Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Fantasy regényben államforma?

Fantasy regényben államforma?

Figyelt kérdés
Írogatom a regényemet és nem tudom eldönteni, hogy milyen államforma legyen benne. Most egyelőre úgy írom, hogy királyság, mert igazából csak egy karakter cselekményszálánál jelentős, hogy milyen a hatalom az adott birodalomban. Az ő fejezeteinél annyi a lényeg, hogy ő a jelenlegi uralkodó egyik gyermeke a több közül és a "korona" örökléses alapon száll a következő uralkodóra, tehát mint egy átlagos kis királyság. De kaptam olyan tanácsot, hogy a királyság már elcsépelt fantasyben, akármilyen jól is működik és hogy érdekes lenne olyan fantasyt olvasni, ami nem a középkori Európáról van mintázva. Maga a regény cselekménye nem különösen függ az államformától csak a "királyi" család fejezeteinél. Az lenne a kérdésem (így ennyi szószaporítás után), hogy ti a király és a királyság helyett milyen "államfőről" és birodalom berendezkedésről olvasnátok szívesen? (ami lehetővé teszi az örökléses trónutódlást).Van valamilyen kultúra, ami szerintetek érdekes lenne egy fantasy regényben? (Alap mintául szolgálva, mert már ki van építve egy hitvilág és ünnepek, szokások a szereplőknek) Köszönöm szépen a válaszokat előre!

2017. aug. 19. 10:11
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Lehet alkotmányos monarchia, mint ami most Angliában van. Hogy érdekesebbé tedd, lehet játszani az uralkodó jogaival.

Lehetne köztársaság ami neked nem jó mert nem egy ember kezében van a hatalom VISZONT a te uralkodó karaktered különböző trükkökkel a háttérből irányíthatná a politikai életet (vagy akár nyiltan is. névlegesen köztársaság és megvannak a tisztségek stb.)

Ha megvan a hitvilág akkor az uralkodó lehet egyben vallási vezető is, ami kicsit talán feldobná a régi királyi sablont.

Egyébként nem tudok sokat az államformákról (meg ugye...nincs is túl sok.). Szóval talán nézz szét a keleti kultúrkörben hogy ott hogy csinálták. Esetleg találj ki újat.

Én a saját történetemhez valami háromlépcsős uralkodói összevisszaságot írtam és még mindig dolgozom rajta mert még nincs értelme. Még. :D

2017. aug. 19. 11:37
 2/3 A kérdező kommentje:

Igen, igen teokráciára én is gondoltam, mivel a vallás igazából kulcsfontosságú a regényben. Azért nem szeretném viszont az uralkodó családnál használni, mert úgy szeretném alakítani a dolgokat, hogy egy bizonyos ponton alakul át az egyház a politikai hatalommá is. Bár lehet eljátszom még a gondolattal, hogy már eleve is a vallási képviselő legyen a trónon.

Sok sikert a háromlépcsős uralkodói összevisszasághoz! :D Az már eleve plusz pont, hogy egyedi lesz. Köszönöm az ötleteket!

2017. aug. 19. 12:12
 3/3 belapus ***** válasza:
100%

Esetleg valamiféle "demokratikus monarchia", amit Észak-Korea fejlesztett tökélyre.Elvileg köztársaság és nem királyság, de a hatalom a családon belül öröklődik.

Hasonlóval kísérleteznek néhány posztszovjet utódállamban is.

2017. aug. 19. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!