Miért itélik el jobban azt, aki csak marihuánát szív, mint azt, aki minden reggel a kocsmában kezdi a napot?
Mert a marihuana-ról azt hiszik az emberek,hogy a "herion beléptetője",meg hogy "hülye drogos" vagy meg ilyenek :S
Érdekes az elvonóba nem látsz füvest,de aloholistát annál inkább :D Pedg a marihuana sokkal inkább gyógyszer ;) Az alkohol több szervedet is tönkreteszi(máj,vese stb) A marihuana max a tüdődet... Ha egy ember beszív akkor nyugis,jól érzi magát és nevet és illegális! Ha egy fiatal csapat berúg és mindent szétver akkor csodálkoznak(az alkohol öl és butít) és még is legális ! Elgondolkodtató .... (Igen,vérbeli rastafari vagyok és lány :) )
Mert az alkohol az emberre egy időben született meg és került fogyasztásra és az idők folyamán nem volt olyan társadalom aki ne szerette volna a szeszt valamilyen formában. Épp ezért is sokkal elfogadottabb mint a füves cigi annak ellenére, hogy ez a növény is velünk született sőt felhasználását tekintve a régi világ leghasznosabb terméke volt (ruha, gyógyszer stb). Manapság ez kábszer ami elítélendő dolog. Hamarosan azonban változni fog a közvélemény.
Egy érdekesség: ha hazánkban legalizálnák a füvet és megadóztatnák ahogy a cigit és szeszt akkor évi 30milliárd bevétele lenne az államnak és nem kéne attól tartani h. a fél ország rajzolgatásra járna hetente.
"a fél ország rajzolgatásra járna hetente."
most keltem fel, reggel van még, de ezt a mondatot nem értem:) amúgy köszi a véleményt!
Az egész csak a média által elkészített statisztikai maszlag amit húznak a birka emberiség előtt. Engem pl. nagyon dühít amikor azt hallom hogy belépő drog meg mit tudom én...Baromság! Nekem vannak rendszeres fogyasztó barátaim akik mind a mai napig teljesen értelmes emberi lények maradtak...Érdekes! Mellesleg pár infó: A Cannabis elszívva még a cigi kátrányát, is képes kitisztítani részben. Hollandiába rohamos mértékre lecsökkent a drog általi halál statisztikája (Jelezném hogy csak "kemény" drog fogyasztók szerepelnek a papíron) miután legalizálták a füvet, ugyanis inkább mindenki áttért a fűre ami pedig viszont nem halálos (hosszabb távon sem!).
Összegezve szerintem sokkal egészségesebb mint bármi a mai átlag "mérgek": lásd. Cigi, Kávé, Alkohol. Azt nem tudom miért sorolják ezt is a drogok közé...talán túlságosan elterjedt a lakásokba. Befejezésképp pedig egyetlen dolgot tudok amit ellene lehet mondani. A nagyon aktív hosszú távú fogyasztása gyengíti az agyi működést (magyarán elhülyül tőle az ember), de nem tudom hogy ebbe a média által vezérelt világba ez mennyire jelent rosszat, vagy változást. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!