Hogy lehetnének az én képeim is ilyen szépek?
Próbálok mindent megtenni.. de alapból nem megy ilyen jól beállítani bárkit is, meg elkapni a pillanatot. Illetve mivel vannak szerintetek szerkesztve? Érdekelne, mert olyan szépen az effektek.
nagyon köszönöm a segítségeket :) 18/L
Ezek legfőképp stúdiókban készűlnek ,az utóbbihoz az 50mm objektív sem elég ... Alapjában jó géped van de ilyeneket nem fogsz tudni csinalni vele egy komolyabb objektívvel megoldható de képszerkesztő kell hozzá
Pl.: Photoshop CS6
értem :(
köszönöm szépen! :)
de azért lehetőségeimnek megfelelően lehetnek jó képeim?
Hát, nem tudom. Az első két képet nézve nem, látok semmi különlegeset. A harmadiknál legalább azt lehetne mondani, hogy olyan, mintha nagy nyílással készült volna, amit egyszerű objektívvel nem lehet elérni.
Amúgy... nincsen digitális kép utómunka nélkül. Persze, feltételezem, a gépedben is be lehet állítani egy csomó paramétert, de előre elgondolni az kicsit más, mint utólag kényelmesen próbálgatni. Amit az előttem író a PS-ről írt, az vélhetőleg igaz, nekem elég az, hogy RAW-ban fényképezek, és a Lightroom-al manipulálok egy keveset. Nem tudom, a Nikon milyen raw feldolgozót ad, de ingyenes pld a Raw Therapee, azzal is igen sokat el lehet érni.
Illetve, az első képet én nem vállalnám. :) Szerintem buktat a korlát jobbra (nem a a baj, hogy nem függőleges, hanem tényleg irányt mutat), a drótkötél feleslegesen vág bele a ruhába, az arc meg... negyvenkétszer sötétebb, mint a váll. Ritka az az embert ábrázoló kép, ahol az arc nem fontos. Persze, én eleve nem szeretem a lapos szürkére dizájnolt képeket.
A másodikról az a gyanúm, hogy az a modell miatt tetszik. De hát egy jó modell viszi is a hátán a képet. :)
Manapság nagy divat a low contrtast effekt, már a legtöbb mai "profi" fotó átesik ezen az eljáráson, amit igazából az instragram nashville és ahhoz hasonló eljárások tettek olyan hatalmas divattá, hogy ezek nélkül lassan nem létezik fotó :) Itt egy link hogy nagyjából mit is értek ez alatt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!