenne) ha meg már elhasználódtak, szintetikusat veszel. Lehet hogy más a minősége mint az eredeti szőr ecsetnek, de szerintem egy ilyen apró kompromisszum igazán megéri, ha belegondolsz, hogy ezzel mennyi állatot tudsz megmenteni a felesleges szenvedéstől. :)
2017. szept. 14. 23:25
 9/9 anonim ***** válasza:
Hát, ez érdekes kérdés. Én képgrafikus vagyok, de gyakran gondolkodom én is ezen, mikor állati enyvet, sellakot meg hasonló dolgokat tartalmazó cuccokat használok, de sajnos meg kell tennem. A tanárom is vegán, és mivel nagyon csóró a suli, sajnos, neki is meg kell tennie... :( :D
2017. okt. 1. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!