Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Működnek még a DM / Rossmann...

Működnek még a DM / Rossmann fotó előhívatások?

Figyelt kérdés

Ha igen:

- mindegyik üzletben?

- mennyibe kerülnek?

- milyen minőségűek az előhívott képek?

- mi a menete?

- milyen hamar vannak meg a képek?

- melyik a jobb ezen a téren: DM vagy Rossmann?

VAGY

- jobban megéri fotós boltban előhívatni?

2017. jan. 2. 20:28
 1/3 anonim válasza:
Szia! Azt írom,amit tudok róla.Rossmannal van még rá mód,szerintem aránylag jó minőségű képeket csinalnak.Kb egy héten belül készek a fotók.De ha bemész hozzájuk,konkrét választ kapsz Tőlük!:)
2017. jan. 2. 20:56
 2/3 anonim ***** válasza:

a Rossmann, Media Markt, (talán DM és Tesco is) és más nagy láncok is általában egy külső céggel (többnyire Cewe) végeztetik a fotókidolgozást. ezek lényege, hogy online vagy a boltban leadod a rendelést és később a kiválasztott boltban, vagy akár postán átveheted a rendelést. ezek a központi laborok általában nagyüzemben, jobbára teljesen automatizáltan működnek, minden komolyabb emberi beavatkozás, ellenőrzés és így minőségellenőrzés nélkül. általában olcsón, viszonylag jó és egészen egységes minőséget produkálnak, de többnyire nem adnak kimagasló minőséget. a fentiek miatt DM és Rossmann között aligha van (pláne jelentős) minőség különbség, mivel a képek zöme ugyanott, ugyanazon a gépen, ugyanabban a nagyüzemi sorban készül. ha valami komolyabb gondod van a képekkel (pl. levágták a fejed, vagy drasztikusan elmentek a színek), akkor általában megteheted, hogy reklamálsz és többnyire újra megcsinálják neked, de kisebb, precízebb színhelyességi kérdésekkel nem fognak foglalkozni, mert ők nem egy fotólabor, nem értenek hozzá, egy drogéria pénztárossal fogsz a képekről beszélgetni, aki lényegében csak postás ebben a történetben és még ha meg is csinálják a képeket újra, akkor is általában várnod kell rá - és nem biztos, hogy második nekifutásra sokkal jobb lesz, de talán a drasztikus hibákat javítják, vagy legalább jóváírják az árát...

a fentiek alól kivétel a helyben készülő képek, amiket a boltban kihelyezett kis képernyőn magad rendelsz meg és egy nyomtatóból helyben meg is kapod. ezek meg a technológia miatt nem szoktak annyira kimagasló minőségűek lenni. itt annyival beljebb vagy, hogy helyben készül, rögtön megkapod a papírképet és ha gond van, rögtön reklamálhatsz és rögtön kaphatsz újat belőle.

ha van a környéken hozzáértő, kisebb fotólabor, ahol helyben csinálják a nagyítást, az jobb minőség is lehet, mert nem nagyüzemben futószalagon csinálják, hanem nagyobb odafigyeléssel, szakértő alkalmazottakkal dolgoznak. ráadásul arra is van esély, hogy rögtön megvárhatod, nem kell külön visszamenni, vagy előre megrendelni. viszont netes rendelés és akár házhozszállítás is lehetséges, hogy van ma már a kisebb laborokban is, bár ez elég változó lehet. ha a kis fotólabor esetleg drágább is valamivel, mint a nagy láncok sorozatgyártása, a minőségben akkor is megtérülhet a különbség és olyan nagy ár különbségekről sem hiszem, hogy beszélhetünk. arról nem is beszélve, hogy ezzel mégiscsak egy kis cégnek és az alkalmazottainak, helyben élő embereknek a megélhetéséhez járulsz hozzá. ha nagyobb mennyiségű képről van szó, vagy rendszeresen rendelsz sok képet, akkor meg még akár valamilyen mennyiségi kedvezményt is ki tudsz alkudni egy kisebb fotólaborban is.

ha budapesti vagy, akkor érdemes lehet megnézned a Pálvölgyi fotót (WestEnd), Puskás Fotót (Mammut), Mráz Fotót (Rákóczi út), Soós Fotót (Wesselényi utca), én őket szoktam ajánlani, mint jól dolgozó és könnyen elérhető, megközelíthető fotólaborokat. én mindenképpen őket részesítem előnyben a nagy láncokkal szemben - kivéve amikor a mindig túlterhelt karácsonyi időszakban gyorsan van szükségem pár képre, főleg, ha a minőség sem annyira számít...

2017. jan. 3. 04:52
 3/3 anonim ***** válasza:

azt kihagytam, pedig fontos, hogy a minőség nagyon szubjektív, mert van, aki a nagyon pici különbségekre is nagyon érzékeny, míg mások a nagyobb, vagy akár mások számára ordító minőségkülönbségeket sem látják, vagy nem érdeklik őket. szóval ilyen kérdésre nehéz általános választ adni anélkül, hogy tudnánk, milyen a te ízlésed, érzékenységed, igényességed. szerintem próbáld ki, hogy milyen minőségben dolgozik egy kisebb, minőségibb labor és milyen minőséget produkálnak a DM/Rossmann tömeglaborok és hasonlítsd össze, hogy mennyire látod a különbséget, mennyire számít neked és mennyire jelentős az árkülönbség köztük, mennyire éri meg neked a különbség.

az árakról és a szolgáltatások működéséről, leadás/átvétel menetéről a cégek honlapján is tájékozódhatsz (érdemes összehasonlítani az oldalakat):

[link]

[link]

[link]

[link]

2017. jan. 3. 05:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!