Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Drónozni szeretnék. Tényleg...

Drónozni szeretnék. Tényleg ennyi minden kell hozzá?

Figyelt kérdés
Szeretnék légi felvételeket készíteni. Úgy hallottam, hogy ehhez nagyon sokféle engedély kell. De ha pl. egy parkban vagy erdőben, esetleg a Balaton partján szeretnék drónozni akkoris ilyen macerás? Tudom, hogy most sok katyvasz volt a drónok szabályozásával, de ez nekem nem világos. Köszi a válaszokat!

2016. júl. 28. 23:12
 1/3 anonim ***** válasza:
Igen, sok minden kell hozzá. Légtérhasználati engedély, előtte le kell adni a repülési útvonalat, időpontot, stb. Kell kezelő személyzet, 1 aki vezeti, 1 aki a drónt figyeli, 1 aki az időjárást. És mindegyik személyt le kell jelenteni szintén a légügyi hatóságnak. De jobb, ha felhívod a Légügyiseket, el fognak mondani mindent szépen. Ugyanolyan engedélyek kellenek, mint ha egy kisrepülővel repülnél. (Aztán gondolj bele, hányan tartják be ezeket.)
2016. aug. 11. 15:18
 2/3 anonim ***** válasza:
Semmiféle engedély nem szükséges, csak légi munkavégzéshez kell, hobbi célú használathoz nem. Én az egész nyarat végigdrónoztam, bármiféle engedély nélkül, sok ember szeme láttára, és semmiféle problémám nem volt.
2016. aug. 29. 01:02
 3/3 anonim ***** válasza:
#2: az más kérdés, hogy te végigdrónoztad a nyarat, de a helyzet az, hogy hivatalosan hobbi célból nem is szabadna felszállni. Én felhívtam a légügyi hatóságot, hogy megtudjam az álláspontjukat. Érdekes beszélgetés volt az is. A hölgy megkérdezte, hogy hobbi vagy munka célból repülnék-e. Mondtam, hogy egyelőre hobbi. Azt mondja: ez esetben rossz hírem van, hobbi célból nem lehet drónt használni Magyarországon. 1 perc múlva már azt mondta, hogy jó, városon kívül, mezőn vagy valahol, ahol nincsenek emberek, ott ki lehet próbálni. 2 perc múlva meg már ott járt, hogy oké, de katonai objektumok környékén és a Parlamentnél tényleg nem kéne. Nincs rá még mindig konkrét szabályozás, úgy tudom. De hazánkban úgy működik ez, hogy amit nem ismer a törvény, nincs rá szabályozás az illegális és ezzel meg van oldva (szerintük).
2016. aug. 29. 08:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!