Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Szerintetek is a Facebookból,...

Szerintetek is a Facebookból, és más "szocializálódó" weboldalakból áll ki sok ember élete manapság?

Figyelt kérdés

Főleg a fiatalok, tizen és huszonéveseken veszem észre, hogy képesek egész nap rajta lógni. Én Dota 2-zök, néha más játékokkal is játszok, és gyakran megkapom a korosztálytól, hogy "mekkora kocka vagy" és "szerezz már egy életet".

Ehhez képest a Dotás "kocka" haverjaimmal hetente legalább egyszer összeülünk, bográcsozni, mozizni vagy akármi, erre igényünk van (oké, nem a játékból ismertem meg őket, csak ezzel indult a kapcsolat).

Mások van, hogy egész nap, esetleg héten nem mennek sehova, olyannyira, hogy ki a házukból/szobájukból sem, és jól vannak vele, mert van életük, hiszen a Facebook szociális... vagy nem?

Nincs gond a Facel, én is felmegyek néha, főleg csetelni a haverokkal, de az szerintem rosszul van összerakva, aki az egész napját feltölti "posztokban", várja a likokat, extrém esetekben depressziós/öngyilkos lesz, ha kevés likot kap... azt gondolják, ez az élet, ehhez képest az "ismerősei" 90%a nap mint nap elmegy mellette úgy, hogy nem is köszön (ezt én is tapasztalom mellesleg).

Egyszer egy lány osztálytársam áthívta pár barátnőjét, talán 5en lehettek, és 2 óra abból állt, hogy ültek hárman a nappaliban, ketten a szobában, és szó nélkül cseteltek egymással facebookon :D

Szerintetek? Ti is tapasztaljátok ezt, van esetleg saját életetekből, ismerősi körötökből ilyen ember, vagy hasonló történet mint amit írtam?

2016. jún. 28. 18:38
 1/5 s55 ***** válasza:
Igen, sajnos ez egy nagyon gyakori jelenség és egyre gyakoribb lesz. Talán igaz a mondás: Az emberiség megérett a pusztulásra.
2016. jún. 28. 18:51
 2/5 anonim válasza:
képzeld el ugyanezt 30-asokkal (ez az én korosztályom)... annyira gáz, amit csinálnak, hogy néha én szégyenlem magam. ezért csak a csetet használom, azt is csak a férjemmel.
2016. jún. 29. 13:50
 3/5 A kérdező kommentje:
Igen igen, nekem is vannak idősebb (30+) ismerőseim, és látom, hogy rendszeresen (napi akár tízszer is) posztolgatnak. Elég szomorú szerintem, ha azt nézzük, hogy 50 éve telefon is alig volt...
2016. jún. 29. 15:42
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Tegyük hozzá, nem az a szomorú ha valaki egésznap facen van, mert szerintem azzal semmi baj sincs, hiszen neki is lehetnek gondjai ami miatt ezt az életet választotta. Azokkal van gond akik (mint te is mondtad) mondják, hogy szerezz magadnak életet, majd posztolnak két selfit face-re és várják a 100 like-ot 5 órán keresztül ott ülve.
2016. jún. 30. 09:25
 5/5 A kérdező kommentje:
Ment mindenkinek zöld!
2016. jún. 30. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!