Most fogok belekezdeni az első könyvírásomba de a címnél elakadtam. Mit tanácsoltok?
Címet a végén adj, amikor már kész a sztori.
Utalhat egy szereplőre, egy eseményre, egy tárgyra, vagy akár, de ezzel óvatosan a csattanóra is.
Kicsit későn, de válaszolok én is.
Én nem adok címet azelőtt, hogy megírnám, kivéve, ha konkrét elképzelésem van a cselekményt és a lényeget illetően (ebben az esetben az előre kijelölt cím segít a tárgynál maradni, legalább is, nekem).
Ha nincs meg konkrétan az egész, akkor csak elkezdem írni, írom, ahogy jól esik, átírom így, átírom úgy, aztán ha végig értem vele, és elégedett vagyok, elolvasom, és lehet, hogy beugrik valami, amiből jó cím lesz. Ha nem, gondolkozom tovább. Ha úgy sem, segítséget kérek valakitől.
Én az egyszavas címek híve vagyok, ezért általában egy fontos motívumot választok, vagy egy visszatérő elemet. Ha úgy nem tetszik, megpróbálom ugyanazon szó szinonimáját.
Nekem beválik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!