Profik, hogyan rajzoltok?
Sziasztok!😊
Az lenne a kèrdèsem, higy a profik, higy rajzolnak? Nem dicsekvèsből meg semmi, csak mondták sokan nekem, hogy tènyleg szèpen rajzolok. Ti milyen ceruzákat használtok? Ès milyen rotlingot? (márkát is tudtok mondani?) Előre is köszi a választ!☺
Attól függ, milyen(né alakítod) a saját stílusod. Én félprofin tolom kontrasztos fekete-fehér toll rajzokkal. Első körben megrajzolom egy régi, rövidre faragott, 2B-s ceruzával, ami nem túl hegyes. Fontos, hogy jól radírozható maradjon. Nem 4B-s vagy tiszta grafittal, mint pl grafitrajz készítők, mert az meg kenődik. Radírból van vagy 4-5 fajta, próbáld ki őket. A rotringot nehezebb radírozni mert mélyebb rovátkát húz a papírra, könnyen törik és nehezebben tudom szabadjára engedni. A toll pedig Faber-Castell ecco-pigment 0,1-0,4 vastagságban.
Te hogyan rajzolsz?
Amikor magam szórakoztatására rajzolok, nem fordítok nagy figyelmet az eszközre. Nem állítok fel szabályokat. Aki tud, az bármivel tud, és élvezni is fogja. Ebben semmi nagyképűség nincs, nehogy félreértsetek.
Van egy bizonyos rajzolási/eszközkezelési stílusom, de nem csak egyféle műfajban/technikával "gyártok". Hanem amihez éppen kedvem van.
Én ezt tanulom, és éppen elég nekem, hogy ott szabálykövetőnek kell lennem. A szabálykövetés amúgy sem ment soha jól. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!