Miért vannak ilyen gyenge szinvonalú reklámok?
"Miért kell provokatív, hergelő uszitó, és semmi köze valósághoz reklámokkal tömni az emberek fejét?"
Na, szerinted miért? Mert ez kelti fel az emberek figyelmét, és ettől lesz egy reklám jó reklám.
én azt nem értem, hogy van akit tényleg rávesz arra hogy az adott terméket vegye, vagy az adott szolgáltatást használja?
rám eddig csak egyféleképpen hatott az ÖSSZES reklám, idegesitett,utáltam és nem vettem azért se, tv-m sincs már legalább 10éve de néha látok 1-2 reklámot ha kimozdulok otthonról
egyedül a sziget reklám tetszett amiben Janklovics Peti prodidzsájozik, de persze nem mentem el emiatt
A reklámiparnak elég bonyolult és elég mocskos a pszichológiája. Pl:
"Miért kell még ember lekicsinyitő szöveget berakni, meg olyan hangsúllyal hogy az ember büntudatot érezzen meg idegesítse" - mert minél frusztráltabb vagy, annál inkább vágysz gyors kielégülésekre, és a reklámok pont ezt ajánlják neked (hazug módon) a fogyasztáson keresztül.
"még az is higy 10 féle képpen elmondják" - ez az ismétlés "mágiája". Ha valamit nagyon sokszor elmondanak neked, egy idő után akkor is elhiszed, vagy legalábbis egy részed elhiszi, ha az elején tudtad, hogy nem igaz. Pszichikailag lenyűgöz, felülírja a józan eszedet.
Pont azert, hogy provokaljon, hergeljen es uszitson.. Bar az utobbi megallapitasod nemtom mennyire allja meg a helyet.. Minel jobban idegesit a reklam, annal sikeresebb. Olvass utana!
Amugy meg: minek kell TV-t nezni?! Agymosas! Netezz inkabb, ott pikk-pakk kilovod a reklamot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!