Milyen lenne a saját országod?
Az én országomban vagy inkább világomban mérlegelnék.
Itt mindenki a pénz dolgaival jött elsősorban.
Én a fejlesztésekkel jönnék.
Vannak dolgok amiket érdemesebb előre fele fejleszteni, míg másokat inkább vissza fele érdemes.
Vegyük az iparosodást, az egy olyan dolog ami elméletileg jót tett az embereknek. Nem kell otthon kapálniuk, állatokat tenyészteniük. Egyszerűen bemennek a Tesco-ba és bevásárolnak. Elméletben nagyon modernnek tűnik és tutinak. Azonban ne feledjük, hogy a mai élelmiszerek főleg kémiai anyagokat, savakat tartalmaznak. Például ott a gyümölcslé aminek jó ha 3%-a gyümölcs. Vagy az olcsó szalámi. Vajon mitől olyan olcsó? Attól hogy a gyártók gondoltak a szegényebbekre is, hogy ne halljanak éhen szegények. :D Ott a konzerves bab meg egyéb dolgok. Meg a műkaják. Cola, chips, rágó. Szóval az ipart inkább visszafelé fejleszteném. Vagy otthon termesztesz/tenyésztesz vagy legyen egy hatalmas piac minden főút mellett ahol mindenből bevásárolsz. Persze a sok műkajának az oka nem az, hogy az embert meg akarja mérgezni a gyártó. Legalábbis nem szándékosan. Őt is hajtja a pénzhiány, azért vetemedik ilyesmire. Mindenhol az a gond. De inkább mégse az.
A pénzhiánynak két oka van:
1. A politikusok és egyéb vezetők indokolatlanul több pénzt tesznek el mint amennyi járna nekik.
Nép: 90000ft/hó
Vezető: 1000000ft/hó
Minek neki annyi? Többet eszik egy vezető mint egy ember? Több kocsi kell neki? Nem. Akkor meg?
2. A nép nem foglalkozik az esélyegyenlőséggel.
Vagyis tudja, hogy a vezetők indokolatlanul többet tesznek el a semmiért, de nem csinál semmit. Ilyen a világ, ez van... hasonló szövegekkel nyugtatja meg magát. Beletörődik.
Emlékszem anno az indiánok vadászatból éltek meg.
Az állat húsát megették, a csontjaikból fegyver készült, a bőrükből ruha vagy sátor. Nekik nem igen kellett pénz.
Akkor itt a vezetés.
A vezetőkkel az a gond, hogy nem érettek.
Egy vezetőnek olyannak kellene lennie akinek a nép és az ország számít. Nem az hogy neki több dolga legyen mint másnak. Én vezetőknek hatalmas szellemi tudással rendelkező és bölcs embereket választanék.
A környezetvédelemre nagy hangsúlyt helyeznék.
A tájak szépítésére, mivel nem lennének nagy gyárak mert ami kell azt elkészítené mindenki magának vagy akik szorgosabbak azok többet és piac keretében árulnák a dolgaikat így nem szennyeződne annyi minden. Akkor az atomenergiára nemet mondanék. Északon is valahol egy szélmalomszerűséggel állítják elő az energiát, vagy legalábbis ezen igyekeznek. Ha lenne is pénz az én országomban/világomban elosztanám igazságosan.
Szerintem senkinek nincs szüksége milliós fizetésre.
Csak hát itt a fa*szméregetés.
Nekem nagyobb ház kell mint amilyen a Józsinak.
Nekem több pénz kell mint amennyi Pistinek van stb.
Nem lennének megyék, tartományok lennének, mindennek érdekes-hangzatos nevei lennének. Minden tartományt 5 ember vezetne. A lopást kézlevágással, a gyilkosságot gyilkossággal, a nemi erőszakot a nemi szerv eltávolításával büntetném (nem pár évi börtönnel ahol kinyalják az elkövetőseggét aztán kijön és kezdi elölről). Sok folyó lenne és erdő, na meg hegy. A kisgyerekeket kiskoruktól illemre tanítanám. Normálisan viselkedni másokkal, tisztelni másokat (sok embernek azért megy tönkre az élete mert az iskolában folyton megalázták, kiközösítették). Vallás tekintetében létrehoznék egy újat ami arra nevelné az embert, hogy tisztelje a természetet és a másik embert. Nem arra, hogy az én vallásom az igazi a tied meg nem és akkor megöllek. A másik tiszteletében benne van az, hogy nem ártunk a másiknak. Iskolai tantárgyak közt benne lenne a box, francia box és az önvédelem más formái, hogy ha gond van ne legyen védtelen a gyerek és ha felnő akkor meg tudja magát védeni. Az oktatást kiegészítené a Tao Te King ismerete és a Középút Tana ami két kínai könyv. Lényege a világ ismerete, a középútra való törekvés. Így az emberek nem akarnak majd mindenkit elnyomni értelmetlenül. Nem lenen miniszterelnök, csak király. Egy olyan ember aki mindenkit ugyanúgy kezel. A tájra nagy hangsúlyt fektetnék mert itt ahogy kinéz minden az elég gáz. Utca felbontva, épületek omladoznak, szemét mindenhol, itt-ott 1-2 fa. Ahol régen kúriák álltak azt most boltosok töltik ki. Nagyon randa minden. Hirtelen ennyi jutott eszembe. :)
Groenia
Az ország egy adóparadicsom lenne.
Terület kb. 200.000-400.000 km2 között lenne.
Az állam partmenti lenne, és két hatalmas hegység találkozásánál feküdne.
Az állam lakossága kb. 30-40 millió lenne.
Az állam fővárosa Athax lenne, ami egy metropolisz, maga 9 milliós lakosságával.
A király székhelye is itt lenne, a királynak nagy hatalma lenne, de nem minden az övé.
A halálbüntetés engedélyezve lenne.
Az eutanázia is. Az országot tartományokra osztanám.
4 olyan város lenne aminek a lakossága meghaladja az 1 milliót. Lenne néhány tengerentúli terület is, amiknek sajátos államformájuk van. Lenne 2 autonóm terület, ahol nem államalkotó népcsoportok élnek. Az ország nem egy műállam lenne mint Szlovákia, hanem saját történelme van. Nagyon sok gyémántbánya van az országban, aminek zöme a király kezében van.
Ennek ellenére nem lenne pénzhiány. Az ország a világ egyik vezető hatalma lenne. A vezetőket csak érett, és tapasztalt emberekből válogatnák, és csak akkor lehet valaki vezető, ha a nép is elfogadja, és nem csak a király. Az országban kötelező 3 évre katonának menni, ha nem jársz egyetemre, vagy főiskolára.
Az ország hasonlóan járt mint Magyarország, mert egykor 2 és félszer ekkora volt.
Kb. ennyi, ha eszembe jut valami írok :)
Az országod kisebb lenne mint volt? Van katonaság?
Hát akkor hódítsd vissza a területeket.
Ne úgy csináld mint Magyarország.
Hogy elszedték a területeit és ba*szik visszaszerezni.
Mert ahogy a mondás is tartja:
"Vedd el ami kell és vissza ne add."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!