Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ha vissza utazok a múltba,...

Ha vissza utazok a múltba, miért nem találkozhatok ön magammal?

Figyelt kérdés
Milyen tudományos törvényt sértek ezzel meg?

2016. febr. 12. 17:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
85%

"Ha vissza utazok a múltba,"

Jelenleg önmagában ezt sem tudjuk kivitelezni, így a kérdés további része gyakorlatilag érdektelen.

2016. febr. 12. 17:23
 2/12 Ozmium42 ***** válasza:
81%
Alapvetően semmilyen fizikai módját nem ismerjük annak, hogy az időben visszafelé lehessen utazni, tehát maga az utazás ütközik fizikai törvényekbe. Ha viszont már ott lennél, találkozhatnál magaddal, ennek semmi akadálya nem lenne. A sci-fi nem mérvadó természettudományos szempontból.
2016. febr. 12. 17:46
 3/12 anonim ***** válasza:
csak teleport létezik, elvine téged is csak az atomokat lehet ugy tené ösze h meghalnál
2016. febr. 12. 20:41
 4/12 anonim ***** válasza:
Ha vissza tudnánk az időben utazni, és megfigyelések alapján levonnák azt a következtetést, hogy aki visszautazott a múltba, az eddig sosem találkozott önmagával, mert valami gátolta (amiről nem tudjuk, hogy mi), akárhogy is próbálkozott, a kérdésed helytálló lenne, és valószínűleg már sok tudós a problémán gondolkozna. A gond az, hogy - ahogy előttem is megírták - a múltba való visszautazás sem lehetséges, így már maga a kérdés is értelmetlen.
2016. febr. 12. 22:49
 5/12 anonim ***** válasza:
És akkor az hogy lehet, hogy én már találkoztam a jövőbeli énemmel?
2016. febr. 12. 23:32
 6/12 anonim ***** válasza:
A skizofrénia olyan dolgokra is képes amire a tudomány ma még nem.
2016. febr. 13. 23:36
 7/12 Wadmalac ***** válasza:
100%

Mivel nem tudunk visszautazni az időben és nem ismerünk semmilyen fizikai törvényt, ami ezt bármi módon lehetővé tenné, akár csak elméletben is, semmit nem tudunk erről.

Az, hogy mi lenne, ha lenne, csupán egy elmekísérlet, ami jelen logikánkkal ok-okozati buktatókba vezet, logikai paradoxonokat szül.

Az a hipotézis, hogy az időutazó nem találkozhat önmagával ,csupán egy ötlet a paradoxon elkerülésére. Ilyen másik ötlet pl. a párhuzamos valóságok létrejötte stb.

Nem, nem TILTJA semmi ezt a találkozást. Nincs mit tiltani rajta, nem sért tudományos törvényt, csupán az ok-okozat sorrendiség szokványát, amit időutazás létezése esetén lehet, hogy kompletten el lehet felejteni.

Nem tudjuk, milyen törvények vonatkoznának az időutazásra.

2016. febr. 15. 13:08
 8/12 anonim ***** válasza:
Az viszont nem lehet, hogy én visszamegyek, valamit megváltoztatok, és visszajövök a hepibb világba. Mert ha én azt megváltoztattam, akkor utána már nem lesz okom visszamenni. És ez egy paradoxon.
2016. febr. 16. 15:04
 9/12 anonim ***** válasza:

Ha esetleg nem érthető, leírtam ebben a kérdésemben precízebben:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__filmek-sorozatok__..

2016. febr. 16. 15:06
 10/12 A kérdező kommentje:
Persze, tisztában vagyok vele, hogy az időutazás lehetetlen, de sok filmben mire alapozzák azt, hogy ha találkoznák önmagammal a múltban elpusztulna az univerzum(vagy egyáltalán mi történne akkor).
2016. febr. 18. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!