Ahhoz, hogy youtube -on cover videókat, zenei feldolgozásokat készíthessek az eredeti előadotól kell engedélyt kérni?
Tehát mint mondjuk Ő: [link]
Gondolom, ha csak a youtube-ra akarom, akkor elég feltűntetni az eredeti előadót a címben és a leírásban.(?)
De mi van, ha mondjuk iTunes-on is szeretném árulni pénzért? (mint a fent linkelt, meg a legtőbb youtubber)
Ja a ketegóriát megszokásbol elszúrtam Xd... Mindjárt törlik is :/
Amúgy miért érdekes gondolat pénzért adni?
De, kell engedély hozzá. Én kísérőautomatikás hangszeren zenélek, töröltek jó pár videómat szerzői jogsértés miatt, holott teljesen az én előadásomban volt a dal. Nem elég feltüntetni az eredeti előadót, a címet stb., én is feltüntettem, ennek ellenére törölték.
Érdekesebb eset az, hogyha írsz egy levelet a kiadónak vagy az eredeti előadónak, esetleg a szerzőnek, válaszra sem méltatnak.
ez nagyon változó.
vannak szerzők, akik egyből letiltatják az általuk készített anyagok újrafelhasználását
vannak, akik engedik, de bevételszerzés nem megengedett
vannak, ahol bevételt is szerezhetsz vele, de ennek egy részét a szerző kapja. ilyenkor általában figyelmeztet a youtube, de be lehet jelölni, hogy ez egy általad készített feldolgozás.
az ismertebb youtube-osoknál pedig a partnercég intézi a csatorna jogi menedzselését. vannak kifejezetten zenei előadókra szakosodott yt-s partnercég, szóval ott nem közvetlenül ők kérnek engedélyt a felhasználásra, hanem intézik helyettük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!