(bocsi hogy nincs ekezet) Elöször is,egy 15 eves fiu vagyok. Mar evek ota a szineszet, a rendezöi palya a film vilaga meg a media erdekel, de nagyon tenyleg. Nagyon szeretek filmezni, de nem ilyen gagyi telefonos hazividikre kell gondolni, hanem komoly felszerelessel keszitett kis filmekre, amiket magamnak csinallok. Ezekre a kütyükre sok even keresztül gyüjtöttem a penzt egy külön, a szüleim altal nyitott szamlan. Azon kivül zongorazom. ITT A LENYEG: Most egy nagyon nagy projekten dolgozom, mar vagy egy 8 honapja, meghozza egy nagy, 1.30-as film elkesziteseben. A szereplök felet meg keresem. Szeretnek en is szerepelni benne, csak akkor meg az a bajom, hogy akkor meg ki filmezne. Mert ahhoz is egy bizonyos szenvedely kell, hogy erezd, hogy "igen, ez most ugy nez ki mint egy film". Azon kivül sajat filmzenemet is mar megalkottam, a studio programomban öszzekrealtam egy egesz zenekart. De hogyan bizonyitsam be, hogy ez mind az en fejem szülemenye?
Senki nem fog téged alkalmazni, felkarolni, amíg lesír rólad, hogy a legalapvetőbb intelligenciának is híján vagy. Amíg nem dudsz értelmesen kommunikálni, helyesen írni, csak a legaljább munkákra fognak alkalmazni, ahol pedig a kutyát sem érdekli, hogy mi a saját szerzeményed.
Most lehet megsértődni, de majd úgyis rájössz. Vagy már rájöttél, megtapasztaltad, csak nem látod az összefüggést.
2016. jún. 7. 15:00
12/20 A kérdező kommentje:
A helyzetem az, hogy megirtam egy zenet, amire e honap vegen szerzöi jogot kötök majd. Csupan azt nem tudom, hogyan bizonyitsam majd be, hogy az en fejem alkotta a darabot, ugyanis hallotam mar ilyenekröl, hogy nem hittek a gyereknek, es azt mondtak, hogy biztos csak a szülei... Azon kivül elismerem, hogy hibasan irtam nemelyik szot, ez pedig azert van, mert sajnos 3 eve nem magyarorszagon lakom, es kezdem felejteni a magyar nyelvtant.
2016. jún. 7. 19:20
13/20 A kérdező kommentje:
Azon kivül beszelem az angolt, a nemetet, es közepes spanyolt, biztos vagyok benne, hogy nem magyarorszag a kitüzött celpont megelhetesemmel kapcsolatban, szoval min degy.
2016. jún. 7. 19:23
14/20 anonim válasza:
Én már több éve élek külföldön, mint te, de lesülne a bőr a képemről, ha ilyen ordenáré hibákat vétenék a magyar nyelvben. Ne haragudj, de ez egyszerűen igénytelenség. Olyan, mintha vizeletfoltos nadrágban szállnál fel a tömött 6-os villamosra. Ha te művészi pályára készülsz, akkor különösképpen megengedhetetlen a publikum szépérzékének ilyesfajta semmibevétele.
2016. jún. 8. 14:30
15/20 anonim válasza:
Ahogy mondod, Miquel!
Három év, atyám!
Én még az "átkosból" jöttem ki, a gyerekeim is itt születtek, de nekik sem nézném el - holott csak én tanítottam őket magyarul és magyarra -, hogy így írjanak.
Nem három, de harminc év alatt sem felejti el az ember az anyanyelvét (még akkor sem, ha már jóformán nem is beszél magyarokkal), ha valaha is tudta.
De ehhez előbb meg kellett (volna) tanulnia.
És aki "művésznek" készül ekkora egóval, annak bizony el kell fogadnia a kritikát, különben nemcsak művésznek, de embernek is gyatra lesz.
2016. jún. 8. 15:57
16/20 A kérdező kommentje:
12 evesen jöttem ki nemetorszagba. Gyerekkent mas. Nemet mellett elek harom eve magyar nelkül, ismeröseimmel lakom, akik nemetek. Nem kell itt okoskodni itt senkinek, magasrol ***rok arra, hogy te miota vagy kint. Erted, egy normalis ember tullat ezeken, mert tudja hogy egy gyerek ir, es normalisan valaszol! Aki neki all itt nagykepüsködni, annak kissebsegi komplexusai vannak, es erre nyugodtan irhat barki valami nagyon okosat, vagy linket a wikipediarol, amilyen okosak az emberek alatalaban, en magasrol le***arom, majd megkerdezek hozza melto embereket!
2016. jún. 8. 19:46
17/20 A kérdező kommentje:
Julika!
2016. jún. 8. 19:47
18/20 anonim válasza:
"Aki neki all itt nagykepüsködni, annak kissebsegi komplexusai vannak"
Itt te voltál az egyetlen aki nagyképűsködni kezdett. Az egész kérdés kb. arról szól, hogy milyen király arc vagy, mennyi mindent csinálsz. Szóval akkor ez részedről a kisebbségi komplexusod kompenzálása?
2016. jún. 8. 20:27
19/20 anonim válasza:
„A művészetben önfegyelem nélkül létre lehet hozni kiváló alkotást, de önkritika nélkül nem.”
(Egry J.)
2016. jún. 8. 20:54
20/20 veterán vas válasza:
Ne bizonyíts semmit, mert a Te tehetséged önmagáért beszél!
Érdekel a színészet, filmet rendezel, operatőrként is megállod a helyed, és még a zenét is Te szerezted.
Iszonyú teher lehet 15évesen ilyen képességekkel élni. Ezt még nehezíti az a tudat, hogy előbb-utóbb választani kell az említettek közül, hiszen képtelenség a kamera mindkét oldalán tartózkodni egyszerre. Bár szerényen elhallgattad, gondolom neked még a financiális háttér megteremtése sem okoz gondot. Tehát mecénásként/ producerként is szép jövő áll előtted!
Ennyi "fejszüleményhez" tényleg csak gratulálni tudok! :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!