Drónozni szeretnék. Tényleg ennyi minden kell hozzá?
Figyelt kérdés
Szeretnék légi felvételeket készíteni. Úgy hallottam, hogy ehhez nagyon sokféle engedély kell. De ha pl. egy parkban vagy erdőben, esetleg a Balaton partján szeretnék drónozni akkoris ilyen macerás? Tudom, hogy most sok katyvasz volt a drónok szabályozásával, de ez nekem nem világos. Köszi a válaszokat!2016. júl. 28. 23:12
1/3 anonim válasza:
Igen, sok minden kell hozzá. Légtérhasználati engedély, előtte le kell adni a repülési útvonalat, időpontot, stb. Kell kezelő személyzet, 1 aki vezeti, 1 aki a drónt figyeli, 1 aki az időjárást. És mindegyik személyt le kell jelenteni szintén a légügyi hatóságnak. De jobb, ha felhívod a Légügyiseket, el fognak mondani mindent szépen. Ugyanolyan engedélyek kellenek, mint ha egy kisrepülővel repülnél. (Aztán gondolj bele, hányan tartják be ezeket.)
2/3 anonim válasza:
Semmiféle engedély nem szükséges, csak légi munkavégzéshez kell, hobbi célú használathoz nem. Én az egész nyarat végigdrónoztam, bármiféle engedély nélkül, sok ember szeme láttára, és semmiféle problémám nem volt.
3/3 anonim válasza:
#2: az más kérdés, hogy te végigdrónoztad a nyarat, de a helyzet az, hogy hivatalosan hobbi célból nem is szabadna felszállni. Én felhívtam a légügyi hatóságot, hogy megtudjam az álláspontjukat. Érdekes beszélgetés volt az is. A hölgy megkérdezte, hogy hobbi vagy munka célból repülnék-e. Mondtam, hogy egyelőre hobbi. Azt mondja: ez esetben rossz hírem van, hobbi célból nem lehet drónt használni Magyarországon. 1 perc múlva már azt mondta, hogy jó, városon kívül, mezőn vagy valahol, ahol nincsenek emberek, ott ki lehet próbálni. 2 perc múlva meg már ott járt, hogy oké, de katonai objektumok környékén és a Parlamentnél tényleg nem kéne. Nincs rá még mindig konkrét szabályozás, úgy tudom. De hazánkban úgy működik ez, hogy amit nem ismer a törvény, nincs rá szabályozás az illegális és ezzel meg van oldva (szerintük).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!