Mit tegyek, ha a történeteimet mindig sablonosnak érzem?
Szinte képtelenség teljesen egyedi ötletet kitalálni. Ne add fel rögtön, hogy "ez már másnak eszébe jutott, akkor nem is írom tovább" (úgy, mint az egyik South Park részben: [link] "Simsonék már megcsinálták"), hanem írd tovább - a végén a teljes mű valószínűleg egyedi lesz.
A Star Wars se létezne, ha az írók feladták volna akkor, amikor arról ötleteltek, hogy kéne egy ember, aki el akarja pusztítani a világot, mert hát túl sablonos.
Igazatok van ...
Köszönöm! ^^
A te válaszodat is köszönöm, én is megpróbálok "látni" :D
Elhiszem, amit mondasz:]
Gratulálok hozzá, egyszer én is szeretnék szépen, érdekesen írni, fogalmazni^~^
Én is szoktam írogatni. Novellákat, szatirikus humoreszkeket, gyerekmeséket. Az írásaim max. 5 oldalt szoktak kitenni. Hosszabb nem megy, de ez nem izgat. Ami az ötleteket illeti nem én találom ki őket, hanem nálam a helyzet hozza őket. Pl. pár évvel ezelőtt láttam egy a YouTuben egy dokumentumfilmet, ami egy valódi villamosszékes kivégzést mutatott be. Ahogy megnéztem, jött egy gondolat, hogy ezt másképp is el lehetne képzeli, egy másfajta (őrült) szemléletmód szemszögéből. Lett belőle egy egyperces, amit olvasva az olvasó nem tudja, hogy valójában mi is történik, miről szól a történet, egészen másra tippel, majd a legvégén jön a poén.
Más esetben kinéztem az ablakon és az olvadó hóbuckák adtak ötletet egy rövid történethez. Megint más esetben újságcikkek, amik erősen megfogtak.
Vagy az unokaöcsémmel azon vitáztunk, hogy melyik a jobb: a waveboard, vagy a görbringa. Végül ez lett belőle:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__hazife..
A # 6-os válaszoló is adott egy jó megoldást. Így is lehet, ahogy ő írja.
6#-os vagyok
Sztem nagyon jó, amit írtál legutóbbi válaszoló. Igen, történések, "képek" is adhatnak ötletet, bármi. Nekem ez a történet kerekítés igaz, hogy nehéz, de én valahogy nem elégedtem meg néhány oldallal. Persze nem baj, ha valaki csak rövid kis novellákat, vagy ilyen kis "részleteket" ír, amit te modtál. Lehet, hogy idegesítőnek fogjátok tartani, de erre is írok egy példát: Barátnőm is csak aranyos kis novellákat írt, tényleg csak ilyen egy néháy oldalt. Nem is tudom már, hogy honnan jött az ötlet, de megkérdeztem, mi lenne ha egy könyvben összegyűjtve bróbálnánk meg kiadatni. Persze volt egy két olyan novella, ami kiesett, mert nem tetszett a kiadónak, de a maradékot egy könyvbe összefűzve kiadták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!