Tudtok olyan "praktikákat" amelyekkel kicsit szebbé tehetem a hangom?
De úgy értem hogy pl. ha szabályosan veszed éneklés közben a levegőt akkor tiszta lesz a hangod+ ha a rekeszizmot is használjuk egy kicsit akkor ez meg ez lesz..
De azért köszi!:)
Igen.
Légzéstechnika: Nem mellkas légzés, hanem hasi légzés. Ezt talán férfiaknak könnyebb és természetesebb. Igazából nehéz leírni, de ha youtube-ra beírod pl: singing breath, kiad egy csomó gyakorlatot. Pl.: begyakorolni úgy lehet, hogy két kezeddel megfogsz egy előtted lévő tárgyat (szekrényt, akármit...) behajolsz 90 fokban, és jó erős "s" hangot kiadva kifújod a hasadból az összes benne lévő levegőt, persze gyakorolni kell, de eleve egészségesebb is , mint a mellkasi légzés és egy idő után pedig automatikussá válik.
Amivel pedig szebbé teheted a hangod: gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás, alázat, szorgalom, türelem...
Az éneklés ugyanúgy tanulható, mint egy idegen nyelv, és igenis igen nehéz fizikai-szellemi-lelki munka.:)
Azt hogyan kell, hogy hasból venni a levegőt
(rekeszizom hasi légzés stb?) Engem is érdekelne!
De ezt régen is mondták már nekem, de nem értettem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!