Fotó előhívatásban jártas anyukák, a Rossmannban hogy megy az előhívatás? Képeket mindenképpen át kell méretezni, hogy ne lógjon le valami róla?
Először is elnézést, hogy ebbe a kategóriába írok, de itt talán tud valaki érdemlegesen válaszolni is. A babám fotóit szeretném előhívatni a Rossmannban, de egy az hogy nem tudom hogy megy a rendelés a programjukon, vagy adathordozón keresztül. A másik dolog, hogy főként telefonnal fotózzuk, ami ugyan jó minőségű képeket csinál, de méretarányban nem az amit a rossmann honlapján kérnek. A képeim 1600x1200 méretűek, ha jól tudom ez 4:3 arány, de a honlapon 3:2 arányt írnak szükségesnek. Nem szeretném hogy fél fejek meg hasonló hibák legyenek a képeken, ezért kérem a segítségeteket, hogy miként tudom átméretezni őket. Akár a rossmannos programban is, ha valaki azt tudja abban hogy kell méretezni és ellenőrizni hogy jo lesz e ugy, az légyszi irja le.
Köszönöm.
Nem vagyok anyuka, meg úgy egyébként sem vagyok szülő, de remélem nem baj, ha válaszolok.
Levágni nem fogják a képek széleit, szóval nem fogsz olyasmivel találkozni, hogy valaki félig lesz rajta a képeken. Ellenben fehér csíkokra számíthatsz a képek szélein, ugyanis nem tölti ki a papírt.
A másik gond valószínűleg a képek minősége lesz. Van egy elképzelésem mit takarhat a „jó minőségű kép” telefonnal, automata beállítások mellet. :)
Javasolnám, hogy először csak egy képet nyomtass ki, és ha meg vagy elégedve a minőségével, jöhet a többi!
Mindenhol meg tudod adni rendeléskor, hogy a képet milyen módban hívják elő:
Fill-in
Mindenképp kitölti a megadott képarányt, ha kell, akkor levágnak a fotóból - ilyenkor fordulhat elő, hogy ha valami közel van a kép széléhez, abba belevágnak.
vagy
Fit-in
Ilyenkor az egész kép rákerül a megadott méretarányú papírra, így biztosan nem vágnak le a képből, viszont emiatt csík mardahat a kép szélén - bár szerintem a csíkot nem hagyják rajta, hanem ott elvágja a papírt a gép, viszont a lényeg, hogy ilyenkor nem a megrendelt képaránnyal, hanem a fotód képarányával kapod a képet.
Vannak laborok, ahol pont emiatt eleve nem, vagy nem csak 3:2 arányú képméreteket adnak meg, hanem van 4:3 arányú rendelési méret is, tehát 10x13 mellett ajánlanak 10x12 méretet is (vagy valami hasonlót).
A Rossmannban az online rendelőprogramjukkal tudod leadni a rendelést és mielőtt elküldöd, szerintem meg tudod adni, hogy hogyan hívják elő a képet, sőt szerintem talán még azt is meg tudod adni nekik, hogy ha vágni kell a képből, akkor hogyan vágják. De ha valami gondod van, akkor hívd fel az ügyfélszolgálatukat, biztos, hogy segítenek a kérdéseidben - azt is mondd meg nekik, hogy a honlapjukon igazán lehetne egy részletesebb leírás képernyő képekkel a program használatáról.
Az előhívást nem a Rossmann csinálja, hanem az ország legnagyobb ipari fotólaborja a Cewe, ők biztosítják a rendelő programot is, meg az ügyfélszolgálatot, sőt a képrendelő honlapot is, a Rossmann (és a Média Markt, meg még egy csomó másik hasonló cég) csak brandeli a szolgáltatásukat, hogy egy ismerős névvel találkozzon az ügyfél, illetve náluk tudod átvenni a kész képeket, így a megszokott helyre mehetsz, nem kell máshova menned. A minőségük szerintem rendben van, bár a nagyüzemi termelés miatt előfordulhat ingadozás a minőségben, ha nagyon nem felel meg, akkor reklamálj, biztos megcsinálják újra.
Kisebb kézműves fotólaborban, ahol helyben végzik a fotóelőhívást, lehet, hogy jobb minőséget kapsz és a közvetlen emberi felügyelet miatt (meg mert nem nagyüzemben ezrével mennek a képek) jobban odafigyelnek a képeidre is, hogy jó legyen a végeredmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!