Mi az a szint, amikor már érdemes beruházni rajzolásra való felszerelésre? Műszaki rajzlap, normális grafitkészlet, gyurmaradír, radírstift, papírceruza, stb.
Attól függ, mit szeretnél rajzolni/festeni.
Rajzlapok kelleni fognak, grafitkészlet sem árt (ha műszaki rajzokat akarsz készíteni, akkor H-s készlet, ha inkább művészebbit, akkor B-s). A gyurmaradír jó dolog, ha a ceruzáknál akarsz maradni, akkor minőségibb szinesceruza készlet.
Szerintem nem korai, ha tetszik és élvezed, már megéri, de kezdetben nem kell mindent megvenni. Elég elsőre pár rajzlap, pár grafitceruza(3B,5B,8B- én ezekkel kezdtem), egy egyszerűbb szinesceruza készlet, gyurmaradír. Ha festeni akarsz, akkor mondjuk tempera, vízfesték, később jöhetnek a drágább testvéreik,mint az akril festék, akvarell, és olajfesték, illetve az akvarell papír. Persze mindent magadnak kell kitapasztalnod, mi felel meg, mivel tudsz jól dolgozni, de ahhoz kísérletezni kell.
"Tesco, papír-írószer, vagy csak művészellátókban?"
Nyilván a Tescóban az olcsóbb, tömegeknek szánt minőséget kapod, de kezdéshez, tanuláshoz az is tökéletes. Aztán, amikor már annyit fejlődtél, hogy ki is tudod használni az igényesebb termékekben rejlő "pluszt", akkor művészellátók.
Úgy képzeld el, mint az autóversenyzést! Az elején kis gokart - aztán egyre magasabb kategóriák, a végén a F1. De ha rögtön F1-es autóval akarsz kezdeni, valószínűleg el sem tudsz indulni, vagy a legjobb esetben is fél kör után falnak csapod.
Egyébként ezek nem olyan nagy beruházások hogy agyalni kelljen rajtuk. Ha élvezed, akkor költs rá. Jobban jársz, mintha unatkoznál és cigire vagy piára költenéd a pénzt.
Szerintem se akkora beruházások, hogy túlagyald. Nem kell a legdrágább, profi felszerelést megvenni, de egy-egy ceruza vagy grafitrúd nem nagy kiadás. Gyurmaradír nélkül el lehet élni, ha van blutack ragasztód, az egész jó helyette amúgy. A radírstift sem olyan lényeges szerintem.
Ha a költségvetésedben nem okoz nagy hiányt, miért gondolkodsz? Rossz eszközökkel nem tudsz kiteljesedni úgyse. A legfontosabb amúgy a papír, ha egyszerre nem megy minden, azt vegyél néhányat, érezni fogod a különbséget. A többit szép apránként ráér akár. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!