Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Miért vannak ilyen gyenge...

Miért vannak ilyen gyenge szinvonalú reklámok?

Figyelt kérdés
Olyan elcseszett az egész.. Már minden második reklámba bele vonják az emberi kapcsolatokat, a nemek közt a jeleket, hol ott semmi köze nem lenne hozzá mert mondjuk otp, vagy festék reklám, a másik "kedvencem" asztalos reklám.. Rendes munkás ember, még is miért van az hogy ingbe gyalulja a fát.. Oké h marketing, de kicsit ferdén túl szépitve adják elő, ami el üt a valóságtol.. Látszik h hozzá nem értő gyakorlatiatlan emberek találták ki.. Miért kell provokatív, hergelő uszitó, és semmi köze valósághoz reklámokkal tömni az emberek fejét?
2016. aug. 25. 20:40
 1/7 anonim ***** válasza:

"Miért kell provokatív, hergelő uszitó, és semmi köze valósághoz reklámokkal tömni az emberek fejét?"

Na, szerinted miért? Mert ez kelti fel az emberek figyelmét, és ettől lesz egy reklám jó reklám.

2016. aug. 25. 20:48
 2/7 A kérdező kommentje:
De ha egy dologról van szó, miért kell még mellé 5 dologgal keverni? Ennyire nem kreativak hogy nemtudnak 1 dologról kitalálni egy jo sablont? Mellesleg mindezt is olyan befeszült erőltetetten. Miért nem elég az, hogy elmondják ez és ez van ennyiért, kész.. Miért kell még ember lekicsinyitő szöveget berakni, meg olyan hangsúllyal hogy az ember büntudatot érezzen meg idegesítse, még az is higy 10 féle képpen elmondják
2016. aug. 25. 20:55
 3/7 anonim ***** válasza:

én azt nem értem, hogy van akit tényleg rávesz arra hogy az adott terméket vegye, vagy az adott szolgáltatást használja?

rám eddig csak egyféleképpen hatott az ÖSSZES reklám, idegesitett,utáltam és nem vettem azért se, tv-m sincs már legalább 10éve de néha látok 1-2 reklámot ha kimozdulok otthonról

egyedül a sziget reklám tetszett amiben Janklovics Peti prodidzsájozik, de persze nem mentem el emiatt

2016. aug. 25. 21:11
 4/7 A kérdező kommentje:
Ennyi
2016. aug. 25. 21:22
 5/7 anonim ***** válasza:

A reklámiparnak elég bonyolult és elég mocskos a pszichológiája. Pl:

"Miért kell még ember lekicsinyitő szöveget berakni, meg olyan hangsúllyal hogy az ember büntudatot érezzen meg idegesítse" - mert minél frusztráltabb vagy, annál inkább vágysz gyors kielégülésekre, és a reklámok pont ezt ajánlják neked (hazug módon) a fogyasztáson keresztül.

"még az is higy 10 féle képpen elmondják" - ez az ismétlés "mágiája". Ha valamit nagyon sokszor elmondanak neked, egy idő után akkor is elhiszed, vagy legalábbis egy részed elhiszi, ha az elején tudtad, hogy nem igaz. Pszichikailag lenyűgöz, felülírja a józan eszedet.

2016. aug. 25. 21:54
 6/7 anonim ***** válasza:
a gyenge szr embereket talán :')
2016. aug. 26. 00:16
 7/7 gago77 ***** válasza:

Pont azert, hogy provokaljon, hergeljen es uszitson.. Bar az utobbi megallapitasod nemtom mennyire allja meg a helyet.. Minel jobban idegesit a reklam, annal sikeresebb. Olvass utana!

Amugy meg: minek kell TV-t nezni?! Agymosas! Netezz inkabb, ott pikk-pakk kilovod a reklamot!

2016. szept. 23. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!