Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Egy kamasz házibulihoz mi...

Egy kamasz házibulihoz mi kell? Miket vegyünk?

Figyelt kérdés

Most hagyjuk azt, hogy babát, játékok és 9 órai takarodó...

Májusban leszek 18, a szüleim pénteken elutaznak és tarthatok egy kisebb bulit életemben először (maximum 10 fő). Anya mondta, hogy elvisz bevásárolni, mert nem akarja, hogy az itthoni 20 ezer forint feletti italokat kezdjük el bontogatni, de fogalmam sincs, hogy miket kéne vennünk.

A korosztály 16-20 éves lesz, gondoltam sütögetésre is, de anya férje mondta, hogy örülne, ha részegen nem nyúlkálnánk tűzhöz és akkor inkább rendeljünk majd pizzát.

De az elég lesz? Vagy vegyünk nachost, chipseket is?

Mennyi alkohollal készüljek?

Ami van itthon:

2 liter áfonyapálinka, vagy 10 üveg barack pálinka (minden évben kapunk, de anyáék nem szeretik, én nem kóstoltam) és 2 üveg rosé.

2017. ápr. 17. 20:43
 1/6 anonim ***** válasza:
Sört vegyetek még, esetleg egy két üveg bort
2017. ápr. 17. 20:50
 2/6 anonim ***** válasza:

Érdemes felmérni a vendégek igényeit, ha max. 10-en lesztek, akkor nem nagy dolog rákérdezni, ki mit szeret. Én pl. nem iszom töményet, de sört sem, csak bort, más viszont 5-6 sörrel van el egy ilyen házibuliban. Úgyhogy az, hogy mivel és mennyivel érdemes készülni, attól is függ, ki mit szeret és szeretne inni. Egyébként bevált szokás, hogy a vendégek hoznak magukkal piát, így nem neked kell mindenki számára gondoskodni az alkoholról, biztosan elég lesz, és tuti mindenki olyat hoz, amit legalább ő szeret és szívesen meg fog inni. :)

A pizza rendelés jó ötlet, de ezen kívül érdemes készülni rágcsákkal is, chips, kekszek. Jót is tesz, ha iszogatás közben nasiztok egy kicsit. Ha a buli reggelig tart, tehát az emberek ott töltik az éjszakát, mindenképp készülj valami kajával reggelire, a legtöbben nagyon éhesek szoktak lenni ilyenkor. Ezen kívül legyen zene, és készülhetsz egy-két jópofa bulis játékkal.

2017. ápr. 17. 20:55
 3/6 anonim ***** válasza:

Szerintem is sör legyen, meg van egy olyan őrült ötletem hogy lehetne valami alkoholmentes innivaló is. Elnézést hogy nekem eszembe jutott ilyesmi.

Mert ha mindenki töményeket piál az elejétől akkor hamar vége lesz a bulinak.

Nyilván kéne venni rágcsálnivalót mert szintén az előbb felvázolt fejreállás várható.

Pogácsa, csipsz, ropi, perec, mogyoró, meg valami édes.

2017. ápr. 17. 20:58
 4/6 anonim ***** válasza:

Először is a páleszok nagy részét eldugnám, amit leírtál, az irgalmatlan mennyiség 10 embernek. Aztán el kéne dönteni a csapatnak, hogy milyen típusú piát isztok, sört, bort, vagy töményet valamilyen formában (koktél, vagy csak á la natúr üdítővel kísérve.) A létező legrosszabb forgatókönyv az, ha mindenfélét összeisztok, 2 órán belül garantáltan hányni fog valaki. A töménnyel is óvatosan, ha azt választjátok, inkább valami alkoholmentes cuccal keverve menjen. Amit választotok, abból vásárolj be, lehetőség szerint más ne vigyen italt, inkább ropogtatnivalót.

Legyen sós valami otthon, legjobb a pogácsa, vagy chips. Legyen rostos gyümölcslé, jég vagy jól behűtött ásványvíz. Ha nem bográcsoztok, akkor a helyedben csinálnék szendvicseket, vagy legalább zsírosdeszkát, amíg odaér a rendelt kaja. Lavórt, felmosószettet tudd, hogy hol van, mindig akad valaki, aki nem tudja a mértéket. Ja, és röhejesen hangzik, de tárazz be óvszert is, meg másnapra fejfájáscsillapítót.:-)

2017. ápr. 17. 21:02
 5/6 anonim ***** válasza:

+ néhány telefontöltő. A buli harmadik órájában már sokan fognak kuncsorogni érte.

+ wifin külön vendég hozzáférés. (AP isolation)

Mindig van pár önjelölt hacker, aki baromkodni akar.

+ szomszéd értesitese előre.

Kapcsolattól függően, akár egy üveg itallal megtámogatva.

+ kutya, macska?

Ha van, nem biztos, hogy örülne a sok bulizónak. Ha félős, vagy tudod, hogy idióta vendégek is lesznek, gondoskodj egy külön helyről nekik.

2017. ápr. 18. 08:50
 6/6 anonim ***** válasza:

Ásványvíz és kóla legyen mindenképpen, és mindenkinek modd meg, hogy hozzon bmit, amit inni szeretne. Ez nem gáz egyáltalán, abszolút bevett szokás bulikban, hogy a házigazda állja a kaját, a piát pedig a vendégek viszik.

A pizzarendelés mellé én készülnék valami "tálas" édességgel is, pl gesztenyepüré, somlói. Emellé még chips, ropi.

Ennyi. nem kell túlgondolni ;)

(ja, és ha van bmi, amit félt a család, hogy elfogy, elszublimál, eltörik, stb, azt tegyétek el, zárjátok el... bizony van az a jóhangulat, amikor az ember szemet vet a sokéves méregdrága pezsgőgyűjteményre... tapasztalat)

2017. ápr. 18. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!