Harry Potter kérdésekre tudnátok válaszolni?
1: Hogy tudta Hisztis Mirtill kifröcskölni a budiban lévő vizet amikor ő elvileg mindenen átmegy és nem lép kapcsolatba a fizikai dolgokkal?
2:Harryt miért nem zárják az Azkabanba az IMPERIO átokért amit a Gringottsban alkalmazott a koboldon?
3:Ha Harryék a repülő autóval Londonból követni tudták a vonatot akkor a sínt visszakövetve meg lehetne találni hogy honnan indul a vonat. Már pedig az egy elvarázsolt helyről indul, tehát nem értem akkor hogy találhatták meg a hozzá vezető sínt? A mugliknak sose tűnt fel hogy ott van egy sín és csak egy vonat megy rajta egy romos várhoz?
4:Ha Hermione szülei be tudtak menni az Abszol útra akkor bárki be tudna nem?
5:Varázspálca nélkül is tudnak varázsolni?
6:Volt olyan aki elvesztette a varázserejét valamilyen okból?
7:Ha Voldemort meghal és Horcruxaiból csak egy darab marad pl a medál, akkor ő a medálban élt volna tovább? Vagy ez hogyan elképzelhető? Kijött volna a lelke egy része a tárgyból és lidércként élt volna?
8:Miért nem használták az időnyerőt a Voldemort elleni harchoz?
"2-es, nem valószínű! Voltak rohamai az igaz, de az ő saját halálát nem az okozta."
Én nem állítottam hogy az okozta a halálát, csak hogy ő is azzá vált.
Az 1. kérdéshez: Fura, de a roxforti szellemek kapcsolatba tudtak lépni fizikai dolgokkal :D
Többször is volt róla szó, hogy pl. Hóborc krétával dobálta a diákokat, tintával fröcskölte, vagy a csillárt próbálta kicsavarni.
Számomra az a legérdekesebb, hogy ha a szellemek ugye keresztül tudtak menni minden falon,plafonon stb. akkor hogy hogy nem fedezték fel a titkok kamráját? Főleg Myrtle, mert tulajdonképp az ő mosdója alatt volt...
2-es, bocsi, ezek szerint nem olvastam figyelmesen a válaszodat, valamiért rögtön a saját halálára asszociáltam, mert ugye a gyerekek végül belehalnak az elfojtott varázserőbe.
Szerintem a szellemek se tudnak bemenni olyan szobákba, amiket valamilyen varázslat véd, mert a klubhelyiségekbe se mentek be, vagy Dumbledore szobájába. Meg ugye akkor az alohomora-val is kinyílna minden ajtó. Szóval szerintem a szellemek is csak azon szobák/helyiségek falain tudnak átmenni, amelyek nincsenek lezárva valamilyen varázslattal/jelszóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!