Ha elektromos tűzhelyen izzítok szenet, attól lehet baja a tűzhelynek?
Figyelt kérdés
Ugye már egy fél éve kb hogy kaptam egy vizipipát. Jelenleg vortex keráiát, ásványokat, és természetes szenet használok hozzá. Az lenne a kérdésem, hogy szénizzító híjján ha az elektromos tűzhelyen izzítom a szenet, attól lehet baja a tűzhelynek? Gondolok itt arra, hogy esetleg a hőjétől berepedhet az üveg? Vagy mondjuk elronthatja? Bármi ilyesmi? Mindig érzem, hogy elég forró ez a szén, nem ám' eltörik a hőtől, vagy valami! Elvégre egy ilyen lap nem olcsó mulatság.2017. ápr. 14. 09:30
1/3 Mittudomain válasza:
Ez engem is érdekel :D Igaz nekünk gáztűzhely van.
Ötletelés szintjén: szerintem az elektromos tűzhely effektív nem erre lett kitalálva. Az se biztos, hogy egyáltalán izzásba jön a szén, bár.. A papír lehet hogy meggyullad rajta mert alacsonyabb a gyulladáspontja, a szén viszont nem gyullad csak izzik, már ha elég hozzá a hő amit a tűzhely lead.
Én is a természetes kókusz szenet használom.. baromi nehéz izzásba hozni, de nem is kaparja a torkom.
Esetleg ha be tudsz szerezni egy gázgyújtót (vmi komolyabbat), vagy egy autós cigarettagyújtót lehetne átalakítani hogy folyamatosan izzon és arra rátenni.. Egyszer érdemes lenne lemérni az izzó szén hőmérsékletét és mondjuk a villanytűzhely max hőjét.
Utána már okosabbak lennénk.
2/3 anonim válasza:
3/3 anonim válasza:
Nekem tönkretette illetve maga az uveglap, nagyon sokszor izzitottam rajta szenet, mar a legelején elszíneződött(elmattosodott az üveg), gondoltam sebaj, optikai hiba, sokáig használtam még így aztán egyszer csak az izzoszal feletti üveg szilankosra repedt és az üveg teljes hosszában atloban van egy repedés, szerencsére évek óta azóta is használható, kivéve azt az 1-et nem kapcsolom be amit szetrepedt, de működni működik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!