Forma 1 állójegy. Mire figyeljek oda?
Csak szurkolóként írom, én pénteki F1 szabadedzéseken voltam ülőhelyen, kb. 5000 Ft-os jeggyel. Jó volt, megérte.
"Mire kell majd odafigyelnem?"
Sapkát vigyél (igen, az előző jól írta a naptej fontos!), szendvicseket vigyél a táskádban, ivóvizet is vigyél a táskádban (ha a vizet kidobatják a kapunál, mindegy, velünk nem dobatták ki, bent minden méregdrága).
Érdemes távcsövet, vagy fényképezőgépet is vinni, ha van bridge, vagy DSLR, akkor teleobival (200, 250, 300 mm-es).
1/1000, 1/2000 s záridővel tudsz majd az F1-es gépekről nem bemozdult, éles képeket készíteni.
"Hánykor érdemes menni?"
Reggel érdemes menni (pl. gödöllői hév, Szilasliget állomáson leszállva kb. 15-20 perc a pálya gyalog), hogy a felvezetőfutamokat is lásd, GP3, GP2. Arra készülj, hogy a GP3-nak "lódarázs" hangja lesz és eléggé hangos, a GP2-nek komoly V8-as hangja van a visszaváltásoknál rendesen csattog, érdemes fülvédőt is vinni, bár az állóhely messzebb van. Az betétfutamok jók szoktak lenni, sokszor izgalmasabbak, mint az F1-es futam, ezért érdemes őket megnézni szombaton és vasárnap.
Ha péntekre is ki tudsz menni, akkor is érdemes, mert sokat és hosszú ideig láthatsz F1-es gépeket körözni! Plusz ekkor nincs még nagy tömeg, ismerkedhetsz a környékkel és a pálya látványával is.
Olcsó "fülvédő" (ha nincs pl. 3M-es fülvédőd) lehet egy fejhallgató (mi azt vittünk) ez a régi V8-as F1-es motorok ellen semmit nem érne, de a GP3, GP2 motorok zaját, ha elfárasztanak jól csillapítja.
Az F1-es motorok hangja fülvédő nélkül is elviselhető volt.
A jegyek megérkezését figyeld, ha nem jönnek, szólj az értékesítőnek (2 éve, ha nem szólok, nekem majdnem utolsó héten postázták ki, mert utazási irodán keresztül sikeredett rendelni)! Jó tanács, közvetlenül a jegyértékesítő cégtől rendeled!
"Hol érdemesebb helyet választani?"
A Hungaroring szerencsére egy völgyben van, a lelátók, pedig a domboldalakon, így az állóhelyek is, ez jó beláthatóságot biztosít és akusztikailag is előnyös. Ha csütörtökön, pénteken is kimész, biztosan találsz kedvenc helyet azok között, ahova a jegyeddel bemehetsz.
Jó szórakozást!
ui.: Ha úgy mondja az időjárás jelentés, esernyőt, esőkabátot vigyetek, hátha jó verseny lesz! Esőtáncot is érdemes lejteni... :-)
Előfordulhat, mivel belenéznek a táskákba és PET palackot nem biztos, hogy be lehet vinni (szemetelés csökkentése, ill. biztonság). Nekünk nem dobattak ki semmit, de belenéztek. Vigyél 2L vizet, mert meleg lesz, helyben pedig nagyon drága minden!
Az előzőnek is igaza van sajnos, hogy üzlet miatt is próbálják benti fogyasztásra terelni a népet.
Még egyszer írom, nekünk beengedték a fejenként 1,5 L ásványvizet. Leginkább a késeket, szúró, vágó eszközöket keresik, ill. pirotechnikai eszközöket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!