Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Ugye azok az érettségizők,...

Ugye azok az érettségizők, akik fesztiválozni szoktak és Linkin Park rajongók, nem fogják csak a vizsgák miatt kihagyni a koncertet?

Figyelt kérdés
2016. nov. 19. 01:42
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Remélem, hogy de. Mármint Linkin Park, tök jó, de ezek nem "csak vizsgák", a jövőd múlik rajta. A Linkin Parkkal nem fognak felvenni az egyetemre.
2016. nov. 19. 11:43
 2/9 A kérdező kommentje:
Nagy kár, hogy vannak akik így gondolkodnak. Érettségizni minden évben lehet, ma már egy évben többször is. Egy érettségi vizsgadátumon nem múlik semmilyen jövő.
2016. nov. 19. 15:44
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát bocsi, hogy szerintem fontosabb az érettségi vagy egy év az életedből, mint hogy élőben rázd egy mainstream együttesre. :D
2016. nov. 19. 16:01
 4/9 A kérdező kommentje:

Sokaknak ez egy életre szóló élmény lenne. Én nem vagyok Linkin Park rajongó, ezért engem nem érint közvetlenül a dolog, de elvből nem értek egyet vele, hogy valaki egy iylen élményből kimaradjon egy vizsga miatt, ami ráadásul még csak nem is annyira fontos. Sokszor van érettségi, nem olyan nehéz vizsga, és ha ne adj Isten nem sikerülne elég jól, viszonylag olcsón újra lehet próbálni. Mindez relatíve ahhoz, ami egyetemen a helyzet (gyakori féléves meg éves csúszások, teljesíthetetlen elvárások és horribilis árak)

Erre a koncertre sokan nagyon régóta vártak és ez a zene a szenvedélyük, akkor evidens hogy melyik a fontosabb?

2016. nov. 19. 17:21
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem erről nem te döntesz, hanem az adott érettségizők. Nem tudom, neked mit jelentett az érettségi annak idején, én örülök, ha nem készültél egyetemre, vagy ha a családodnak tárgyanként könnyed tizenötezer forint kifizetése nem okozna gondot, vagy ha érettségi végzettséggel (és esetleg egy nyelvvizsgával) találnál olyan állást, ahol nem hajtanak túl és nem néznek semmibe, de közben normálisan fizetnek is, anélkül, hogy kapcsolatok árán jutnál be, ráadásul arra is tekintettel lennének, hogy neked újra kell érettségizned. A megaláztatásról nem is beszélve, amit akkor élsz át, amikor életed első tétvizsgáját elbukod, akármennyit is készültél rá. Mert lehet, a középszint könnyű, de én például két emeltet csináltam, azokra már egy fokkal nehezebb volt felkészülni. Meg, ha nem vagy érettségiző, ez is egy olyan hozzáállás a részedről, hogy lenézed az érettségizők terheit, mintha nem élete első tényleg komoly és tétre menő vizsgája lenne. Én senkit nem ítélek el, aki érettségi helyett Linkin Park koncertre megy, hogy meglegyen élete élménye, de talán a józanész azt diktálja, hogy senkit ne bujtsunk fel erre. Mert biztos megviselő lelkileg kihagyni életed buliját az érettségi miatt, de visszamászni a lelkiismeret-furdalásból, hogy nem készültél az érettségire, és esetleg tényleg el is rontani, egy olyan dolog, amin nemcsak az egyetem első évének pár hónapjában fogod enni magadat, hanem az egész önképedre kihathat. Életed bulija tizenötezer forintért várhat máshol is, de az egész osztályod és a családod előtt lebőgni talán nem éri meg érte. Arról nem is beszélve, hogy az érettségin mindenki másért küzd és mást akar. Csak azok között van egyenlőség, akik ugyanazokat a feladatsorokat írják, tehát ugyanazokból a tárgyakból, ugyanazon a szinten, ugyanazon az évben. Tök jó, hogy neked könnyű az érettségi, nekem is az volt, de pl annak ellenére, hogy a legjobbakat írtam az osztályból, engem pl nem vettek fel arra a szakra, ahova menni szerettem volna (elrontottam a második emeltemet), és most évet ismétlek. Pontosan tudom, miről beszélek, amikor azt mondom, hogy nem a világ vége, de ha életem bulijáért csináltam volna, és nem álmaim szakmájáért, már százszor megbántam volna.
2016. nov. 19. 22:40
 6/9 A kérdező kommentje:

Értem, ez a Te nézőpontod, tehát neked nem érné meg erre a koncertre elmenni érettségi helyett. Ezt én tiszteletben tartom, de én azokra gondoltam, akik erre a koncertre szivesebben mennének, mint érettségizni, csak azért hagyják ki, mert a "nagy érettségi amin mniden múlik" aznapra esik.

Nekem is tökjó lett az érettségim, felvettek arra a szakra, amire jelentkeztem, de nem tetszett az egyetem úgyhogy elmentem dolgozni. Ez volt életem eddigi egyik jobbféle döntése.

2016. nov. 20. 14:38
 7/9 anonim ***** válasza:
Hát igen, mindenkinek megvan a maga útja, azt hiszem. :) Aki jobban szeretné a koncertet, el fog menni szerintem, akinek meg az érettségi a fontosabb, arra koncentrál majd.
2016. nov. 20. 15:16
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Ki nem hagynám! Egész életemben erre vártam. :)
2016. dec. 2. 17:33
 9/9 anonim ***** válasza:
Már érettségiztem, de inkább kihagynám a koncertet. Szomorú lennék ugyan, de az érettségi azért fontosabb.
2017. jan. 11. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!