Ti milyen stílusu YouTube videókat néztek?
Én leginkább az olyan vlogokat szeretem, amiket Csebe is csinál, tehát, amikor valami érdekes témáról elkezd beszélni az illető.
Az olyan típusú vlogokat, ami az illető életéről szól (tehát elmeséli, mit csinált éppen valamelyik nap), nem szeretem, mégis van kivétel. Találtam Youtube-on egy srácot, aki borderline szindrómás, és több olyan videót is készített, amiben az érzéseiről beszél (igazából majdnem mindegyik videója ilyen, kivéve az első 3-4-et.). Őt azért követem, mert én is borderes vagyok, így van valami közös bennünk. Sokszor volt olyan, hogy néztem a videóját, és magamra ismertem benne, mintha az én (akár mostani, akár egy nehezebb időszakombeli) gondolataim lettek volna.
Tehát akár az életedről szóló vlog is lehet érdekes olyanok számára, akikkel van valami közös vonásotok.
Vagy, ha valamilyen konkrét témában videózol, akkor is találhatsz megfelelő célközönséget: pl., a zenészek és zeneszeretők szívesen néznek zenével kapcsolatos videókat, a könyvmolyok irodalom/könyv témájút, a mai tinilányok a sminkelős és a haul videókért vannak oda, de van olyan ember, aki a főzős vagy éppen a barkácsolós videókat szereti.
Gameplayek közül olyanokat nézek általában, amik egy olyan játékról szólnak, ami érdekel is engem. Viszont, az a jó bennük, hogy akár véletlenül is megismerhetek új játékokat. Például, valószínűleg sosem próbáltam volna ki a Minecraftot, ha nem találok véletlenül pár videót róla. Viszont, ha egy nagyon népszerű játékról csinálnál videót, akkor egyrészt nagyon igényes videókat kell készíteni, másrészt, valamivel érdekessé kell tenni. Meg azért legyen valami tapasztalatod is a játékkal, a vágással, a videózással kapcsolatban. Sajnos vannak olyan videók, ahol pl. nagyon rossz a hang, vagy éppen leáll a felvétel játék közben (de van facecam és hang), ezért akár percekig is láthatunk feketeséget a játék helyett, a készítő pedig azt mondja, hogy ez a vágóprogram hibája volt. Én az olyanokat szeretem, ahol az illető kommentálja is, hogy mit csinál, viszont, akkor legyen karizmatikus, tudjon is jól kommentálni, és ne abból álljon a videó, hogy pl. végigkiabálja az egészet. (Ismerek olyan videóst, aki amúgy nem rossz, de, ha mapokat játszik végig Minecraftban, állandóan ordibál.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!