Tronok harca! Szerintetek is durva dolog volt ezt kiagyalni?
Par napja kezdtem el nezni a Tronok harcat, nagyon belemerultem es teljesen elamultam tole. Nem vagyok/voltam nagy sorozat-fan, eddig csak ilyen egeszestes filmeket neztem, ugyhogy ez most nagyon uj nekem, lehet azert is varazsolt el ennyire.
Nagyon nagyon elkepesztoen durvanak talalom a konyvirot, hogy egy ilyen sztorit osszetudott dobni! Nincsenek ra szavak...
Ennyi mindent kitalalni! Eszben tartani, vinni a szalakat folyamatosan tovabb, szinte hiba nelkul. A nevek, a csaladfak, a birodalmak, haboruk, ellensegek es baratok, torvenyek.. visszamegy az egesz egeszen a karakterek oseire a tortenet...
...raadasul egy erdekes korban jatszodik, nem pl egy modern kori vampiros tini s*arsag. Nagyon kivan talalva! Es szerintem tiszteletre melto, hogy valakiben ennyi fantazia el, nagyon durva sztori. Ti mit gondoltok errol? Vagy csak engem ejt ennyire bamulatba?
Biztos van meg rengeteg sok ehhez hasonlo konyv, sorozat, de mivel ezt ismerem egyedul, errol tudok velemenyt irni.
Gondolom szeretett sokat olvasni. És azért gyüjtött,hozzá azokból is némi fantáziát.
Mondjuk a könyvet nem olvastam. Mert szerintem abban elvesznék. Én sem nagyon értem,hogy ő hogy találhatta ezt ki. De nagyon jó sorozat. És minden elismerésem az övé.
Nedd 3 eves fiarol nincs emlites a filmben, vagy legalabb is idaig(4. Evadnal tartok)
Igen, a dothraki nyelv egy kitalalt nyelv. Ez is milyen erdekes..siman beszelhetett volna mindenki angolul, de az iro akkor is letrehozott egy tortenet kedveert egy nyelvet..
Egyebkent engem is Dany fogott meg leginkabb, a dothrakiakkal egyutt. Alig vartam minden resznel, hogy oket mutassak, de akkor hangsulyt nem kaptal sajnos, raadasul egy rakas dothraki meghalt, a Khallal egyutt, amit nagyon sajnalok. Szerettem oket.
Az is tetszik meg a sorozatban , hogy eleg kiszamithatatlan.
Egyaltalan nem is gondoltam arra, hogy Catelyn es Robb Stark is megfog halni. Egyik pillanatrol a masikra jott. Pedig ok szeretheto karakterek voltak.. ezert is nem lehetett erre szamitani. Nem ugy
Mint Ned eseteben.. o azert csurte csavarta a szalakat, lehetett tudni ,hogy vele tortenni fog valami.
Viszont azt se gondoltam volna, hogy a Stark csalad soha tobbe nem lesz egyutt egy percre se, miutan elindultak delre.
Mindegyik is.. egyszoval: imadom!
A könyv borítójáról idézek:
A fantasy műfajának Tolkien óta egyik legnagyobb teljesítménye
Martin legnagyobb erőssége, hogy meg tudja újítani, és élettel tölti fel azt a műfajt, amit a számtalan populáris Tolkien.imitáció évtizedeken át klisék sorozatába fojtva ismételgetett. A tűz és jég dalának első kötete egy világteremtő fantasyeposz nagyszabású felütése.
idézet vége...
tehát nem is állítja, hogy ez egy teljesen új műfajteremtő alkotás, hanem a műfajon belül emelkedik ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!