Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Tudtok olyan "praktikákat"...

Tudtok olyan "praktikákat" amelyekkel kicsit szebbé tehetem a hangom?

Figyelt kérdés
Kérek mindenkit hogy vagy értelmes választ adjon vagy magába röhögjön ki nyomja tovább!

#éneklés #szebb hang
2016. ápr. 11. 21:13
 1/9 anonim ***** válasza:
Ez szerintem adottság. Nincsenek rá hókuszpókuszok. Ha valakiben van adottság hogy jó énekhangja legyen, azt énektanárral lehet tovább képzeni csiszolni. De a semmire nem lehet építeni.
2016. ápr. 11. 21:15
 2/9 A kérdező kommentje:

De úgy értem hogy pl. ha szabályosan veszed éneklés közben a levegőt akkor tiszta lesz a hangod+ ha a rekeszizmot is használjuk egy kicsit akkor ez meg ez lesz..

De azért köszi!:)

2016. ápr. 11. 22:01
 3/9 anonim ***** válasza:

Igen.

Légzéstechnika: Nem mellkas légzés, hanem hasi légzés. Ezt talán férfiaknak könnyebb és természetesebb. Igazából nehéz leírni, de ha youtube-ra beírod pl: singing breath, kiad egy csomó gyakorlatot. Pl.: begyakorolni úgy lehet, hogy két kezeddel megfogsz egy előtted lévő tárgyat (szekrényt, akármit...) behajolsz 90 fokban, és jó erős "s" hangot kiadva kifújod a hasadból az összes benne lévő levegőt, persze gyakorolni kell, de eleve egészségesebb is , mint a mellkasi légzés és egy idő után pedig automatikussá válik.

Amivel pedig szebbé teheted a hangod: gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás, alázat, szorgalom, türelem...

Az éneklés ugyanúgy tanulható, mint egy idegen nyelv, és igenis igen nehéz fizikai-szellemi-lelki munka.:)

2016. ápr. 13. 00:38
 4/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!:)
2016. ápr. 13. 21:00
 5/9 anonim ***** válasza:
Csak aférfiak veszik olyan mélyre a levegőt, meg a fúvósok. A női énekesek valahova középtájra veszik, ami nem a hasad, de nem is a mellkasod, körülbelül a bordáknál. Oda vedd a levegőt, és csinálj olyan légzőgyakorlatokat, amelyek a bordaközi izmokat erősítik. Aztán hallgass sok profi énekest, hogy ellesd és a füledbe szökjön hogyan intonálj. Meg van egy olyan, hogy Vaccai amiben énekeseknek szánt "etüdök" vannak.
2016. ápr. 14. 17:32
 6/9 anonim válasza:

Azt hogyan kell, hogy hasból venni a levegőt

(rekeszizom hasi légzés stb?) Engem is érdekelne!

De ezt régen is mondták már nekem, de nem értettem!

2016. ápr. 22. 12:43
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!😊😊😊
2016. ápr. 24. 20:28
 8/9 anonim ***** válasza:
Vannak ezekre gyakorlatok. Pl leulsz egy szekre, megfogod a bokadat, behomoritod a hatad, es igy csak melyre tud menni a levego. Aztan kiegyenesedsz, tartod a bordakozi izmaidat es igy szep lassan kisziszeged a levegot, hogy a bordaid kozben nem esnek ossze.
2016. ápr. 25. 06:45
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!:)
2016. ápr. 25. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!